Βοήθεια! Το παιδί μου πηγαίνει στον παιδικό σταθμό
Πρακτικές συμβουλές για την προσαρμογή και φιλοξενία των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς δημοσίου φορέα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5186-67-8
Carpe Librum, Αθήνα, 11/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 15/5/2025
€ 14.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 150 σελ.
Περιγραφή
«Το παιδί μου φοράει πάνα. Θα το δεχτούν;», «Είναι μικρό ακόμη. Δεν έχει μείνει ποτέ μόνο. Δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει», «Άκουσα πως οι δασκάλες είναι αυστηρές και δεν τα βοηθάνε!», «Στους παιδικούς σταθμούς κολλάνε αρρώστιες!», «Γιατί να μη μείνει άλλον ένα χρόνο με τον παππού και τη γιαγιά;»
«Δεν μπορώ να παίρνω πολλές άδειες από τη δουλειά. Γιατί να μένει τόσο λίγο, αφού δεν κλαίει;», «Τι είναι η προσαρμογή;», «Κλαίει συνέχεια. Θα σταματήσει; Πώς να το βοηθήσω;»
«Θα τρώει εκεί; Είναι ολιγοφάγο», «Θα κοιμάται;», «Κι αν δε θέλουμε;»
«Θα το πάρουν;», «Πώς γίνονται οι αιτήσεις και τι πιθανότητες έχω;»
«Θα το προσέχουν;», «Θα κάνει φίλους;», «Έμαθα πως ένα παιδάκι έσπρωξε κάποιο άλλο και η δασκάλα δεν έκανε τίποτα», «Καλύτερα να το πάω σε ιδιωτικό, να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο!»
Φόβοι, ανησυχίες, μύθοι και αλήθειες. Εκατοντάδες απορίες γονέων, που χρόνια τώρα επανέρχονται στο προσκήνιο. Μέσα από αυτό το βιβλίο και κατέχοντας πολυετή εμπειρία ως νηπιαγωγός και μητέρα, θα προσπαθήσω όσο καλύτερα μπορώ να απαντήσω σε όλους τους παραπάνω προβληματισμούς και σε ακόμη περισσότερους.
Πάρτε μια βαθιά ανάσα... κι ας ξεκινήσουμε, κάνοντας τα πράγματα πιο απλά για όλους μας και τη ζωή μας απαλλαγμένη από τέτοια άγχη και ανησυχίες. Ας επενδύσουμε λοιπόν σε μια πιο ήρεμη καθημερινότητα με τα παιδιά μας…

Add: 2023-11-18 18:33:00 - Upd: 2023-11-18 18:33:00