Bailey, Cyril 1871 - 1957
Ο Cyril Bailey σπούδασε από το 1889 έως το 1894 στο Balliol College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης , όπου πέρασε επίσης το μεγαλύτερο μέρος της μετέπειτα καριέρας του. Από το 1894 έως το 1902 εργάστηκε ως συνεργάτης και δάσκαλος στο Exeter College . Το 1902 επέστρεψε στο Balliol College ως συνεργάτης. Το 1931/1932 προσκλήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ ως καθηγητής Sather . Το 1932 εξελέγη μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας και διορίστηκε Δημόσιος ρήτορας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης . Το 1934 διετέλεσε Πρόεδρος της Κλασικής Ένωσης. Όταν αποσύρθηκε το 1939, έγινε Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και Επίτιμος Συνεργάτης του Balliol College
Εκτός από το έργο του στο Balliol College, ο Bailey προήδρευσε του Συμβουλίου της Lady Margaret Hall , ένα από τα πρώτα κολέγια γυναικών, από το 1921 έως το 1939 . Στη συνταξιοδότησή του συμμετείχε στην επιμέλεια του Oxford Latin Dictionary .
Η έρευνα του Bailey επικεντρώθηκε στον Ρωμαίο ποιητή Lucretius . Δημοσίευσε το διδακτικό του ποίημα De rerum natura πολλές φορές και δημοσίευσε επίσης μια αγγλική μετάφραση και ένα εκτεταμένο σχολιασμό. Ως ένας από τους καλύτερους εμπειρογνώμονες της φιλοσοφικής φιλοσοφίας , ο Μπέιλι εξήγησε ιδιαίτερα την πνευματική ιστορία του έργου. Οι συνεισφορές του στη γλώσσα του συγγραφέα και την κριτική κειμένου παραιτήθηκαν από τους προκατόχους του Karl Lachmann και Hugh Andrew Johnstone Munro .
Από τον Lucretius, ο Bailey ήρθε στη φιλοσοφία του Επίκουρου και στην ιστορία της ρωμαϊκής θρησκείας, στην οποία έδωσε επίσης τη διάλεξη Sather στο Μπέρκλεϋ. Στην ακαδημαϊκή διδασκαλία, ο Bailey προτίμησε να θεραπεύσει τον Lucretius, τον Cicero και τον Aristophanes .

Πηγή: https://zitros.gr/
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 In Pursuit of Pleasure Μετάφραση Αιώρα Χαρτόδετο
2021 Οι Έλληνες ατομικοί Φιλόσοφοι:Λεύκιππος-Δημόκριτος Συγγραφέας Eκδόσεις Ζήτρος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2021 Οι Έλληνες ατομικοί Φιλόσοφοι:Λεύκιππος-Δημόκριτος Eκδόσεις Ζήτρος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 In Pursuit of Pleasure Αιώρα Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα