Λάμπρος, Ιωάννης Αντ.
Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Χαλκιδικής, το 1960,όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα, με την τετραμελή οικογένειά του.
Απόφοιτος του Ψυχοπαιδαγωγικού Τμήματος, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Εργάστηκε ως Εκπαιδευτικός στην Β/θμια Εκπαίδευση, επί 38 έτη, εκ των οποίων τα 25 ως Υπεύθυνος Λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας, με πληθώρα προγραμμάτων, δράσεων, σεμιναρίων και συνεδρίων που αφορούσαν τα περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα, με στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού και των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.
Η συγγραφή παιδικών παραμυθιών προέκυψε ως ανάγκη αλλά και ως έμπνευση μέσα από την καθημερινή επαφή του με παιδιά κάθε ηλικίας, στα οποία επιδιώκει να εμφυσήσει την αγάπη για την μαγεία και το μυστήριο ενός κειμένου που στοχεύει κατευθείαν στην ψυχή και την φαντασία τους. Έτσι ,θέλει να κινητοποιήσει όλους εκείνους τους αόρατους μηχανισμούς που κάθε παιδί διαθέτει ώστε να αγγίξει με την δύναμη των λέξεων και των εικόνων έναν κόσμο διαφορετικό, από αυτόν που εισπράττει αξιοποιώντας μόνο την λογική και την πολυδιαφημισμένη τεχνολογία του σήμερα.
Εξακολουθεί να παραμένει αισιόδοξος ότι «αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» και ευαίσθητος απέναντι σε κάθε τι όμορφο, που αντικρίζει στα παιδικά βλέμματα, αφού είναι το μόνο αληθινό και ανεπιτήδευτο που ο χρόνος δεν έχει προλάβει ακόμα να επηρεάσει και να αλλοιώσει.
Νιώθει κι ο ίδιος ένα μεγάλο και «ώριμο» παιδί και επιδιώκει να παραμείνει έτσι για όσο ακόμα κρατάνε τα κότσια της ψυχής του.
Έχει συγγράψει δύο παραμύθια, το πρώτο με τίτλο Η Αστροκερασιά κι ο Αποσπερίτης (Εκδόσεις ΓΡΑΜΜΑ,2010) και το δεύτερο με τίτλο Το ταξίδι της Γαλαζούλας και του Τάκου-Το Μαγικό Μυστήριο του Χειμώνα (Εκδόσεις Φυλάτος,2023) .
Ευελπιστεί ότι θα υπάρχει πάντα το κίνητρο για να συνεχίσει να «συνομιλεί» με τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) μέσα από τον μαγικό κόσμο της φαντασίας.  
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Το ταξίδι της Γαλαζούλας και του Τάκου : Το Μαγικό Μυστήριο του Χειμώνα Συγγραφέας Εκδόσεις Φυλάτος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Το ταξίδι της Γαλαζούλας και του Τάκου : Το Μαγικό Μυστήριο του Χειμώνα Εκδόσεις Φυλάτος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα