Ζήτη
  •  
  • Ζήτη: 1306 εγγραφές
Διεύθυνση
Αρμενοπούλου 27
546 35 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο
2310 203720 , 2392 72222
Fax
Email
sales@ziti.gr
Website
Ιστορικό
Οι εκδόσεις ΖΗΤΗ προσφέρουν στον αναγνώστη βιβλία ποιότητας από το 1959, έχοντας ιδιαίτερη εμπειρία στο εκπαιδευτικό βιβλίο, καθώς ο αρχικός τομέας δραστηριοποίησης αφορούσε την έκδοση πανεπιστηµιακών συγγραµµάτων, κυρίως Θετικών Επιστηµών και της Πολυτεχνικής Σχολής, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές για την εποχή μεθόδους.
Η διεύρυνση του αντικειμένου του εκδοτικού μας οίκου από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις στην κυκλοφορία βιβλίων για τη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στον χώρο των λογοτεχνικών εκδόσεων, των παιδικών παραμυθιών κ.λπ. συνοδεύτηκε από μια διαρκή τεχνολογική ανάπτυξη: είσοδος στην ηλεκτρονική φωτοστοιχειοθεσία με εικονοθέτη το 1979 και εφαρμογή της ηλεκτρονικής σελιδοποίησης και επεξεργασίας κειµένων, γραφικών και εικόνων ήδη από το 1989.
Σήμερα οι εκδόσεις μας διαθέτουν κάθετη μονάδα παραγωγής σε κτίριο 3.000 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη όπου στεγάζονται: πλήρες ηλεκτρονικό ατελιέ γραφικών τεχνών, εικονοθέτες, εκτυπωτικά μηχανήματα offset και ψηφιακής εκτύπωσης, καθώς και σύγχρονη μονάδα βιβλιοδεσίας και καλλιτεχνικό βιβλιοδετείο.
Το δίκτυο διανομής και προβολής των βιβλίων μας σε όλη την Ελλάδα έχει ως κεντρικά σημεία τα βιβλιοπωλεία μας στη Θεσσαλονίκη (Αρμενοπούλου 27) και την Αθήνα (Χαριλάου Τρικούπη 22).
Τον Νοέμβριο του 2020 αναβαθμίσαμε το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο ziti.gr (το οποίο λειτουργεί από το 2000), για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της εποχής μας, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες.
Oι εκδόσεις ΖΗΤΗ συµµετέχουν επίσης στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Oλοκληρωµένης Διαχείρισης Συγγραµµάτων ΕΥΔΟΞΟΣ, ενισχύοντας την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να βελτιώσει τον τρόπο διανοµής πανεπιστηµιακών συγγραµµάτων στους φοιτητές και σπουδαστές ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Βιβλιοπαραγωγή ανά έτος
Θεματικές κατηγορίες