Γκράχαμ, Κωνσταντίνος, 1997 - 2017
Νεαρός ελληνοαμερικανός ράπερ, ποιητής και μαθητευόμενος ηθοποιός γεννημένος στο Παρίσι, ο Κωνσταντίνος Γκράχαμ - Konstantinos Graham - έζησε μέχρι τα είκοσί του χρόνια ανάμεσα στη Γαλλία και τις ΗΠΑ (Καλιφόρνια) με συχνά περάσματα από την Ελλάδα.
Στη σύντομη ζωή του έγραψε στίχους και κείμενα σε τρεις γλώσσες - ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Διάβασε Πλάτωνα, Επίκουρο και Γκάντι, μελέτησε επί δέκα χρόνια σαξόφωνο, μετέφρασε στα γαλλικά στίχους του Παύλου Φύσσα και απήγγειλε στη σκηνή ποιήματα του Ματία Εκάρ, του Γιώργου Σεφέρη, του Ανδρέα Εμπειρίκου και άλλων.
Σαν ηθοποιός-αφηγητής συμμετείχε στις παραστάσεις: «Τσιγγάνικο ποίημα» και «Τραγούδι φωτός», που παρουσιάστηκαν απο την Compagnie Erinna - Kαλλιτεχνική ομάδα Ήριννα, στο Μονπελιέ και το Παρίσι το 2017 σε σκηνοθεσία Αναστασίας Πολίτη.
Πραγματοποίησε ηχογραφήσεις διαφόρων ποιητών για τον ακουσματικό συνθέτη Φιλίπ Μπλανσάρ και το Studio Forum.
Συμμετείχε κατά καιρούς ως εκφωνητής στην εκπομπή Grèce / Résistances, στο Radio France Paris Pluriel -RFPP το 2013 στο Παρίσι.
Ο Κωνσταντίνος ενδιαφέρθηκε για το έργο του Νάνου Βαλαωρίτη και τον συνάντησε στην Αθήνα το 2015. Δέχτηκε τις συμβουλές του Έλληνα ποιητή σε ό,τι αφορά τη διαπολιτισμικότητα και την πολυγλωσσία.
Το τρίγλωσσο ποίημά του με τίτλο: «Every now and then / De temps en temps / Πότε πότε» βραβεύτηκε στο διεθνή διαγωνισμό ποίησης για νέους 18-25 ετών Ματία Εκάρ 2017 και απόσπασμά του δημοσιεύτηκε το 2018 στην «Ανθολογία νέων συγγραφέων - Tόμος 9» από την Ακαδημία του Μονπελιέ στη Γαλλία (επιμέλεια: Marie Gola).
Το απόσπασμα αυτό παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Οκτώβριο του 2019, για τέσσερις παραστάσεις, ως πρελούδιο στην παράσταση «Tsigan, το τσιγγάνικο ποίημα» της Σεσίλια Βολόκ σε σκηνοθεσία Αναστασίας Πολίτη και μουσική Φιλίπ Μπλανσάρ.
 








τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Θέλω να γίνω Άγγελος : I want to be an Angel/ Je veux être un Ange Συγγραφέας Εκδόσεις Άπαρσις Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Θέλω να γίνω Άγγελος : I want to be an Angel/ Je veux être un Ange Εκδόσεις Άπαρσις Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα