Οργάνωση, Στελέχωση και λειτουργία των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ
Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικής Συνεργασίας, Θεσσαλονίκη, 7-9 Νοεμβρίου 2021
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-648-485-8
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 25.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 440 σελ.
Περιγραφή

Το παρόν κυκλοφορεί με αφορμή το Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2021 με τίτλο «Οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ». Στο έργο αυτό περιλαμβάνονται εισηγήσεις, οι οποίες καλύπτουν ευρύτατο φάσμα προβληματισμών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν στην εποχή μας οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάσθηκαν και συζητήθηκαν τόσο κλασικά ζητήματα που απασχολούν διαχρονικά τη θεωρία και πράξη του δημοσίου δικαίου όσο και σύγχρονα θέματα που ανοίγουν νέους δρόμους στην οργάνωση και λειτουργία των δήμων.

Ειδικότερα, αναλύονται κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ψηφιακή διακυβέρνηση, τους οργανισμούς των δήμων και τις ιεραρχικές σχέσεις, τη σχέση αιρετών και υπαλλήλων, το δημοτικό εκλογικό σύστημα, την αξιοκρατία, το μισθολόγιο, την αξιολόγηση και τον χάρτη δεοντολογίας των υπαλλήλων, τα οικονομικά των δήμων και, τέλος, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Οι προεδρεύοντες και οι εισηγητές προέρχονται από περισσότερους χώρους

και ειδικότερα είναι καθηγητές πανεπιστημίου, δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των διοικητικών δικαστηρίων, ειδικοί επιστήμονες σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αιρετοί των δήμων (διατελέσαντες και εν ενεργεία) καθώς και στελέχη του υπαλληλικού σώματος από περισσότερους δήμους της χώρας. Αυτή η ανάμειξη επέτρεψε να διατυπωθούν διαφορετικές προσεγγίσεις κατά την ανάπτυξη των κρίσιμων ζητημάτων και έτσι δόθηκε η ευκαιρία να γίνει γόνιμος διάλογος που φώτισε περισσότερες διαστάσεις της οργάνωσης και λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Add: 2022-05-23 14:30:50 - Upd: 2024-02-22 09:59:33