Γιώτα, Γεωργία Λ.
Η Γεωργία Γιώτα είναι φιλόλογος, αριστούχος απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Από το 2004 μέχρι το 2019 υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια), ενώ από 2019 μέχρι και σήμερα υπηρετεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών Δημιουργικής Γραφής του Ε.Α.Π.

Υπήρξε για οκτώ (08) συναπτά έτη Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Καρδίτσας και έτσι είχε τη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να παρουσιάσει εκδηλώσεις, αλλά και ποιητικές συλλογές και πονήματα ιδιαιτέρως αξιόλογων ανθρώπων των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, κάτι που εξακολουθεί να κάνει μέχρι και σήμερα.
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας και παράλληλα, μέσα από τη μοναδική ευκαιρία που της προσέφεραν οι μεταπτυχιακές της σπουδές, αποτυπώνει με το γραπτό λόγο ποιητικά σπαράγματα ψυχής, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε ιστοτόπους της λογοτεχνίας και του πολιτισμού (Culture Book, Vakxikon.gr), καθώς και στο περιοδικό 3η Χιλιετία του Δημήτρη Πιστικού, αλλά και στον τοπικό τύπο.
Η παράλληλη ενασχόλησή της τόσο με το δοκιμιακό όσο και με τον αφηγηματικό πεζό λόγο τής χάρισε το 2022 Βραβείο Διηγήματος (για το διήγημα «Ανθισμένες Πασχαλιές») σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό, κάτι που αποτέλεσε ισχυρό θετικό κίνητρο, για να συνεχίσει να κάνει κάτι που αποτελεί έκφραση και λύτρωση ψυχής, να συνεχίσει να ασχολείται με τη δημιουργική γραφή.
Ως φιλόλογος έχει συμμετάσχει με πολλές εισηγήσεις στο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα. Συμμετέχει επίσης σε εισηγήσεις και παρουσιάσεις, με θέμα την ποίηση και τη δημιουργική γραφή σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.






τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Άχ! Έρωτα… Ημερολόγιο 2024 : Ανθολόγιο ερωτικής ποίησης Συγγραφέας Βεργίνα Χαρτόδετο
2023 Μάγμα εν-κάρδιον Συγγραφέας Ηδυέπεια Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Άχ! Έρωτα… Ημερολόγιο 2024 : Ανθολόγιο ερωτικής ποίησης Βεργίνα Χαρτόδετο
2023 Μάγμα εν-κάρδιον Ηδυέπεια Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα