Γκίκα, Έλενα Α.
Η Έλενα Γκίκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Η ενασχόλησή της με τις τέχνες και το καλλιτεχνικό κομμάτι ξεκίνησε από τα πρώτα σχολικά της χρόνια και επηρέασε πολλές πτυχές της προσωπικότητας και των ενδιαφερόντων της, ενώ συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Το 2014, πήρε μια απόφαση-σταθμός για τη ζωή της και δέχτηκε την υποτροφία για το πρώτο της μεταπτυχιακό στα Χανιά. Εκεί γνώρισε τον άντρα της και δημιουργήσαν την οικογένειά τους. Η γέννηση του πρώτου τους παιδιού ήταν το κίνητρο να αναζητήσει νέα μονοπάτια και πληροφορίες σχετικά με την ανατροφή του, αλλά και για την εξέλιξη της προσωπικότητάς της ως άνθρωπος, μητέρα, σύντροφος, φίλη και επαγγελματίας.
Η αναζήτηση αυτή την οδήγησε να εκπαιδευτεί ειδικά σε διάφορες πτυχές της ανατροφής μικρών παιδιών, να δώσει πίσω όλη την αγάπη και τη φροντίδα που έλαβε, υποστηρίζοντας οικογένειες να δημιουργήσουν έναν ισχυρό δεσμό με το παιδί τους και πετυχαίνοντας τους δικούς τους μοναδικούς στόχους. Προσφέρει Μαθήματα Βρεφικού Μασάζ ως πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ από τον Διεθνή Σύνδεσμο Βρεφικού Μασάζ (IAIM), ενδυναμωτικές και οργανωμένες ατομικές συνεδρίες σχετικά με ιδέες και τρόπους βελτίωσης της υγείας (Health Coaching), ενώ ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της ως Βοηθός Μητρότητας
(Doula) από τον Διεθνή Σύλλογο DONA–Σύλλογος Βοηθών Μητρότητας Ελλάδας. Είναι εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού του Συνδέστης Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece και εθελόντρια διασώστρια της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Χανίων (ΕΠΟΜΕΑ Χανίων). Τέλος, είναι δημιουργός της σελίδας www.mazimeagapi.com, με στόχο οι (υπό σκέψη, μέλλοντες ή νέοι) γονείς να αποκτήσουν υποστήριξη, ενημερωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση και ενδυνάμωση στο ρόλο τους ως γονείς, μέσα από τις γνώσεις που έχει αποκτήσει ως μητέρα και επαγγελματίας όλα τα τελευταία χρόνια που ασχολείται με την περιγεννητική φροντίδα και υποστήριξη. Κυκλοφόρησε το πρώτο της συγγραφικό έργο, με τίτλο «Ημερολόγιο Αναμνήσεων για κάθε γονέα και παιδί» ως αυτοέκδοση στις αρχές του 2024, έχει συμμετάσχει σε δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει γράψει άρθρα και μελέτες σε εγχώρια μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας και περιοδικά για γονείς). Δύο συνθήματα ζωής (mottos) που την αντιπροσωπεύουν και την έχουν καθορίσει σε όλους τους ρόλους της ζωής της είναι: “Όσο ζεις, μαθαίνεις” και το “Δεν υπάρχει ‘δεν μπορώ’, αλλά ‘δεν τα έχω καταφέρει ΑΚΟΜΗ’”.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2024 Ημερολόγιο αναμνήσεων : Για γονείς και παιδιά Συγγραφέας Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2024 Ημερολόγιο αναμνήσεων : Για γονείς και παιδιά Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα