Λαμπρίδη-Wolfsohn, Fiona
H Fiona είναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Πάτρα. Διπλωματούχος δραματική σοπράνο – με μεγάλη εμπειρία διδασκαλική, σολιστική - κλασσικού ρεπερτορίου, αλλά και ως ερμηνεύτρια της blues-pop-rock μουσικής. Είναι συνθέτρια pop-rock-blues τραγουδιών και ασχολείται επαγγελματικά με την παραγωγή προσωπικών μουσικών projects και τη διδασκαλία.
Από το 2004 παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια φωνητικής σε Ωδεία, Μουσικές Σχολές και Θεατρικά Εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Το 2018 ιδρύει στη Θεσσαλονίκη το FindMyVoice Workshop, ένα εναλλακτικό εργαστήρι φωνητικής/τραγουδιού για όλους με σκοπό την εκπαίδευση, την εκτόνωση και την θεραπεία, μέσω της τέχνης του τραγουδιού. Έχει εκδώσει το βιβλίο «FINDMYVOICE – Μία Ολιστική Μέθοδος Φωνητικής / Θεραπεύομαι και Θεραπεύω με τη Φωνή μου» με θέμα την αμφίδρομη σχέση της Φωνητικής Τέχνης με την Ψυχοθεραπεία και μόλις κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο με τίτλο «FINDMYVOICE Test – Αποκωδικοποιώντας την φωνή μου» εστιάζοντας στην διερεύνηση, υποστήριξη αλλά και στην αποκωδικοποίηση της ηχητικής μας ταυτότητας.
Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τον μπάσο Γιώργο Παππά.
Πήρε δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα Παμψηφεί και ‘Α βραβείο στο Κλασικό Ωδείο Χολαργού υπό την καθοδήγηση της μέτζο σοπράνο Rositsa Troeva
Παρακολούθησε σεμινάρια με τους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες Ghena Dimitrova και Rudolf Knoll
Έχει διακριθεί σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς λυρικού τραγουδιού.
Εξαετής παρακολούθηση του BMC - Body Mind Centering, ένα ψυχοκινητικό μοντέλο βιωματικών σεμιναρίων με θέμα την σωματική καταγραφή ψυχολογικών σοκ που βασίζεται στην διδασκαλία του ολλανδού Niek Brow.
Σεμινάριο Υποκριτικής στο θεατρικό εργαστήρι Acting How.
To 2017 παρακολούθησε στο ΜΕΤ School του Λονδίνου κύκλο μαθημάτων με αντικείμενο το Screen Acting ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα υποκριτικής και performing με τον βραβευμένο σουηδό σκηνοθέτη Jonas Grimas. (BAFTA/BBC/TV4 etc.)
2020-2021 Ολοκλήρωσε μονοετή εκπαίδευση της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Β. Ελλάδος με θέμα την Ψυχαναλυτική Σκέψη και Προσέγγιση.
Αυτή την περίοδο εκπαιδεύεται σε τετραετές πρόγραμμα στην Συστημική Προσέγγιση Συμβουλευτικής Ψυχοθεραπείας.
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
Συμμετείχε σε δύο δίσκους world – fusion, κάνοντας τα φωνητικά. Το 2004 - «Visionary World» και το 2006 «Hyperfly» του Albert Παναγιωτόπουλου και από το 2010 υπήρξε ιδρυτικό μέλος των ALTRIBE ως lead singer και συνθέτρια τραγουδιών του σχήματος. Με τους ALTRIBE έχει κυκλοφορήσει συνολικά τέσσερα ολοκληρωμένα album και δυο singles.
2011 «Το θαύμα» FM Records
2012 single «Φεύγω όλο πιο μακριά» Warner Music
2014 «Aphrodisiac» AAP
2016 «Spooky Train» Cultural Action/EMSE
2017 single «Too late to come back»
2018 «You heal my heart» Cultural Action/EMSE
2020 «Τhe Promised Land” [Digital album]
2022 «One for the Pathway» [Digital album]
Τον Μάιο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της solo album «You heal my heart» με τραγούδια που έχει συνθέσει η ίδια, αλλά και σε συνεργασία με τον Albert Παναγιωτόπουλο, σε παραγωγή και ενορχήστρωση του γνωστού drummer/συνθέτη/παραγωγού Νίκου Αντύπα γνωστού από τους Socrates και τις συνεργασίες του με την Χάρις Αλεξίου, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Sting κ.α.



τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2024 Findmyvoice Test : Μια ψυχο-φωνητική μέθοδος ανάδειξης και αποκωδικοποίησης της ηχητικής μας ταυτότητας. Ένα εγχειρίδιο αναγνώρισης του συναισθήματος, της συμπεριφοράς και της ύπαρξης. Συγγραφέας Εκδόσεις Φυλάτος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2024 Findmyvoice Test : Μια ψυχο-φωνητική μέθοδος ανάδειξης και αποκωδικοποίησης της ηχητικής μας ταυτότητας. Ένα εγχειρίδιο αναγνώρισης του συναισθήματος, της συμπεριφοράς και της ύπαρξης. Εκδόσεις Φυλάτος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα