Λογιστική του Κόστους
Στοιχεία βιομηχανικής λογιστικής, στοιχεία του κόστους, ανάλυση σημείου αδράνειας, κόστος κατά ισοδύναμη μονάδα, κοστολόγηση επί εξατομικευμένης παραγωγής, στοιχεία προτύπου κόστους, ασκήσεις-εφαρμογές
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-08-0063-0
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 21/1/2025
€ 27.20 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, HTML
208 σελ.
Περιγραφή
Το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα, σε επίπεδο οικονομικού λογισμού, που ως κύριο στόχο θέτει να καταστήσει ικανούς τους αναγνώστες λογιστές, με καθήκοντα κοστολόγου, τους οικονομικούς διευθυντές βιομηχανικών μονάδων, καθώς επίσης και τους σπουδαστές/φοιτητές στους τομείς της Λογιστικής – Κοστολόγησης, να αντιμετωπίσουν ζητήματα προσδιορισμού του κόστους παραγωγής. Η Λογιστική του Κόστους ή Βιομηχανική Λογιστική είναι ένας κλάδος της Λογιστικής Επιστήμης, που ασχολείται με μία ιδιαίτερη μορφή επιχείρησης, την βιομηχανική επιχείρηση. Ο κλάδος δανείζεται μεθόδους και συστήματα, τόσο από την Χρηματοοικονομική όσο και από την Διοικητική Λογιστική. Επομένως, η Λογιστική του Κόστους, βρίσκεται μεταξύ των δύο αυτών μεγάλων κλάδων της Λογιστικής και το αντικείμενό της είναι η βιομηχανική οικονομική οντότητα.
Στο έργο αναλύονται θέματα προσδιορισμού του κόστους, στο πλαίσιο των λειτουργικών τμημάτων παραγωγής των επιχειρήσεων του δευτερογενούς τομέα. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στις παρακάτω ενότητες, μέσα από πλήθος εφαρμογών:
Βασικές λειτουργίες της βιομηχανικής οικονομικής οντότητας
Ροή των στοιχείων του κόστους και διακρίσεις του κόστους
Παρουσίαση του σημείου αδράνειας
Συστήματα κοστολόγησης
Υπολογισμός του κόστους κατά ισοδύναμη μονάδα
Στο Παράρτημα του βιβλίου παρατίθεται το Σχέδιο Λογαριασμών των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (ΕΛΠ), υποδείγματα χρηματοοικονομικών καταστάσεων των ΕΛΠ, η σχετική νομοθεσία που καλύπτει τα θέματα κοστολόγησης, καθώς και ασκήσεις – εφαρμογές.

Add: 2023-08-01 11:32:17 - Upd: 2023-10-13 17:06:28