Χριστίδου, Έλενα
H Έλενα Χριστίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Είναι καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας (Α.Π.Θ.) και καθηγήτρια Αγγλικών. Δίδαξε φιλολογικά μαθήματα στο πλαίσιο της Π.Δ.Σ. σε λύκεια στη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη. Ακόμη, υπήρξε αξιολογήτρια σε εξετάσεις ελληνομάθειας μεταναστών στο πρόγραμμα ‘Οδυσσέας’ του Υπουργείου Παιδείας. Εξακολουθεί να διδάσκει φιλολογικά και Αγγλικά σε φροντιστηριακό επίπεδο(Maras Language Institute)και σε φορείς ΚΕ.ΔΗ.Μ(Κδαπ). Ολοκλήρωσε μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιασμένο στην Ειδική Αγωγή (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), εν εξελίξει βρίσκεται αντίστοιχο μεταπτυχιακό ,ενώ διαρκής είναι η ενεργός συμμετοχή της σε σεμινάρια και εργαστήρια περί εξελιγμένων εκπαιδευτικών μεθόδων καθώς και σε σεμινάρια υποκριτικής. Aκόμη, διετέλεσε αρθρογράφος στο περιοδικό live-in με σταθερή στήλη: ‘ Την γλώσσα μου έδωσαν ελληνικήν’ από το 2013. Επιπλέον ,έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις από το 2014 εως 2018(ΦΙΠΕΘΕ, ΘΕΑΤΡΟ ΜΩ).
Στα ενδιαφέροντά της εμπίπτει και η ενασχόλησή της με τα κοινά, καθώς, αποτελεί εκλεγμένη πρόεδρο του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Κατερίνης από το 2018, αντιπρόεδρο της Ένωσης συγγραφέων Ν.Πιερίας από το 2019 καθώς και ειδική γραμματέα-υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Θεσσαλών Ν. Πιερίας από το 2020.
Η εντρύφηση στην ανθρώπινη ψυχή, τα συναισθήματα καθώς και οι προβληματισμοί περί κρίσιμων θεμάτων που ταλανίζουν την ανθρωπότητα απηχούν στις σελίδες εν γένει της γράφουσας.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 Ατέρμων ελκυστής Συγγραφέας Εκδόσεις Οξύνοια Χαρτόδετο
2020 Ανθολόγιο Ποιήσεως 2020 Συγγραφέας Όστρια Βιβλίο Χαρτόδετο
2020 What is happening at the bottom of the ocean? Συγγραφέας Όστρια Βιβλίο Χαρτόδετο
2020 Τι τρέχει στον βυθό ; Συγγραφέας Όστρια Βιβλίο Χαρτόδετο
2019 Της ψυχής το ηχόχρωμα Συγγραφέας Ελκυστής Απροσδιόριστο δέσιμο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 Ατέρμων ελκυστής Εκδόσεις Οξύνοια Χαρτόδετο
2020 Ανθολόγιο Ποιήσεως 2020 Όστρια Βιβλίο Χαρτόδετο
2020 What is happening at the bottom of the ocean? Όστρια Βιβλίο Χαρτόδετο
2020 Τι τρέχει στον βυθό ; Όστρια Βιβλίο Χαρτόδετο
2019 Της ψυχής το ηχόχρωμα Ελκυστής Απροσδιόριστο δέσιμο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα