Πικρίδου - Λούκα, Αμαλία
Ονομάζομαι Αμαλία Πικρίδου Λούκα και γεννήθηκα στην Πάφο της Κύπρου.

Σπούδασα στην Ιταλία Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και συνέχισα τις σπουδές μου στο Cambridge College όπου παρακολούθησα Business Management, Marketing and Advertising και στο Oxford University όπου παρακολούθησα Visual Arts.

Τα δυο πρώτα έργα μου, που αφορούν την παιδική λογοτεχνία με τίτλους «Ό μικρός Ιππότης» και «Η μικρή Νεράιδα» κυκλοφόρησαν τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα μεταξύ των ετών 2006 - 2007.
Ακολούθως τιμήθηκα με Α' Βραβείο για το θεατρικό μου έργο «Ό Λαβύρινθος» από τον Ελληνο-Αυστραλιανό Πολιτιστικό Σύνδεσμο Μελβούρνης.
Με δύο πρώτα βραβεία έχω επίσης τιμηθεί από τον Ε.Π.Ο.Κ για τις έρευνες μου με θέματα «Περσεφόνη Παπαδοπούλου...η εκ Πάφου Ελληνίδα, Διευθύντρια του Αρσακείου Πατρών. Η δασκάλα, η λογοτέχνης, η Επιστήμονας...» και «Η τελευταία Μάχη του Σταυραετού του Μαχαιρά, Γρηγόρη Αυξεντίου».

Έχω επίσης βραβευτεί από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές στον τομέα της συγγραφής Φανταστικού διηγήματος, για το διήγημα μου «Κάτω από το πέπλο της αγάπης», το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα και σε μετάφραση στο εξωτερικό.
Στον τομέα του φανταστικού ανήκει και το διήγημα μου με τίτλο «Όταν η ψυχή ματώνει» το οποίο επιλέχθηκε και κυκλοφόρησε το 2014 από το Κυπριακό λογοτεχνικό περιοδικό «Άνευ».
Το διήγημα μου με τίτλο «Ο φίλος» μετά από βράβευση μου, κυκλοφόρησε στο Ελληνικό λογοτεχνικό περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός».
Επίσης από τις Εκδόσεις Μέθεξις κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε συλλογική έκδοση παραμυθιών με τίτλο «Παραμύθια της μαμάς, του μπαμπά»,το παραμύθι μου με τίτλο «Ο Νότης, το μικρό ρομπότ».

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις έχω επίσης λάβει από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου, Λογοτεχνικές Οργανώσεις, Δήμους, Λογοτεχνικά Περιοδικά και ιστοσελίδες, σε τομείς που αφορούν το Διήγημα, την Παιδική Λογοτεχνία, την Νουβέλα, το Δοκίμιο και το Θεατρικό.

Άλλα λογοτεχνικά έργα μου βρίσκονται υπό έκδοση στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είμαι Εκδότρια του διαδικτυακού Περιοδικού Ζωή και Τέχνη ( http://lifeandartmagazine.blogspot.com/ ) , του διαδικτυακού Περιοδικού The Lifestyle Magazine ( http://thelifestylemagazine.blogspot.com/ ) και της διαδικτυακής Αθλητικής Εφημερίδας Sports in Cyprus ( http://sportsincyprus.blogspot.com/ ).

Είμαι γραμματέας της επιτροπής της Εταιρείας Λογοτεχνών Πάφου, ταμίας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου, ταμίας της Πολιτιστικής κίνησης Ex artis και αντιπρόεδρος της Ο.Γ.Ε.Ε. Πάφου. Διατελώ επίσης μέλος της κριτικής επιτροπής αξιολόγησης του Παμπάφιου Διαγωνισμού Συγγραφής Παιδικού Παραμυθιού για γυμνάσια.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 «Το δάκρυ της Μικρασίας» : Λογοτεχνικός διαγωνισμός, «Η ελληνική διαχρονική παρουσία στη Μικρά Ασία από την αρχαιότητα μέχρι τις σφαγές και τον ξεριζωμό του 1922» Συγγραφέας Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας (Ε.Λ.Β.Ε.) Χαρτόδετο
2023 Με τον Ε.Π.Ο.Κ. κάθε διήγημα ή παραμύθι είναι Χριστούγεννα : 2022 - 2023 Συγγραφέας Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδος Χαρτόδετο
2022 Με τον Ε.Π.Ο.Κ. κάθε διήγημα ή παραμύθι είναι Χριστούγεννα : 2021 - 2022 Συγγραφέας Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδος Χαρτόδετο
2021 Με τον ΕΠΟΚ κάθε διήγημα ή παραμύθι είναι Χριστούγεννα Συγγραφέας Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδος Χαρτόδετο
2014 Το ελιξήριο της ζωής Συγγραφέας Μέθεξις Χαρτόδετο
2012 Παραμύθια της μαμάς, του μπαμπά Συγγραφέας Μέθεξις Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 «Το δάκρυ της Μικρασίας» : Λογοτεχνικός διαγωνισμός, «Η ελληνική διαχρονική παρουσία στη Μικρά Ασία από την αρχαιότητα μέχρι τις σφαγές και τον ξεριζωμό του 1922» Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας (Ε.Λ.Β.Ε.) Χαρτόδετο
2023 Με τον Ε.Π.Ο.Κ. κάθε διήγημα ή παραμύθι είναι Χριστούγεννα : 2022 - 2023 Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδος Χαρτόδετο
2022 Με τον Ε.Π.Ο.Κ. κάθε διήγημα ή παραμύθι είναι Χριστούγεννα : 2021 - 2022 Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδος Χαρτόδετο
2021 Με τον ΕΠΟΚ κάθε διήγημα ή παραμύθι είναι Χριστούγεννα Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδος Χαρτόδετο
2014 Το ελιξήριο της ζωής Μέθεξις Χαρτόδετο
2012 Παραμύθια της μαμάς, του μπαμπά Μέθεξις Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα