Σιταρά, Ιωάννα
Η Ιωάννα Σιταρά είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, νηπιαγωγός και μητέρα.
Από το 2003 έως σήμερα εργάζεται σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς –σε κάποιους εκ των οποίων κατείχε και θέση υπευθύνου– συνεργαζόμενη με διάφορους φορείς (ΝΠΔΔ, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας). Επιπλέον, διαθέτει θεωρητική κατάρτιση και διδακτική εμπειρία στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.
Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά της αφορούν θέματα όπως η Διαφοροποιημένη Παιδαγωγική και η Χαρισματικότητα παιδιών και εφήβων. Στον τομέα αυτό απέκτησε Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στην «Ειδική Αγωγή και Χαρισματικότητα: Αριστεία και Ηθική» παρακολουθώντας το Πρόγραμμα Υποστήριξης Εκπαιδευτικών σε θέματα εντοπισμού, εκπαίδευσης και συμβουλευτικής των χαρισματικών παιδιών του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, παρακολουθεί και συμμετέχει σε συνέδρια και σεμινάρια που άπτονται των παραπάνω θεμάτων.
Στο πλαίσιο της αντίληψής της για την ανάγκη μιας δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και θεσμών, στη βάση του σεβασμού, της διαφορετικότητας και της ολόπλευρης ανάπτυξης του κάθε παιδιού, απευθύνεται συμβουλευτικά σε γονείς και επαγγελματίες.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Βοήθεια! Το παιδί μου πηγαίνει στον παιδικό σταθμό : Πρακτικές συμβουλές για την προσαρμογή και φιλοξενία των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς δημοσίου φορέα Συγγραφέας Carpe Librum Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Βοήθεια! Το παιδί μου πηγαίνει στον παιδικό σταθμό : Πρακτικές συμβουλές για την προσαρμογή και φιλοξενία των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς δημοσίου φορέα Carpe Librum Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα