Ευριπίδης, 480-406 π.Χ.
Ο Ευριπίδης (485 π.Χ. - 406 π.Χ.), υπήρξε τραγικός ποιητής και ένας από τους τρεις μεγάλους διδάσκαλους του αττικού δράματος στο αρχαίο ελληνικό θέατρο. Καταγόμενος από τη Φλύα, δήμο της Κεκρωπίας (σημ. Χαλάνδρι), λέγεται ότι γεννήθηκε στη Σαλαμίνα την ημέρα της ναυμαχίας, όταν ο Αισχύλος αγωνιζόταν ως πρόμαχος άνδρας, ο δε Σοφοκλής ως έφηβος που έσερνε το χορό των επί το τρόπαιο επινικίων. Το γένος του ποιητή δεν ήταν επιφανές, όπως των άλλων τραγικών. Γονείς του φέρονται ο Μνήσαρχος και η Κλειτώ, την οποία ο Αριστοφάνης σκώπτει ως λαχανοπώλη (Αχαρν. 480, Ιππ. 19). Ο Ευριπίδης έζησε τα νιάτα του σε εποχή ακμάζουσα, το χρυσό αιώνα του Περικλέους, αλλά γέρασε στα χρόνια του Πελοποννησιακού πολέμου, όπου έχασε έναν από τους γιους του. Το έργο των σοφιστών και γενικότερα οι νέες ιδέες και τα καινούρια προβλήματα, συνυπάρχουν στα έργα του Ευριπίδη, αντικατοπτρίζοντας την αμφισβήτηση και τις πνευματικές έριδες της εποχής του. Κατά τον Φιλόχορο ο ποιητής έτυχε επιμελημένης αγωγής, σε συμμετοχή του σε εορτές του δήμου του, έγινε πυρφόρος του εκεί λατρευομένου Ζωστηρίου Απόλλωνα σε δε αγώνες έλαβε μέρος στο παγκράτιο και στην πυγμήν όπου και νίκησε ακόμη και στους Παναθήναιους γυμνικούς αγώνες. Γρήγορα όμως απαρνήθηκε τον αθλητισμό και μίσησε τους αθλητές διότι κατά τον ίδιο: "κακών γαρ μυρίων όντων καθ΄ Ελλάδα, ουδέν κάκιον έστιν αθλητών γένος" (Αποσπ.284) (το κακό είναι τεράστιο στην Ελλάδα, τίποτα πιο κακό όμως δεν υπάρχει από το γένος των αθλητών).
Ασχολήθηκε και με τη ζωγραφική, τα δε έργα του παρουσιάσθηκαν στα Μέγαρα, την δε επ' αυτού ιδιοφυΐα μαρτυρούν και πλείστες εικόνες στις τραγωδίες του. Για λίγο ασχολήθηκε με τη φιλοσοφία και την ποίηση, αλλά και τη μουσική. Ήταν πρωτοφανής η αγάπη του για τη θάλασσα, η οποία σφράγισε οριστικώς και το όλο έργο του Ευριπίδη. Ο Ευριπίδης ήταν τύπος αντικοινωνικός (είχε ελάχιστους φίλους), εσωστρεφής, μελαγχολικός και δυσπρόσιτος ,δεν ενδιαφέρθηκε για τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της εποχής του, ενώ αντιθέτως ασχολήθηκε ενεργά με το πνευματικό κίνημα του διαφωτισμού. Υπήρξε ακουστής (ακροατής) του Αναξαγόρα, Προδίκου, Πρωταγόρα (με τον οποίο κράτησε τις στενότερες σχέσεις) αλλά και του Σωκράτη με τον οποίο διατηρούσε μακρά φιλία. Θαυμαστής των φιλοσόφων Δημόκριτου και Ηράκλειτου διότι δεν ήταν μόνο μελετηρός αλλά διέθετε μια από τις πιο πλούσιες βιβλιοθήκες (Αθην.Ι,3). Αν και ήταν ιδιαίτερα ανοιχτός στην επίδραση της πνευματικής Αθήνας, εντούτοις διατήρησε την πνευματική του ακεραιότητα, διατυπώνοντας συχνά στις πνευματικές αντιλήψεις της εποχής του διάφορες επικρίσεις.

Με την πολιτική δεν ασχολήθηκε όπως οι άλλοι τραγικοί αλλά τη δική του θέση, γνώμη και θεωρία τις παρουσίαζε μέσα από τα έργα του κρίνοντας την άκρατη οχλοκρατία αλλά και κατακρίνοντας με σφοδρότητα τους δημαγωγούς που με ιταμότητα παρέσερναν στον όλεθρο τα πλήθη ενώ στην μεσαία τάξη των πολιτών αναγνώριζε τους σωτήρες της πόλης και φύλακες της τάξης:

"Τριών δε μοιρών η εν μέσω σώζει πόλεις, κόσμον φυλάττουσ΄ όντιν αν τάξη πόλις"

(Ικετ.244-247). Αλλά και η φιλοπατρία του ποιητή είναι φλογερή και ενθουσιώδης, όπως φαίνεται στα έργα του, που δεν διστάζει να καυτηριάσει τους νικητές του Πελοποννησιακού πολέμου τους Λακεδαιμονίους για τους οποίους λέγει:



"Ώ πάσιν ανθρώποισιν έχθιστοι βροτών
Σπάρτης ένοικοι, δόλια βουλευτήρια,
ψευδών άνακτες, μηχανορράφοι κακών
ελικτά κουδέν υγιές, αλλά παν πέριξ φρονούντες
αδίκως ευτυχείτ΄ αν Ελλάδα"

(Ανδρομ. 444 κ.εξ).

(Μισιτότεροι από όλους τους ανθρώπους, κάτοικοι της Σπάρτης, δόλιοι στη σκέψη, βασιλιάδες στο ψέμα, μηχανορράφοι των κακών, που δεν σκέφτεστε τίποτα τίμια και στα ίσα, αλλά πάντα το φέρνετε γύρω-γύρω, είναι αδικία να ευτυχείτε εσείς στην Ελλάδα)

Ήταν σύγχρονος των σοφιστών και γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε πολλές από τις απόψεις τους είτε δεν τις δεχόταν είτε τις παραποιούσε σύμφωνα με την δική του σκέψη. Ο Ευριπίδης με τις τραγωδίες του προβληματίζει τους πάντες ακόμη και σήμερα. Η τραγωδία του "Ελένη" παρουσιάζει στοιχεία πρωτοφανή για την εποχή εκείνη καθώς ο Ευριπίδης δίνει λόγο σε ρόλους ως τότε "βουβούς", όπως στο ρόλο του δούλου. Αρκετές φορές μέσα από τα έργα του αμφισβητεί τα πάντα, ακόμη και την ύπαρξη των Θεών, χωρίς ωστόσο να είναι άθεος.

Ιδιωτικός βίος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Ο ιδιωτικός βίος του ποιητή δεν ήταν ευτυχής. Τη πρώτη του γυναίκα την Χοιρίνη την απέπεμψε για ακολασία. Η δεύτερη η Μελιτώ, υπήρξε πιο ακόλαστη απ τη πρώτη και τον εγκατέλειψε. Από την πρώτη απέκτησε τρεις γιους τον Μνησαρχίδη (έμπορος), τον Μνησίλοχο (έγινε υποκριτής) και τον Ευριπίδη τον νεότερο που δίδαξε (ανέβασε και παίχθηκαν) δράματα του πατέρα του μετά τον θάνατο εκείνου. Αναφέρεται και τέταρτος γιος[1][2][3][4], ο Ξενοφών, που σκοτώθηκε το 428 π.Χ., τη χρονιά που ο Ευριπίδης κέρδιζε διάκριση για τον Ιππόλυτο.
Η δύση Ο Ευριπίδης το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του το πέρασε στην Αθήνα αλλά τα τελευταία χρόνια, τα έζησε στη Μακεδονία, προσκεκλημένος στην βασιλική αυλή στη Πέλλα από τον ίδιο τον φιλόμουσο Βασιλιά τον Αρχέλαο που συνήθιζε να καλεί μεγάλους καλλιτέχνες προκειμένου να λαμπρύνει αλλά και να αναπτύξει στη χώρα του καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Εκεί ο ποιητής μετά ολιγόχρονη παραμονή στη Μαγνησία όπου τιμήθηκε τα μέγιστα (μέχρι προξενίας και ατέλειας), έγινε δέκτης επίσης μεγάλων τιμών από τον ίδιο τον Βασιλιά. Έγραψε το δράμα με τον τίτλο «Αρχέλαος» στο οποίο εγκωμίαζε τον Βασιλιά καθώς και το έργο «Βάκχαι» που όμως δεν αξιώθηκε να το παρουσιάσει αλλά ούτε και την πατρίδα του να ξαναδεί λόγω του πρόωρου θανάτου του. Σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία υπέκυψε σα τραύματα που του προκάλεσαν άγρια σκυλιά. Ο Αρχέλαος πένθησε και του ανήγειρε μεγαλοπρεπή τάφο που αργότερα έγινε τόπος προσκυνήματος των θαυμαστών του.
Αλλά και οι Αθηναίοι, όταν έμαθαν το θάνατό του πένθησαν. Ο δε Σοφοκλής παρουσιάσθηκε με μαύρο χιτώνα και εισήγαγε αστεφάνωτους(λόγω του θανάτου του Ευριπίδη) τους υποκριτές και τον χορό κατά την είσοδό τους στο Θέατρο. Μετά την άρνηση του Μακεδόνα Βασιλιά να τους παραδώσει τα οστά του Ευριπίδη, εκείνοι ανήγειραν μέγα κενοτάφιο στην άγουσα προς Πειραιά οδό (Παυς. 1,2,2) με το υπό Θουκυδίδη επίγραμμα:
Μνήμα μεν Ελλάς άπασ΄ Ευριπίδου. οστέα δ΄ ίσχει
γή Μακεδών. η γαρ δέξατο τέρμα βίοο.
πατρίς δ΄ Ελλάδος Ελλάς, Αθήναι. Πλείστα δε Μούσα:
τέρψας εκ πολλών και τον έπαινον έχει (Μνήμα όλη η Ελλάδα για τον Ευριπίδη, κι ας είναι τα κόκαλά του στη Μακεδονία, αφού αυτή δέχτηκε το τέλος της ζωή του, πατρίδα του είναι η Αθήνα, η Ελλάς της Ελλάδος) Κατόπιν οι Αθηναίοι με πρόταση του ρήτορα Λυκούργου έστησαν χάλκινο ανδριάντα του ποιητή στο θέατρο του Διονύσου. Κατά τον βιογράφο ο τραγικός ποιητής φαίνονταν σκυθρωπός, αυστηρός και αγέλαστος, εικόνα θεόπνευστου ποιητή.
Σύνολο έργων Ο Ευριπίδης εκτός ενός επινίκιου προς τιμή του Αλκιβιάδη που νίκησε στο άρμα και μιας ελεγείας προς τιμή των πεσόντων Αθηναίων στις Συρακούσες, εποίησε 92 δράματα ή 23 τετραλογίες αλλά στα χρόνια των βιογράφων του σώζονταν μόνο τα 78 εκ των οποίων τα 8 ήταν σατυρικά. (Στην πίσω πλευρά του εις Λούβρο ανδριάντα αναγράφονται σε αλφαβητική σειρά 37 δράματα μέχρι του Ορέστη). Σήμερα είναι γνωστοί 81 τίτλοι έργων εκ των οποίων έχουν διασωθεί «πλήρη» 19 εξ ων 1 σατυρικό. Αν και η συγγραφική σταδιοδρομία του Ευριπίδη υπήρξε έντονη, εντούτοις επειδή προξένησε πολύ θόρυβο για την εποχή του, δεν τον επιδοκίμαζε ιδιαίτερα το κοινό, γεγονός που φαίνεται από το ότι ο Ευριπίδης αν και συμμετείχε πενήντα χρόνια στους δραματικούς αγώνες, βγήκε πρώτος σε αυτούς μόλις τέσσερις φορές. Για πρώτη φορά συμμετείχε σε ποιητικό αγώνα το 455 π.Χ., τρία χρόνια έπειτα από την "Ορέστεια" του Αισχύλου ( 358 π.Χ.), όπου βγήκε τρίτος (ο Ευριπίδης), διδάσκοντας το έργο «Πελιάδας» με το οποίο και έλαβε τις «τριτείες» και εφεξής δίδασκε μέχρι το τέλος του βίου του. Κατά το Πάριο μάρμαρο το 441 π.Χ. σε αγώνα αξιώθηκε των πρωτείων σε ηλικία μόλις 39 ετών. Ένα επίγραμμά του σώζεται στην Παλατινή Ανθολογία (Χ 107). «σοφός Σοφοκλής, σοφότερος Ευριπίδης, ανδρών δ΄ απάντων Σωκράτης σοφότατος» (ο παρά του Πλάτωνα χρησμός, υπό τινός σχολιαστή μνημονευόμενος).
(Πηγή: http://el.wikipedia.org/ )
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Εκάβη και Τρωάδες Συγγραφέας Νεφέλη Χαρτόδετο
2023 Ευριπίδης Βάκχες Συγγραφέας Eκδόσεις Ζήτρος Σκληρόδετο
2023 Μήδεια Συγγραφέας Αρμός Χαρτόδετο
2023 Ηλέκτρα Συγγραφέας Σμίλη Χαρτόδετο
2023 Μήδεια Συγγραφέας Κίχλη Χαρτόδετο
2023 Μήδεια Συγγραφέας Κάπα Εκδόσεις Χαρτόδετο
2023 Ορέστης Συγγραφέας Σμίλη Χαρτόδετο
2023 Ευριπίδου Δράματα : Ηλέκτρα Συγγραφέας 24 γράμματα Χαρτόδετο
2023 Ευριπίδου Δράματα : Φοίνισσαι Συγγραφέας 24 γράμματα Χαρτόδετο
2023 Ευριπίδου δράματα : Τρωάδες Συγγραφέας 24 γράμματα Χαρτόδετο
2023 Ευριπίδου δράματα : Ίων Συγγραφέας 24 γράμματα Χαρτόδετο
2023 Ευριπίδου δράματα : Ηρακλής μαινόμενος Συγγραφέας 24 γράμματα Χαρτόδετο
2023 Ευριπίδου δράματα : Εκάβη Συγγραφέας 24 γράμματα Χαρτόδετο
2022 Ευριπίδη Ελένη Στην Ποντιακή Διάλεκτο Συγγραφέας Όστρια Βιβλίο Χαρτόδετο
2022 Ευριπίδη Ιφιγένεια εν ταύροις Στην Ποντιακή Διάλεκτο Συγγραφέας Όστρια Βιβλίο Χαρτόδετο
2022 Η Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταυρίων Συγγραφέας Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός Χαρτόδετο
2022 Ηλέκτρα Συγγραφέας Κάπα Εκδόσεις Χαρτόδετο
2022 Ιφιγένεια εν Αυλίδι Συγγραφέας 5η Εποχή Τέχνης Χαρτόδετο
2022 Τρεις εκδοχές της Ηλέκτρας: Αισχύλου Χοηφόρες, Σοφοκλή Ηλέκτρα, Ευριπίδη Ηλέκτρα Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Ebook, EPUB
2022 Τρεις εκδοχές της Ηλέκτρας: Αισχύλου Χοηφόρες, Σοφοκλή Ηλέκτρα, Ευριπίδη Ηλέκτρα Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2021 Ευριπίδη Βάκχες Συγγραφέας 5η Εποχή Τέχνης Χαρτόδετο
2021 Ικέτιδες Συγγραφέας Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Σκληρόδετο
2021 Ευριπίδης Άπαντα : Β΄τόμος Συγγραφέας Eκδόσεις Ζήτρος Χαρτόδετο
2021 Ικέτιδες Συγγραφέας Καμηλοπάρδαλη Χαρτόδετο
2020 Τρωάδες - Μήδεια Συγγραφέας Βιβλιοπωλείον της Εστίας Χαρτόδετο
2019 Βάκχες Συγγραφέας Ωκεανίδα Χαρτόδετο
2019 ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ Συγγραφέας Κάπα Εκδόσεις Χαρτόδετο
2019 Μήδεια Συγγραφέας Ωκεανίδα Χαρτόδετο
2018 Βάκχαι : Εισαγωγή, Αρχαίο κείμενο, Μετάφραση, Σχόλια Συγγραφέας Ακαδημία Αθηνών Χαρτόδετο
2018 Ευριπίδη Ηλέκτρα Συγγραφέας 5η Εποχή Τέχνης Χαρτόδετο
2018 Ορέστης Συγγραφέας Γαβριηλίδης Χαρτόδετο
2017 Ίων Συγγραφέας Κάπα Εκδόσεις Χαρτόδετο
2017 Βάκχες Συγγραφέας Αρμός Χαρτόδετο
2017 ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ - ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΗ Συγγραφέας Γαβριηλίδης Χαρτόδετο
2016 Κύκλωψ Συγγραφέας Κίχλη Χαρτόδετο
2014 Ελένη Συγγραφέας Νεφέλη Χαρτόδετο
2014 Μήδεια Συγγραφέας Bibliotheque Χαρτόδετο
2014 Ἡρακλῆς : Ευριπίδης Συγγραφέας Σμίλη Χαρτόδετο
2013 Ευρυπίδης : Ορέστης, Ίων, Κύκλωψ Συγγραφέας Σελένα Εκδοτική Σκληρόδετο
2013 Περί ανθρώπου και ηθικής : Επίλεκτα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας Συγγραφέας Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Χαρτόδετο
2013 Ευριπίδης Μήδεια : Ανδρομάχη - Ιππόλυτος - Εκάβη Συγγραφέας Σελένα Εκδοτική Σκληρόδετο
2013 Μήδεια Συγγραφέας Καρδαμίτσα Χαρτόδετο
2013 Μήδεια Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2012 Άλκηστη Συγγραφέας Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Χαρτόδετο
2012 Άλκηστη Συγγραφέας Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Δερματόδετο
2012 Άλκηστη Συγγραφέας Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Χαρτόδετο
2012 Άλκηστη Συγγραφέας Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Δερματόδετο
2012 Ανθολόγιο θεατρικών μονολόγων: Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς : Εισαγωγές στη διαδρομή του αρχαίου ελληνικού θεάτρου από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 2ο αιώνα μ.Χ. Βιογραφίες συγγραφέων, υπόθεση έργων Συγγραφέας Φίλντισι Χαρτόδετο
2012 Μήδεια Συγγραφέας Γαβριηλίδης Χαρτόδετο
2012 Μήδεια Συγγραφέας Κίχλη Χαρτόδετο
2011 Ξέρεις τη φύση των ανθρωπίνων πραγμάτων; : Ανθολόγιο ευβουλίας Συγγραφέας Ίνδικτος Χαρτόδετο
2011 Βάκχες : Λιμπρέττο Συγγραφέας Περίπλους Χαρτόδετο
2011 Ηρακλής μαινόμενος Συγγραφέας Νεφέλη Χαρτόδετο
2011 Μήδεια Συγγραφέας Στιγμή Σκληρόδετο
2011 Προτρεπτικά επιγράμματα Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
2010 "Πιο μουσική απ’ τη μουσική" : Μικρό λυρικό ανθολόγιο Συγγραφέας Νεφέλη Χαρτόδετο
2010 Μήδεια : Αποσπάσματα Συγγραφέας Μποράκης, Θεόδωρος Π. Ebook, PDF
2010 Ορέστης Συγγραφέας Νεφέλη Χαρτόδετο
2010 Τρωάδες Συγγραφέας Θέατρο του Νέου Κόσμου/ Νέα Σκηνή Τέχνης Χαρτόδετο
2009 Βάκχες Συγγραφέας Γαβριηλίδης Χαρτόδετο
2009 Ελένη Συγγραφέας Νεανική Σκηνή Χαρτόδετο
2009 Κύκλωψ Συγγραφέας Ιδιωτική Έκδοση Σκληρόδετο
2009 Άλκηστη Συγγραφέας Νεφέλη Χαρτόδετο
2009 Ανδρομάχη Συγγραφέας Μποράκης, Θεόδωρος Π. Ebook, PDF
2009 Ηρακλής Συγγραφέας Σμίλη Δερματόδετο
2009 Ορέστης Συγγραφέας Στιγμή Χαρτόδετο
2009 Ηλέκτρα Συγγραφέας Στιγμή Χαρτόδετο
2008 Άλκηστις Συγγραφέας Στιγμή Χαρτόδετο
2008 Ηλέκτρα Συγγραφέας Γρηγόρη Χαρτόδετο
2008 Κύκλωψ Συγγραφέας Στιγμή Χαρτόδετο
2008 Ελένη Συγγραφέας Κέδρος Χαρτόδετο
2008 Τρωάδες Συγγραφέας Γαβριηλίδης Χαρτόδετο
2008 Βάκχες Συγγραφέας Εκδόσεις του Ιονίου - Θέατρο του Ιονίου Χαρτόδετο
2008 Άλκηστις Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ίων Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ανδρομάχη Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Βάκχαι Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Εκάβη Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ελένη Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ηλέκτρα Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ηρακλής μαινόμενος Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ηρακλείδαι Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ικέτιδες Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ιππόλυτος Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ιφιγένεια η εν Αυλίδι Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ιφιγένεια η εν Ταύροις Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Κύκλωψ Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Μήδεια Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ορέστης Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ρήσος Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Τρωάδες Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Φοίνισσαι Συγγραφέας Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ορέστης Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2007 Κρήτες Συγγραφέας Σμίλη Δερματόδετο
2007 Τρωάδες Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
