Θέματα κοινωνικής πολιτικής και πεδία εφαρμογής
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-12-1684-3
University Studio Press, Θεσσαλονίκη, 4/2008
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 513 γρ., 234 σελ.
Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό με τον τίτλο "Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Πεδία Εφαρμογής", αποτελεί μια συλλογική δουλειά και επιχειρεί να επιφέρει την σύζευξη διαφορετικών θεωρήσεων και διαστάσεων από μελετητές οι οποίοι ενώ προέρχονται από διαφορετικές μεταξύ τους ειδικότητες και φορείς, έχουν ως κοινό γνώρισμα την επιστημονική ενασχόληση και το ενδιαφέρον για τα θέματα της Κοινωνικής Πολιτικής. Κατά αυτό τον τρόπο, ο τόμος αυτός αποτελεί μια διεπιστημονική συζήτηση σημαντικών θεμάτων του επίκαιρου αυτού τομέα.

Το αποτέλεσμα είναι η παράθεση πολυπλεύρων και εξαιρετικά ενδιαφερόντων κειμένων που καλύπτουν ένα αρκετά μεγάλο εύρος των πεδίων της Κοινωνικής Πολιτικής μέσα από τον διαχωρισμό των θεμάτων σε πέντε ενότητες όπου όλες έχουν ως κεντρικό άξονα την Κοινωνική Πολιτική ενώ αναλυτικότερα ασχολούνται με: "τα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής", θέματα "κοινωνικής πολιτικής και οικονομίας", με τα "πεδία εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής" και "παρεμβάσεις για την υγεία".

Τα πεδία εφαρμογής της Κοινωνικής Πολιτικής δεν είναι περιορισμένα και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται, καθώς και να απαιτούν την επιστημονική ανάλυση τους ανάλογα και με τις αλλαγές που συμβαίνουν στην κοινωνία, αλλά και με τις ανάγκες που αυτές οι αλλαγές θα δημιουργήσουν.

Ευελπιστούμε η έκδοση αυτή να αποτελέσει έναυσμα και αφετηρία για την πραγμάτωση παρόμοιων συνεργασιών στο μέλλον με μοναδικό μας μέλημα την αποτύπωση με κάθε αντικειμενικότητα της σύγχρονης κοινωνικής προβληματικής στην Ελλάδα, αλλά και της σύνδεσής της με τα διεθνή επιστημονικά ρεύματα έρευνας καθώς και αντιμετώπισής της.

Τέλος, θα ήταν σκόπιμο να τονισθεί, ότι τα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα έκδοση, επιλέχθηκαν με βάση το σύστημα κριτών, που εφαρμόζεται στα σύγχρονα επιστημονικά περιοδικά.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)


Add: 2014-01-01 00:00:00 - Upd: 2024-03-20 10:54:19