Εκδόσεις Ζήτρος ΙΚΕ
  •  
  • Eκδόσεις Ζήτρος: 174 εγγραφές
Διεύθυνση
Πλάτωνος 2
54631 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο
2310270184
Fax
Email
zitrosike@gmail.com
Website
Ιστορικό
Στο πλαίσιο μιας δεκαετίας,απο το τέλος του 20ου αιώνα ως τις αρχες του 21ου αιώνα, εξέδωσαν περισσότερους από διακόσους τόμους σε διακεκριμένες σειρές,που καλύπτουν με επάρκεια την ελληνική και την ξενόγλωσση γραμματεία.

Οι εκδόσεις Ζήτρος έχουν προγραμματίσει την έκδοση πολλών έργων,που τα εκπονεί ένα επιτελείο εκλεκτών συνεργατών μας. Η προσωπική ποιοτητά τους,η ευσυνειδησία τους και η αναγνωρισμένη επιστασία του εκδοτικού οίκου εγγυώνται τη γόνιμη συνέχεια της προσπάθειας που με ευθύνη ανέλαβε απέναντι σε ευρύτατο αναγνωστικό κοινό.
Η ελληνική γραμματεία καλύπτεται από τέσσερις σειρές: «Αρχαίοι συγγραφείς», «Μεταφρασμένοι συγγραφείς της αρχαίας ελληνικής γραμματείας», «Βυζαντινοί συγγραφείς», «Νεοέλληνες συγγραφείς». Στις σειρές αυτές, με ευρύτατες εισαγωγές, με δόκιμες μεταφράσεις, με πλούσια σχόλια και με ερμηνευτικές προσεγγίσεις παρουσιάζονται διακεκριμένοι συγγραφείς και όλα τα είδη της γραμματείας μας: επικοί, δραματικοί και λυρικοί ποιητές, ιστορικοί, ρήτορες, φιλόσοφοι, βιογράφοι κ.α
Οι σειρές μας περιλαμβάνουν Φιλοσοφικά Βιβλία, Ιστορικά Βιβλία, Βιβλία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ποιητικές συλλογές, έργα από το αρχαίο ελληνικό θέατρο και πολλά περισσότερα.


Βιβλιοπαραγωγή ανά έτος
Θεματικές κατηγορίες