2007 Ιφιγένεια η εν Ταύροις : Συγγραφέας Κέδρος Χαρτόδετο
2007 Τρωάδες. Βάκχαι. Συγγραφέας DeAgostini Hellas Σκληρόδετο
2007 Ρήσος Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Άλκηστις Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ίων Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ανδρομάχη Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Βάκχαι Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Εκάβη Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ελένη Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ηρακλής μαινόμενος Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ηρακλείδες Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ικέτιδες Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ιππόλυτος Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ιφιγένεια η εν Αυλίδι Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ιφιγένεια η εν Ταύροις Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Κύκλωψ Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Μήδεια Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ορέστης Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Τρωάδες Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Φοίνισσαι Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Εισαγωγικός τόμος στην αρχαία ελληνική δραματική ποίηση : Το ξεκίνημα μιας πνευματικής διαδρομής Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ιφιγένεια στη χώρα των ταύρων Συγγραφέας Ίδμων Χαρτόδετο
2006 Εκάβη. Ανδρομάχη. Συγγραφέας DeAgostini Hellas Σκληρόδετο
2006 Βάκχες Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Ευριπίδου Μήδεια Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2006 Ευριπίδης : Δραματική ποίηση: Ιφιγένεια η εν Ταύροις: Ηλέκτρα: Ελένη: Ίων: Φοίνισσαι: Ορέστης: Βάκχαι: Ιφιγένεια η εν Αυλίδι: Ρήσος Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Ιφιγένεια εν Ταύροις Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2006 Ιφιγένεια εν Ταύροις Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2006 Ίων Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2006 Ευριπίδης : Δραματική ποίηση: Κύκλωψ: Άλκηστις: Ανδρομάχη: Μήδεια: Ηρακλείδαι: Ιππόλυτος: Εκάβη: Ικέτιδες: Ηρακλής μαινόμενος: Τρωάδες Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Ηλέκτρα. Μήδεια Συγγραφέας DeAgostini Hellas Σκληρόδετο
2006 Ικέτιδες Συγγραφέας Γαβριηλίδης Χαρτόδετο
2006 Ιφιγένεια η εν Αυλίδι. Ιφιγένεια η εν Ταύροις Συγγραφέας DeAgostini Hellas Σκληρόδετο
2006 Ιφιγένεια στην Αυλίδα Συγγραφέας Μεταίχμιο Χαρτόδετο
2006 Μήδεια Συγγραφέας Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
2005 Βάκχαι Συγγραφέας Δήμος Αθηναίων Πολιτισμικός Οργανισμός Σκληρόδετο
2005 Βάκχες Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2005 Εκάβη Συγγραφέας Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Σκληρόδετο
2005 Εκάβη Συγγραφέας Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Σκληρόδετο
2005 Η Ιφιγένεια στην Αυλίδα Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2005 Ιππόλυτος : Αρχαίο κείμενο Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2005 Ιστορίες από το αρχαίο δράμα : Βάκχες. Αίαντας. Ιχνευτές Συγγραφέας Φυτράκης Α.Ε. Χαρτόδετο
2005 Ιστορίες από το αρχαίο δράμα : Η Ιφιγένεια στην Αυλίδα. Ηλέκτρα. Η Ιφιγένεια στην Ταυρίδα. Ελένη Συγγραφέας Φυτράκης Α.Ε. Χαρτόδετο
2005 Ιστορίες από το αρχαίο δράμα : Μήδεια. Ιππόλυτος. Άλκηστη Συγγραφέας Φυτράκης Α.Ε. Χαρτόδετο
2005 Κύκλωπας Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2005 Ορέστης Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2005 Φοίνισσες Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2004 Βάκχαι Συγγραφέας Καρδαμίτσα Χαρτόδετο
2004 Ελένη Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2004 Φοίνισσαι Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2004 Ιφιγένεια εν Αυλίδι Συγγραφέας Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας Χαρτόδετο
2004 Βάκχαι Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2004 Ανδρομάχη Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2004 Μήδεια Συγγραφέας DeAgostini Hellas Απροσδιόριστο δέσιμο
2004 Περί της πολιτικής : Επίλεκτα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας Συγγραφέας Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Χαρτόδετο
2004 Ρήσος Συγγραφέας Ακαδημία Αθηνών Χαρτόδετο
2003 Greece in Poetry Συγγραφέας Libro Δερματόδετο
2003 Αποσπάσματα 1 : Αιγεύς, Αίολος, Αλέξανδρος, Ακμαίων ο δια Ψωφίδος, Ακμαίων ο δια Κορίνθου, Αλκμήνη, Αλόπη, Ανδρομέδα Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
2003 Αποσπάσματα 2 : Αντιγόνη, Αντιόπη, Αρχέλαος, Αυγή, Αυτόλυκος Σατυρικός, Βελλεροφόντης, Βούσιρις Σατυρικός, Δανάη, Δίκτυς, Επειός, Ερεχθεύς Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
2003 Αποσπάσματα 3 : Ευρυσθεύς Σατυρικός, Θερισταί, Θησεύς, Θυέστης, Ινώ, Ιξίων, Ιππόλυτος Καλυπτόμενος, Κάδμος, Κρεσφόντης, Κρήσσαι, Κρήτες, Λάμια, Λυκίμνιος,Μελανίππη Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
2003 Αποσπάσματα 4 : Μελέαγρος, Μύσοι, Οιδίπους, Οινεύς, Οινόμαος, Παλαμήδης, Πελιάδες, Πηλεύς, Πλεισθένης, Πολυΐδος, Πρωτεσίλαος, Σθενέβοια, Σίσυφος Σατυρικός, Σκίρων Σατυρικός Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
2003 Αποσπάσματα 5 : Σκύριοι, Συλεύς Σατυρικός, Τήλεφος, Τημενίδαι, Τήμενος, Υψιπύλη, Φαέθων Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
2003 Αποσπάσματα 6 : Φιλοκτήτης, Φοίνιξ, Φρίξος, Χρύσιππος, Αποσπάσματα αγνώστων δραμάτων, Αποσπάσματα αμφίβολα ή νόθα Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
2003 Ιφιγένεια εν Ταύροις Συγγραφέας Ζήτρος Σκληρόδετο
2003 Κύκλωψ Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2003 Ελένη Συγγραφέας Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Σκληρόδετο
2003 Ηλέκτρα Συγγραφέας Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας Χαρτόδετο
2003 Κρήτες Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
2002 Άλκηστη Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2002 Ίων Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2002 Ανδρομάχη Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2002 Βάκχαι Συγγραφέας Σύγχρονοι Ορίζοντες Χαρτόδετο
2002 Εκάβη Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2002 Ελένη Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2002 Ελένη Συγγραφέας Έλευσις Χαρτόδετο
2002 Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2002 Ηλέκτρα Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2002 Ηρακλής Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2002 Ηρακλείδες Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2002 Ικέτιδες Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2002 Ιππόλυτος Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2002 Μήδεια Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2002 Τρωάδες Συγγραφέας Dian Χαρτόδετο
2001 Τρωάδες Συγγραφέας Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
2000 Μεταγραφές Συγγραφέας Ίκαρος Χαρτόδετο
2000 Φοίνισσες Συγγραφέας Στιγμή Χαρτόδετο
2000 Άλκηστις Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2000 Βάκχες Συγγραφέας Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
1999 Εκάβη Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
1999 Ευριπίδου Ιφιγένεια εν Αυλίδι- Ιφιγένεια εν Ταύροις : Κείμενο, εισαγωγή, σχόλια, γλωσσικά, πραγματικά, αισθητικά Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Χαρτόδετο
1999 Ιφιγένεια η εν Ταύροις Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
1999 Τραγωδίες του Ευριπίδη : Άλκηστη, Αντρομάχη, οι Ικέτισσες, οι Τρωαδίτισσες, η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων Συγγραφέας Βιβλιοπωλείον της Εστίας Χαρτόδετο
1999 Τρωάδες Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
1998 Ορέστης Συγγραφέας Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
1998 Ιππόλυτος Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
1998 Τρωαδίτισσες Συγγραφέας Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
1997 Ηράκλειτος : Ο ηττημένος νικητής Συγγραφέας Εκδόσεις Γκοβόστη Χαρτόδετο
1997 Άλκηστις Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Ανδρομάχη Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Εκάβη Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Ελένη Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Ευριπίδου Ηλέκτρα Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Χαρτόδετο
1997 Ηρακλής Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Ιφιγένεια η εν Αυλίδι Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Μήδεια Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Μήδεια Συγγραφέας Ιάμβλιχος Χαρτόδετο
1997 Υψιπύλη Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1997 Φοίνισσαι Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1996 Άπαντα Ευριπίδη : Φοίνισσαι: Ικέτιδες: Εκάβη Συγγραφέας Αλκυών Σκληρόδετο
1996 Άπαντα Ευριπίδη : Ελένη: Ρήσος: Τρωάδες: Κύκλωψ Συγγραφέας Αλκυών Σκληρόδετο
1996 Άπαντα Ευριπίδη : Μήδεια: Ιππόλυτος Στεφανηφόρος: Ηλέκτρα: Ιφιγένεια η εν Αυλίδι Συγγραφέας Αλκυών Σκληρόδετο
1996 Άπαντα Ευριπίδη : Βάκχαι: Ηρακλείδαι: Ηρακλής μαινόμενος: Ιφιγένεια η εν Ταύροις Συγγραφέας Αλκυών Σκληρόδετο
1996 Άπαντα Ευριπίδη : Ορέστης: Άλκηστις: Ανδρομάχη: Ίων Συγγραφέας Αλκυών Σκληρόδετο
1996 Βάκχες Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
1996 Ευριπίδου Βάκχαι Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Χαρτόδετο
1996 Φαέθων : Όλα τα σωζόμενα αποσπάσματα Συγγραφέας Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου Χαρτόδετο
1995 Τρωάδες Συγγραφέας Οδός Πανός Χαρτόδετο
1995 Τρωάδες Συγγραφέας Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
1994 Εκάβη Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Ευριπίδη τραγωδίες : Μήδεια: Εκάβη: Τρωάδες: Ανδρομάχη Συγγραφέας Ζαχαρόπουλος Σ. Ι. Χαρτόδετο
1994 Ευριπίδης ΙΙ : Εκάβη, Ελένη, Ηλέχτρα Συγγραφέας Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
1994 Ιφιγένεια η εν Αυλίδι Συγγραφέας Εκδόσεις Ι. Σιδέρης Χαρτόδετο
1994 Ιφιγένεια η εν Ταύροις Συγγραφέας Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
1994 Μήδεια Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Τρωάδες Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Άλκηστις Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Ίων Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ιφιγένεια η εν Ταύροις Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Κύκλωψ Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ρήσος Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ανδρομάχη Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Βάκχαι Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Βάκχαι Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ηλέκτρα Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ηρακλής μαινόμενος Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Ηρακλείδαι Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ικέτιδες Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ιππόλυτος Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ιππόλυτος Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Κύκλωψ Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Ορέστης Συγγραφέας Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1992 Ίων Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Ελένη Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Ηλέκτρα Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Ηρακλείδαι Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Ικέτιδες Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Ιφιγένεια η εν Αυλίδι Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Ιφιγένεια η εν Ταύροις Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Ορέστης Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Φοίνισσαι Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1991 Βάκχες Συγγραφέας Εκδόσεις Λωτός Χαρτόδετο
1991 Ρήσος Συγγραφέας Κάκτος Χαρτόδετο
1990 Ηλέκτρα Συγγραφέας Εκδόσεις Γκοβόστη Χαρτόδετο
1989 Ορέστης Συγγραφέας Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
1988 Ηλέκτρα Συγγραφέας Ακαδημία Αθηνών Χαρτόδετο
1985 Bacchae Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1985 Euripidis Alcestis (Ευριπίδου 'Αλκηστις) Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Χαρτόδετο
1985 Euripidis Bacchae (Ευριπίδου Βάκχαι) Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Χαρτόδετο
1985 Ιφιγένεια εν Ταύροις Συγγραφέας Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
1980 Ποιήματα άλλων καιρών και άλλων τόπων : Μεταφράσεις Συγγραφέας Εκδόσεις των Φίλων Χαρτόδετο
1980 Γιώργος Σεφέρης: Μεταγραφές Συγγραφέας Λέσχη Χαρτόδετο
1977 Ευριπίδης Ι : ΄Αλκηστη, Αντρομάχη, Βάκχες Συγγραφέας Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
1976 Euripidis tragoediae fragmenta, vol. III (Ευριπίδου τραγωδίαι, τόμος Γ') Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1976 Euripidis tragoediae, vol. I (Ευριπίδου τραγωδίαι, τόμος Α') Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1976 Euripidis tragoediae, vol. II (Ευριπίδου τραγωδίαι, τόμος Β') Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1976 Evripidis tragoediae Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1976 Evripidis tragoediae fragmenta Συγγραφέας Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1975 Τραγωδίαι 1 : Άλκηστις: Ιφιγένεια η εν Αυλίδι: Ιφιγένεια η εν Ταύροις: Μήδεια Συγγραφέας Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Τραγωδίαι 2 : Ηλέκτρα, Ικέτιδες, Τρωάδες, Εκάβη Συγγραφέας Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Τραγωδίαι 3 : Φοίνισσαι, Ανδρομάχη, Ιππόλυτος Συγγραφέας Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Τραγωδίαι 4 : Κύκλωψ, Ίων, Ελένη, Ρήσος Συγγραφέας Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1971 Ορέστης Συγγραφέας Εκδόσεις των Φίλων Χαρτόδετο
Ηρακλείδαι. Ιφιγένεια εν Αυλίδι. Ιφιγένεια εν Ταύροις Συγγραφέας Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Ιππόλυτος. Ίων Συγγραφέας Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Μήδεια : Με τη Μαρία Κάλλας Συγγραφέας Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε. Δερματόδετο
Μήδεια Συγγραφέας Εκδόσεις Γκοβόστη Χαρτόδετο
Μήδεια. Κύκλωψ. Άλκηστις Συγγραφέας Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Τραγωδίαι : Φοίνισσαι: Ρήσος Συγγραφέας Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Δερματόδετο
Τραγωδίες του Ευριπίδη : Άλκηστη, Αντρομάχη, οι Ικέτισσες, οι Τρωαδίτισσες, η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων Συγγραφέας Βιβλιοπωλείον της Εστίας Σκληρόδετο
Τρωάδες. Βάκχαι. Φοίνισσαι Συγγραφέας Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Εκάβη και Τρωάδες Νεφέλη Χαρτόδετο
2023 Ευριπίδης Βάκχες Eκδόσεις Ζήτρος Σκληρόδετο
2023 Μήδεια Αρμός Χαρτόδετο
2023 Ηλέκτρα Σμίλη Χαρτόδετο
2023 Μήδεια Κίχλη Χαρτόδετο
2023 Μήδεια Κάπα Εκδόσεις Χαρτόδετο
2023 Ορέστης Σμίλη Χαρτόδετο
2023 Ευριπίδου Δράματα : Ηλέκτρα 24 γράμματα Χαρτόδετο
2023 Ευριπίδου Δράματα : Φοίνισσαι 24 γράμματα Χαρτόδετο
2023 Ευριπίδου δράματα : Τρωάδες 24 γράμματα Χαρτόδετο
2023 Ευριπίδου δράματα : Ίων 24 γράμματα Χαρτόδετο
2023 Ευριπίδου δράματα : Ηρακλής μαινόμενος 24 γράμματα Χαρτόδετο
2023 Ευριπίδου δράματα : Εκάβη 24 γράμματα Χαρτόδετο
2022 Ευριπίδη Ελένη Στην Ποντιακή Διάλεκτο Όστρια Βιβλίο Χαρτόδετο
2022 Ευριπίδη Ιφιγένεια εν ταύροις Στην Ποντιακή Διάλεκτο Όστρια Βιβλίο Χαρτόδετο
2022 Η Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταυρίων Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός Χαρτόδετο
2022 Τρεις εκδοχές της Ηλέκτρας: Αισχύλου Χοηφόρες, Σοφοκλή Ηλέκτρα, Ευριπίδη Ηλέκτρα Εκδόσεις Πατάκη Ebook, EPUB
2022 Ηλέκτρα Κάπα Εκδόσεις Χαρτόδετο
2022 Ιφιγένεια εν Αυλίδι 5η Εποχή Τέχνης Χαρτόδετο
2022 Τρεις εκδοχές της Ηλέκτρας: Αισχύλου Χοηφόρες, Σοφοκλή Ηλέκτρα, Ευριπίδη Ηλέκτρα Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2021 Ευριπίδη Βάκχες 5η Εποχή Τέχνης Χαρτόδετο
2021 Ικέτιδες Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Σκληρόδετο
2021 Ευριπίδης Άπαντα : Β΄τόμος Eκδόσεις Ζήτρος Χαρτόδετο
2021 Ικέτιδες Καμηλοπάρδαλη Χαρτόδετο
2020 Τρωάδες - Μήδεια Βιβλιοπωλείον της Εστίας Χαρτόδετο
2019 Βάκχες Ωκεανίδα Χαρτόδετο
2019 ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ Κάπα Εκδόσεις Χαρτόδετο
2019 Μήδεια Ωκεανίδα Χαρτόδετο
2018 Βάκχαι : Εισαγωγή, Αρχαίο κείμενο, Μετάφραση, Σχόλια Ακαδημία Αθηνών Χαρτόδετο
2018 Ευριπίδη Ηλέκτρα 5η Εποχή Τέχνης Χαρτόδετο
2018 Ορέστης Γαβριηλίδης Χαρτόδετο
2017 Ίων Κάπα Εκδόσεις Χαρτόδετο
2017 Βάκχες Αρμός Χαρτόδετο
2017 ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ - ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΗ Γαβριηλίδης Χαρτόδετο
2016 Κύκλωψ Κίχλη Χαρτόδετο
2014 Ελένη Νεφέλη Χαρτόδετο
2014 Μήδεια Bibliotheque Χαρτόδετο
2014 Ἡρακλῆς : Ευριπίδης Σμίλη Χαρτόδετο
2013 Ευρυπίδης : Ορέστης, Ίων, Κύκλωψ Σελένα Εκδοτική Σκληρόδετο
2013 Περί ανθρώπου και ηθικής : Επίλεκτα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Χαρτόδετο
2013 Ευριπίδης Μήδεια : Ανδρομάχη - Ιππόλυτος - Εκάβη Σελένα Εκδοτική Σκληρόδετο
2013 Μήδεια Καρδαμίτσα Χαρτόδετο
2013 Μήδεια Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2012 Άλκηστη Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Δερματόδετο
2012 Άλκηστη Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Δερματόδετο
2012 Άλκηστη Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Χαρτόδετο
2012 Άλκηστη Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Χαρτόδετο
2012 Ανθολόγιο θεατρικών μονολόγων: Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς : Εισαγωγές στη διαδρομή του αρχαίου ελληνικού θεάτρου από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 2ο αιώνα μ.Χ. Βιογραφίες συγγραφέων, υπόθεση έργων Φίλντισι Χαρτόδετο
2012 Μήδεια Γαβριηλίδης Χαρτόδετο
2012 Μήδεια Κίχλη Χαρτόδετο
2011 Ξέρεις τη φύση των ανθρωπίνων πραγμάτων; : Ανθολόγιο ευβουλίας Ίνδικτος Χαρτόδετο
2011 Βάκχες : Λιμπρέττο Περίπλους Χαρτόδετο
2011 Ηρακλής μαινόμενος Νεφέλη Χαρτόδετο
2011 Μήδεια Στιγμή Σκληρόδετο
2011 Προτρεπτικά επιγράμματα Επικαιρότητα Χαρτόδετο
2010 "Πιο μουσική απ’ τη μουσική" : Μικρό λυρικό ανθολόγιο Νεφέλη Χαρτόδετο
2010 Μήδεια : Αποσπάσματα Μποράκης, Θεόδωρος Π. Ebook, PDF
2010 Ορέστης Νεφέλη Χαρτόδετο
2010 Τρωάδες Θέατρο του Νέου Κόσμου/ Νέα Σκηνή Τέχνης Χαρτόδετο
2009 Βάκχες Γαβριηλίδης Χαρτόδετο
2009 Ελένη Νεανική Σκηνή Χαρτόδετο
2009 Κύκλωψ Ιδιωτική Έκδοση Σκληρόδετο
2009 Άλκηστη Νεφέλη Χαρτόδετο
2009 Ανδρομάχη Μποράκης, Θεόδωρος Π. Ebook, PDF
2009 Ηρακλής Σμίλη Δερματόδετο
2009 Ορέστης Στιγμή Χαρτόδετο
2009 Ηλέκτρα Στιγμή Χαρτόδετο
2008 Άλκηστις Στιγμή Χαρτόδετο
2008 Κύκλωψ Στιγμή Χαρτόδετο
2008 Ελένη Κέδρος Χαρτόδετο
2008 Τρωάδες Γαβριηλίδης Χαρτόδετο
2008 Βάκχες Εκδόσεις του Ιονίου - Θέατρο του Ιονίου Χαρτόδετο
2008 Άλκηστις Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ίων Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ανδρομάχη Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Βάκχαι Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Εκάβη Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ελένη Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ηλέκτρα Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ηλέκτρα Γρηγόρη Χαρτόδετο
2008 Ηρακλής μαινόμενος Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ηρακλείδαι Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ικέτιδες Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ιππόλυτος Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ιφιγένεια η εν Αυλίδι Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ιφιγένεια η εν Ταύροις Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Κύκλωψ Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Μήδεια Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ορέστης Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ρήσος Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Τρωάδες Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Φοίνισσαι Ζήτρος Χαρτόδετο
2008 Ορέστης Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2007 Κρήτες Σμίλη Δερματόδετο
2007 Τρωάδες Επικαιρότητα Χαρτόδετο
2007 Ιφιγένεια η εν Ταύροις : Κέδρος Χαρτόδετο
2007 Τρωάδες. Βάκχαι. DeAgostini Hellas Σκληρόδετο
2007 Ρήσος Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Άλκηστις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ίων Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ανδρομάχη Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Βάκχαι Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Εκάβη Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ελένη Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ηρακλής μαινόμενος Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ηρακλείδες Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ικέτιδες Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ιππόλυτος Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ιφιγένεια η εν Αυλίδι Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ιφιγένεια η εν Ταύροις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Κύκλωψ Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Μήδεια Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ορέστης Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Τρωάδες Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Φοίνισσαι Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Εισαγωγικός τόμος στην αρχαία ελληνική δραματική ποίηση : Το ξεκίνημα μιας πνευματικής διαδρομής Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2007 Ιφιγένεια στη χώρα των ταύρων Ίδμων Χαρτόδετο
2006 Εκάβη. Ανδρομάχη. DeAgostini Hellas Σκληρόδετο
2006 Βάκχες Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Ευριπίδου Μήδεια Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2006 Ευριπίδης : Δραματική ποίηση: Ιφιγένεια η εν Ταύροις: Ηλέκτρα: Ελένη: Ίων: Φοίνισσαι: Ορέστης: Βάκχαι: Ιφιγένεια η εν Αυλίδι: Ρήσος Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Ιφιγένεια εν Ταύροις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2006 Ιφιγένεια εν Ταύροις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
2006 Ίων Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2006 Ευριπίδης : Δραματική ποίηση: Κύκλωψ: Άλκηστις: Ανδρομάχη: Μήδεια: Ηρακλείδαι: Ιππόλυτος: Εκάβη: Ικέτιδες: Ηρακλής μαινόμενος: Τρωάδες Ζήτρος Σκληρόδετο
2006 Ηλέκτρα. Μήδεια DeAgostini Hellas Σκληρόδετο
2006 Ικέτιδες Γαβριηλίδης Χαρτόδετο
2006 Ιφιγένεια η εν Αυλίδι. Ιφιγένεια η εν Ταύροις DeAgostini Hellas Σκληρόδετο
2006 Ιφιγένεια στην Αυλίδα Μεταίχμιο Χαρτόδετο
2006 Μήδεια Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
2005 Βάκχαι Δήμος Αθηναίων Πολιτισμικός Οργανισμός Σκληρόδετο
2005 Βάκχες Dian Χαρτόδετο
2005 Εκάβη Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Σκληρόδετο
2005 Εκάβη Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Σκληρόδετο
2005 Η Ιφιγένεια στην Αυλίδα Dian Χαρτόδετο
2005 Ιππόλυτος : Αρχαίο κείμενο Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2005 Ιστορίες από το αρχαίο δράμα : Μήδεια. Ιππόλυτος. Άλκηστη Φυτράκης Α.Ε. Χαρτόδετο
2005 Ιστορίες από το αρχαίο δράμα : Η Ιφιγένεια στην Αυλίδα. Ηλέκτρα. Η Ιφιγένεια στην Ταυρίδα. Ελένη Φυτράκης Α.Ε. Χαρτόδετο
2005 Ιστορίες από το αρχαίο δράμα : Βάκχες. Αίαντας. Ιχνευτές Φυτράκης Α.Ε. Χαρτόδετο
2005 Κύκλωπας Dian Χαρτόδετο
2005 Ορέστης Dian Χαρτόδετο
2005 Φοίνισσες Dian Χαρτόδετο
2004 Βάκχαι Καρδαμίτσα Χαρτόδετο
2004 Ελένη Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2004 Φοίνισσαι Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2004 Ιφιγένεια εν Αυλίδι Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας Χαρτόδετο
2004 Βάκχαι Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2004 Ανδρομάχη Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2004 Μήδεια DeAgostini Hellas Απροσδιόριστο δέσιμο
2004 Περί της πολιτικής : Επίλεκτα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Χαρτόδετο
2004 Ρήσος Ακαδημία Αθηνών Χαρτόδετο
2003 Greece in Poetry Libro Δερματόδετο
2003 Αποσπάσματα 1 : Αιγεύς, Αίολος, Αλέξανδρος, Ακμαίων ο δια Ψωφίδος, Ακμαίων ο δια Κορίνθου, Αλκμήνη, Αλόπη, Ανδρομέδα Κάκτος Χαρτόδετο
2003 Αποσπάσματα 2 : Αντιγόνη, Αντιόπη, Αρχέλαος, Αυγή, Αυτόλυκος Σατυρικός, Βελλεροφόντης, Βούσιρις Σατυρικός, Δανάη, Δίκτυς, Επειός, Ερεχθεύς Κάκτος Χαρτόδετο
2003 Αποσπάσματα 3 : Ευρυσθεύς Σατυρικός, Θερισταί, Θησεύς, Θυέστης, Ινώ, Ιξίων, Ιππόλυτος Καλυπτόμενος, Κάδμος, Κρεσφόντης, Κρήσσαι, Κρήτες, Λάμια, Λυκίμνιος,Μελανίππη Κάκτος Χαρτόδετο
2003 Αποσπάσματα 4 : Μελέαγρος, Μύσοι, Οιδίπους, Οινεύς, Οινόμαος, Παλαμήδης, Πελιάδες, Πηλεύς, Πλεισθένης, Πολυΐδος, Πρωτεσίλαος, Σθενέβοια, Σίσυφος Σατυρικός, Σκίρων Σατυρικός Κάκτος Χαρτόδετο
2003 Αποσπάσματα 5 : Σκύριοι, Συλεύς Σατυρικός, Τήλεφος, Τημενίδαι, Τήμενος, Υψιπύλη, Φαέθων Κάκτος Χαρτόδετο
2003 Αποσπάσματα 6 : Φιλοκτήτης, Φοίνιξ, Φρίξος, Χρύσιππος, Αποσπάσματα αγνώστων δραμάτων, Αποσπάσματα αμφίβολα ή νόθα Κάκτος Χαρτόδετο
2003 Ιφιγένεια εν Ταύροις Ζήτρος Σκληρόδετο
2003 Κύκλωψ Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2003 Ελένη Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Σκληρόδετο
2003 Ηλέκτρα Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας Χαρτόδετο
2003 Κρήτες Κάκτος Χαρτόδετο
2002 Άλκηστη Dian Χαρτόδετο
2002 Ίων Dian Χαρτόδετο
2002 Ανδρομάχη Dian Χαρτόδετο
2002 Βάκχαι Σύγχρονοι Ορίζοντες Χαρτόδετο
2002 Εκάβη Dian Χαρτόδετο
2002 Ελένη Dian Χαρτόδετο
2002 Ελένη Έλευσις Χαρτόδετο
2002 Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων Dian Χαρτόδετο
2002 Ηλέκτρα Dian Χαρτόδετο
2002 Ηρακλής Dian Χαρτόδετο
2002 Ηρακλείδες Dian Χαρτόδετο
2002 Ικέτιδες Dian Χαρτόδετο
2002 Ιππόλυτος Dian Χαρτόδετο
2002 Μήδεια Dian Χαρτόδετο
2002 Τρωάδες Dian Χαρτόδετο
2001 Τρωάδες Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
2000 Μεταγραφές Ίκαρος Χαρτόδετο
2000 Φοίνισσες Στιγμή Χαρτόδετο
2000 Άλκηστις Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2000 Βάκχες Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
1999 Εκάβη Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
1999 Ευριπίδου Ιφιγένεια εν Αυλίδι- Ιφιγένεια εν Ταύροις : Κείμενο, εισαγωγή, σχόλια, γλωσσικά, πραγματικά, αισθητικά Παπαδήμας Δημ. Ν. Χαρτόδετο
1999 Ιφιγένεια η εν Ταύροις Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
1999 Τραγωδίες του Ευριπίδη : Άλκηστη, Αντρομάχη, οι Ικέτισσες, οι Τρωαδίτισσες, η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων Βιβλιοπωλείον της Εστίας Χαρτόδετο
1999 Τρωάδες Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
1998 Ορέστης Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
1998 Ιππόλυτος Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
1998 Τρωαδίτισσες Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ) Χαρτόδετο
1997 Ηράκλειτος : Ο ηττημένος νικητής Εκδόσεις Γκοβόστη Χαρτόδετο
1997 Άλκηστις Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Ανδρομάχη Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Εκάβη Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Ελένη Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Ευριπίδου Ηλέκτρα Παπαδήμας Δημ. Ν. Χαρτόδετο
1997 Ηρακλής Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Ιφιγένεια η εν Αυλίδι Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Μήδεια Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1997 Μήδεια Ιάμβλιχος Χαρτόδετο
1997 Υψιπύλη Κάκτος Χαρτόδετο
1997 Φοίνισσαι Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1996 Άπαντα Ευριπίδη : Βάκχαι: Ηρακλείδαι: Ηρακλής μαινόμενος: Ιφιγένεια η εν Ταύροις Αλκυών Σκληρόδετο
1996 Άπαντα Ευριπίδη : Ορέστης: Άλκηστις: Ανδρομάχη: Ίων Αλκυών Σκληρόδετο
1996 Άπαντα Ευριπίδη : Μήδεια: Ιππόλυτος Στεφανηφόρος: Ηλέκτρα: Ιφιγένεια η εν Αυλίδι Αλκυών Σκληρόδετο
1996 Άπαντα Ευριπίδη : Ελένη: Ρήσος: Τρωάδες: Κύκλωψ Αλκυών Σκληρόδετο
1996 Άπαντα Ευριπίδη : Φοίνισσαι: Ικέτιδες: Εκάβη Αλκυών Σκληρόδετο
1996 Βάκχες Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
1996 Ευριπίδου Βάκχαι Παπαδήμας Δημ. Ν. Χαρτόδετο
1996 Φαέθων : Όλα τα σωζόμενα αποσπάσματα Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου Χαρτόδετο
1995 Τρωάδες Οδός Πανός Χαρτόδετο
1995 Τρωάδες Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
1994 Εκάβη Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Ευριπίδη τραγωδίες : Μήδεια: Εκάβη: Τρωάδες: Ανδρομάχη Ζαχαρόπουλος Σ. Ι. Χαρτόδετο
1994 Ιφιγένεια η εν Αυλίδι Εκδόσεις Ι. Σιδέρης Χαρτόδετο
1994 Ιφιγένεια η εν Ταύροις Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
1994 Μήδεια Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Τρωάδες Κάκτος Χαρτόδετο
1994 Ευριπίδης ΙΙ : Εκάβη, Ελένη, Ηλέχτρα Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
1993 Άλκηστις Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Ίων Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ανδρομάχη Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Βάκχαι Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Βάκχαι Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Ηλέκτρα Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ικέτιδες Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ιφιγένεια η εν Ταύροις Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Κύκλωψ Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ρήσος Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ηρακλής μαινόμενος Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Ηρακλείδαι Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ιππόλυτος Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1993 Ιππόλυτος Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Κύκλωψ Κάκτος Χαρτόδετο
1993 Ορέστης Επικαιρότητα Χαρτόδετο
1992 Ίων Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Ελένη Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Ηλέκτρα Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Ηρακλείδαι Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Ικέτιδες Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Ιφιγένεια η εν Αυλίδι Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Ιφιγένεια η εν Ταύροις Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Ορέστης Κάκτος Χαρτόδετο
1992 Φοίνισσαι Κάκτος Χαρτόδετο
1991 Βάκχες Εκδόσεις Λωτός Χαρτόδετο
1991 Ρήσος Κάκτος Χαρτόδετο
1990 Ηλέκτρα Εκδόσεις Γκοβόστη Χαρτόδετο
1989 Ορέστης Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
1988 Ηλέκτρα Ακαδημία Αθηνών Χαρτόδετο
1985 Bacchae Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1985 Euripidis Alcestis (Ευριπίδου 'Αλκηστις) Παπαδήμας Δημ. Ν. Χαρτόδετο
1985 Euripidis Bacchae (Ευριπίδου Βάκχαι) Παπαδήμας Δημ. Ν. Χαρτόδετο
1985 Ιφιγένεια εν Ταύροις Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
1980 Ποιήματα άλλων καιρών και άλλων τόπων : Μεταφράσεις Εκδόσεις των Φίλων Χαρτόδετο
1980 Γιώργος Σεφέρης: Μεταγραφές Λέσχη Χαρτόδετο
1977 Ευριπίδης Ι : ΄Αλκηστη, Αντρομάχη, Βάκχες Εκδόσεις Καστανιώτη Χαρτόδετο
1976 Euripidis tragoediae fragmenta, vol. III (Ευριπίδου τραγωδίαι, τόμος Γ') Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1976 Euripidis tragoediae, vol. I (Ευριπίδου τραγωδίαι, τόμος Α') Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1976 Euripidis tragoediae, vol. II (Ευριπίδου τραγωδίαι, τόμος Β') Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1976 Evripidis tragoediae Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1976 Evripidis tragoediae fragmenta Παπαδήμας Δημ. Ν. Δερματόδετο
1975 Τραγωδίαι 1 : Άλκηστις: Ιφιγένεια η εν Αυλίδι: Ιφιγένεια η εν Ταύροις: Μήδεια Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Τραγωδίαι 2 : Ηλέκτρα, Ικέτιδες, Τρωάδες, Εκάβη Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Τραγωδίαι 3 : Φοίνισσαι, Ανδρομάχη, Ιππόλυτος Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1975 Τραγωδίαι 4 : Κύκλωψ, Ίων, Ελένη, Ρήσος Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός Δερματόδετο
1971 Ορέστης Εκδόσεις των Φίλων Χαρτόδετο
Ηρακλείδαι. Ιφιγένεια εν Αυλίδι. Ιφιγένεια εν Ταύροις Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Ιππόλυτος. Ίων Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Μήδεια : Με τη Μαρία Κάλλας Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε. Δερματόδετο
Μήδεια Εκδόσεις Γκοβόστη Χαρτόδετο
Μήδεια. Κύκλωψ. Άλκηστις Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Τραγωδίαι : Φοίνισσαι: Ρήσος Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων Δερματόδετο
Τραγωδίες του Ευριπίδη : Άλκηστη, Αντρομάχη, οι Ικέτισσες, οι Τρωαδίτισσες, η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων Βιβλιοπωλείον της Εστίας Σκληρόδετο
Τρωάδες. Βάκχαι. Φοίνισσαι Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα