Εκδόσεις Άπαρσις
  •  
  • Εκδόσεις Άπαρσις: 206 εγγραφές
Διεύθυνση
Ακαδημίας 76
10678 Αθήνα
Τηλέφωνο
2155155600
Fax
Email
aparsis.books@gmail.com
Ιστορικό
Είμαστε ένας σχετικά νέος εκδοτικός, που ξεκίνησε το “σαλπάρισμα” του το 2010, με μεράκι για το βιβλίο, μένοντας μέχρι σήμερα πιστός στην αξία της έντυπης ποιοτικής έκδοσης, αξιοποιώντας, ταυτόχρονα, σε όφελος του αναγνωστικού κοινού, τις νέες τεχνολογίες.

Θεωρώντας το κάθε βιβλίο και, φυσικά, τον συγγραφέα του ως κάτι μοναδικό, αποφεύγουμε τις τυποποιημένες- μαζικές εκδόσεις, προσέχοντας την κάθε λεπτομέρεια από το χαρτί μέχρι το εξώφυλλο & τη βιβλιοδεσία, τολμώντας αρκετές φορές ειδικές χειροποίητες εκδόσεις.

Η φιλοσοφία των συν-εκδόσεων

Πρωτοστατούμε στο χώρο θεμελιώνοντας μια σχέση συνεργασίας με τους συγγραφείς μας, από τη δημιουργία και την προβολή ως την διακίνηση των βιβλίων σε εκατοντάδες βιβλιοπωλεία, χώρους τέχνης & πολιτισμού, βιβλιοθήκες κ.ά, χρησιμοποιώντας και τη φιλοσοφία της συν-έκδοσης...

Αναλαμβάνουμε κάθε είδους έκδοση χρησιμοποιώντας πέραν των κλασσικών τρόπων (έκδοση, αυτό-έκδοση) τη λογική της συν-έκδοσης, ενός επί της ουσίας ισότιμου και συνεργατικού τρόπου τόσο στο κόστος όσο και στα κέρδη του κάθε βιβλίου. Θεωρούμε ότι ο κάθε δημιουργός έχει δικαίωμα να εκδώσει άμεσα & με χαμηλό κόστος, βλέποντας το έργο του να κυκλοφορεί ελεύθερο παντού και χωρίς παρεμβάσεις.

Έχουμε ήδη στο ενεργητικό μας αρκετές αξιόλογες εκδόσεις, με έμφαση στη νέα ελληνική λογοτεχνία και στο θέατρο. Δίνουμε βήμα σε νέες φωνές, ενώ ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους έλληνες και ξένους συγγραφείς. Ιδιαίτερη αναφορά είχαμε όλα αυτά τα χρόνια στα θεατρικά έργα, όπου πέραν της παραγωγής όλων των εντύπων της θεατρικής δραστηριότητας & προβολής και της έκδοσης θεατρικών κειμένων ελλήνων και ξένων συγγραφέων, καινοτομήσαμε στο χώρο των θεατρικών προγραμμάτων. Τα προγράμματα μας είναι ιδιαίτερα, είναι βιβλία, απόλυτα συνδεδεμένα με τη φιλοσοφία του έργου και της παράστασης, εμπεριέχοντας άρα και αναδεικνύοντας όλο το θεατρικό κείμενο.
Βιβλιοπαραγωγή ανά έτος
Θεματικές κατηγορίες