Δημιουργοί

Δημιουργοί στη βιβλιογραφική βάση οσδέλnet χαρακτηρίζονται όλοι οι συντελεστές κάθε βιβλίου, έντυπου και ηλεκτρονικού, όπως εμφανίζονται από τις καταχωρίσεις των εκδοτών στη βάση. Πιο συγκεκριμένα στους δημιουργούς συμπεριλαμβάνονται οι: συγγραφείς, μεταφραστές, εικονογράφοι (έντυπα και ebooks), επιστημονικοί επιμελητές, επιμελητές κειμένων, ανθολόγοι, φωτογράφοι, μουσικοί (audiobooks), αφηγητές (audiobooks).

Η οσδέλnet παρέχει στον επισκέπτη την επιλογή προβολής της ατομικής σελίδας κάθε δημιουργού, όπου προβάλλεται συνολικά το έργο του, π.χ. ένας συγγραφέας μπορεί να είναι και μεταφραστής, ένας συγγραφέας παιδικών βιβλίων και εικονογράφος, κλπ. Η ατομική σελίδα των δημιουργών μπορεί να λειτουργήσει σαν κόμβος του συνόλου του έργου τους, αλλά και σαν σημείο αναφοράς για την προβολή τους.

Στον κάθε χρήστη της βάσης, επαγγελματία ή ιδιώτη, παρέχεται η δυνατότητα ταξινόμησης των έργων ενός ή πολλών δημιουργών ανάλογα με το αίτημα, π.χ. συγγραφείς αστυνομικών, μεταφραστές στα ελληνικά από συγκεκριμένη γλώσσα, εικονογράφοι παιδικών βιβλίων, φωτογράφοι σε λευκώματα ή ταξιδιωτικούς οδηγούς, αφηγητές σε έργα ενηλίκων ή παιδιών σε audiobooks, μουσικοί, κ.ά.

Η οσδέλnet, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη παρουσίασης του έργου των δημιουργών στο σύνολό του, τους δίνει τη δυνατότητα όταν δεν εντοπίζουν στη βάση καταχωρισμένο βιβλίο, στο οποίο συμμετείχαν ως συντελεστές, να επικοινωνήσουν με τους διαχειριστές και να ενημερώσουν σχετικά ώστε να καλυφθεί άμεσα το κενό.

Η οσδέλnet, αποτελεί ένα εύχρηστο και αξιόπιστο εργαλείο στα χέρια των δημιουργών, εξασφαλίζοντάς τους μια σειρά από πλεονεκτήματα:

  • Δυνατότητα να διαμορφώσουν και να επικαιροποιήσουν την ατομική τους σελίδα
  • Πλήρη παρουσίαση και αποτελεσματική προβολή του έργου τους στα επιμέρους κοινά (βιβλιοπώλες, αναγνώστες, δημοσιογράφοι, κτλ).
  • Παρουσίαση των εκδοτικών οίκων με τους οποίους συνεργάζονται ή έχει συνεργαστεί