Σβούρα εκδοτική
  •  
  • ΣΒΟΥΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ: 10 εγγραφές
Διεύθυνση
Ευαγγελίας Αρμενάκη 2
70100 Αρχάνες
Τηλέφωνο
2810752719
Fax
Email
printing@svoura.net
Ιστορικό
Σβούρα Εκδοτική - Νέο εκδοτικό εγχείρημα από την Κρήτη

 Ένα νέο συλλογικό εκδοτικό εγχείρημα από τις Αρχάνες της Κρήτης, η «Σβούρα Εκδοτική» που έρχεται να «ταράξει τα νερά» των όσων μέχρι σήμερα γνωρίζαμε στο χώρο των εκδόσεων, για την προώθηση ενός γνήσιου πολιτισμού και μιας άλλης σχέσης με το βιβλίο, μακριά από τη στυγνή λογική της «αγοράς» και του κέρδους.
 Η ιδέα για τη δημιουργία του εκδοτικού είχε «πέσει στο τραπέζι» από την ίδρυση του ηλεκτρονικού πολιτιστικού μαγκαζίνου Σβούρα αρτ (https://svoura.net ). Η ομάδα του ιστότοπου svoura-art, μαζί με συνεργάτες τους, προχώρησαν στο νέο συλλογικό εκδοτικό εγχείρημα, που τους ευχόμαστε να είναι πετυχημένο, μιας και ανοίγει νέους δρόμους πνευματικής ανάτασης.
 Συνειδητοποιώντας τους δεσμούς της τέχνης και του πολιτισμού με τις συνθήκες της υλικής ζωής της κοινωνίας μας, τους λόγους της εξέλιξης και των μεταβολών των μορφών της, την αντίληψη και την εικόνα του κόσμου που εκφράζει κάθε φορά, στήνουν το συλλογικό «Σβούρα εκδοτική» για να ξεφύγουν από τα δίκτυα της εμπορευματοποίησης της τέχνης, να δώσουν έδαφος στους δημιουργούς που αναζητούν τρόπο να φτάσει το έργο τους στο αναγνωστικό κοινό. Με σεβασμό στον συγγραφέα και το έργο του, όμορφα και ψιμυθευτά, αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία της προεκτύπωσης, της εκτύπωσης και της διακίνησης του λογοτεχνικού έργου, αλλά και της υποστήριξης των δημιουργών στην πορεία τους... Θεωρούν ότι το βιβλίο δεν γίνεται να είναι απλώς ένα εμπόρευμα, αλλά πρώτα και κύρια ένα κοινωνικό αγαθό και ότι ο αναγνώστης δεν είναι απλός καταναλωτής, αλλά εραστής της γνώσης και του βιβλίου. Έτσι ώστε όλοι να μπορούνε να απολαύσουν την ενέργεια και τους κραδασμούς του πολιτισμού και της τέχνης, δημιουργώντας όλοι τέχνη και πολιτισμό για όλους.

Βιβλιοπαραγωγή ανά έτος
Θεματικές κατηγορίες