Χατζημιχαηλίδης, Κυριάκος
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Σπούδασε Κινηματογράφο, Θέατρο, Φωτογραφία.
   Στον κινηματογράφο εργάζεται από το 1985 περνώντας από τα περισσότερα τμήματα στην δημιουργία μιας ταινίας.
  Ίδρυσε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία t-shOrt και εστίασε την δουλειά του στην Μικρού Μήκους Ταινία.
   Έχει εργαστεί σε περισσότερες από 100 μικρού μήκους ταινίες και οι παραγωγές του αριθμούν σε περισσότερες από εξήντα. Παράλληλα συνέβαλε στην εξέλιξη και στην προώθηση της μικρής φόρμας μέσα από καινοτόμες και πρωτοπόρες δράσεις όπως ο πρώτος διαγωνισμός μικρών σεναρίων «μικρογραφή», η δημιουργία της πρώτης πλατφόρμας για την μικρή ταινία www.shortfilm.gr , το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ bigbang για μικρές ταινίες, κ.α.
   Συμμετοχές του στην μεγάλου μήκους φόρμα είναι: «Ηνίοχος» σκ. του Αλέξη Δαμιανού, «Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά» σκ. του Πάνου Κούτρα, καθώς επίσης συμμετείχε και ως ηθοποιός σε ταινίες των Γλυκοφρύδη, Τσαρουχά, Κούνδουρου. Στην T.V μεταξύ άλλων: «Χαραυγή», «Ο Μεγάλος Θυμός», ντοκιμαντέρ, εκπομπές, κ.α. Έχει ασχοληθεί σκηνοθετικά και με Παιδικές Σειρές, Video Art, και Video Clip.
   Με την ιδιότητα του ηθοποιού στο θέατρο συνεργάστηκε στις παραστάσεις: «Ερωτόκριτος» 1990 σκ. Τηλέμαχος Μοδατσάκης, «Ματωμένος Γάμος» 1992 σκ. Θανάσης Παπαγεωργίου.
   Ως σκηνοθέτης στο θέατρο σκηνοθέτησε το 2001 την παράσταση μουσικό θέαμα «Βαλίτσα» με τον Κώστα Ζαχαράκη, το 2008 τη θεατρική παράσταση «Η Κυρία του Κυρίου» των Ν. Τσιφόρου-Π. Βασιλειάδη, το 2009 τη θεατρική παράσταση «ΚΥΝΑΣΤΟΝ» του Στέφανου Κακαβούλη και την περίοδο 2015-2016 την θεατρική παράσταση «Αντριάνα» του Θανάση Παπαγεωργίου. Έχει γράψει 2 θεατρικά έργα «Ο Τζίμης» και «Εγώ και ο Θάνατός μου» (συγγραφή με τον Φώτη Βλαστό).
    Έχει ασχοληθεί σημαντικά με την φόρμα της μικρής ταινίας έχοντας σκηνοθετήσει και ο ίδιος ταινίες μικρού μήκους: «Προδοσία» 1990, «Του Χάρου Τα Δόντια» 1996, «Ο έρωτας» 1999, «Οι Άντρες Δεν Κλαίνε» 2001, «Ύστατη Προσπάθεια» 2003, «Πνοές» (σειρά Video Art 2016-2022), «Meetings» 2022.
   Το έργο του «ΠΝΟΕΣ» κύκλος video art, φέρνει σε επαφή την οπτικοακουστική τέχνη με την ποίηση και κάνει μεγάλη σημαντική πορεία όπου και αν προβάλλεται.
    Παραδίδει σεμινάρια: σεναρίου - σκηνοθεσίας – διδασκαλίας ηθοποιού – υποκριτικής και παραγωγής κινηματογράφου (Δραματική σχολή «Ίασμος», Μικρό Πολυτεχνείο, Θέατρο των αλλαγών Αμοργός, Ζάκυνθος, Αγκίστρι, Σχοινούσα, κ.α). Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στην σχολή κινηματογράφου Σ.Α.Ε.
   Από το 1996 έως το 1999 υπήρξε μέλος, Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου «μικρό», φορέα για την προώθηση της ταινίας μικρού μήκους από το οποίο παραιτήθηκε πιστεύοντας στην ιδιωτική πρωτοβουλία για την προώθηση της ταινίας μικρού μήκους και έχοντας ήδη ξεκινήσει την δημιουργία της δικής του εταιρείας για τον σκοπό αυτό. Έτσι…
   Τον Δεκέμβριο του 2000 ίδρυσε την Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία t-shOrt, με αντικείμενο δραστηριοτήτων την ταινία μικρού μήκους και τα «μικρά» καλλιτεχνικά και θεατρικά δρώμενα. Τα βραβεία της εταιρείας αριθμούν σε περισσότερα από 100, όλα σημαντικά και σε σημαντικές διοργανώσεις.
   Αυτή την περίοδο ετοιμάζει την μεγάλου μήκους ταινία του και την επόμενη θεατρική του παράσταση.


τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 αλλόκοτα Συγγραφέας Φίλντισι Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 αλλόκοτα Φίλντισι Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα