Μεγάλεμος, Ιωάννης, Ν.
Ο Ιωάννης Μεγάλεμος φοίτησε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου απέκτησε πτυχίο Μαθηματικών και ακολούθως στο Baruch College του City University of New York, απ’ όπου απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science in Operations Research. Βραβεύτηκε με το «American Statistical Association Award», ως ο απόφοιτος που επέδειξε άριστη επίδοση στα μαθήματα της Στατιστικής. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας ερευνών αγοράς και κοινής γνώμης, Λέκτορας Μαθηματικών, Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας σε Κολλέγιο της Λευκωσίας και Καθηγητής Μαθηματικών σε Δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια της Κύπρου. Προήχθη διαδοχικά στις θέσεις του Βοηθού Διευθυντή, Βοηθού Διευθυντή Α΄ και Επιθεωρητή Μαθηματικών.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Μαθαίνω πώς να σκέφτομαι». Ένα βοήθημα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και συγγραφέας της διαδικτυακής ανάρτησης «Για μια πιο εύκολη και αποτελεσματική διδασκαλία των Μαθηματικών». Ένας λιγότερο θεωρητικός και περισσότερος πρακτικός οδηγός για τη διδασκαλία των Μαθηματικών στη Μέση Εκπαίδευση.
Συμπλήρωσε επιτυχώς τις απαιτήσεις του εντατικού προγράμματος Αγγλικής γλώσσας στο ENGLISH LANGUAGE INSTITUTE του QUEENS COLLEGE / THE CITY UNIVERSITY OF NEW YORK. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμιναρίων σε θέματα γενικής παιδαγωγικής και ειδικής διδακτικής των Μαθηματικών. Ήταν εισηγητής θέματος στο Α’ Μεσογειακό Συνέδριο Μαθηματικών και εισηγητής προαιρετικών σεμιναρίων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Διετέλεσε, επί σειράν ετών, μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ερευνών Αγοράς (ESOMAR), αναλυτής εκλογικών αποτελεσμάτων σε τηλεοπτικά κανάλια.
Έχει δημοσιεύσει, σε εφημερίδες, διάφορα άρθρα και μελέτες της ειδικότητας του. Διετέλεσε σύμβουλος, σε θέματα στατιστικής ανάλυσης, επιστημονικής ομάδας εργασίας του ΚΕ.ΠΑ.. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής των Ιερών Ναών Παναγίας Εισοδίων και Αποστόλου Βαρνάβα Κοκκινοτριμιθιάς.
Υπηρέτησε στο ειδικό σώμα των Δυνάμεων Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς για 26 μήνες, όπου απολύθηκε με τον βαθμό του Λοχία και του απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα. Προήχθη από τη Διοίκηση Εθνοφυλακής της Εθνικής Φρουράς στον βαθμό του επίκουρου Ανθυπολοχαγού. Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Οργάνωσης Κυπρίων Αμερικής (Ε.Φ.Ο.Κ.Α.) για δυο συνεχή ακαδημαϊκά έτη και Πρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου «ΕΝΩΣΙΣ» Κοκκινοτριμιθιάς.


τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2024 Γεννηθείσα ου ποιηθείσα Συγγραφέας Ίαμβος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2024 Γεννηθείσα ου ποιηθείσα Ίαμβος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα