Μπιλάλη Κατερίνα
Η Κατερίνα Μπιλάλη είναι Ηθοποιός, Θεατρολόγος και Θεατρική Μεταφράστρια. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α., αριστούχος- πρωτεύσας απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών (2021) και πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (1999). Έχει παρακολουθήσει διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια με αντικείμενο τη Θεατρική Τέχνη πάνω στο αυτοσχεδιαστικό, σωματικό και ψυχολογικό θέατρο, αλλά και στον Χορό. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.
Μετρά 22 χρόνια θεατρικής παρουσίας, έχοντας λάβει μέρος σε περισσότερες από 30 παραστάσεις, συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και Ιωαννίνων, αλλά και με αρκετούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου. Έχει δουλέψει με σκηνοθέτες όπως οι: Κ. Τσιάνος, Π. Ζούλιας, Γ. Μιχαηλίδης, Ρ. Μοσχοχωρίτη, Ε. Γκονζάλες, Β. Θωμόπουλος, Β. Καρφής, Γ. Νινιός, Κ. Σπανού, Β. Σωτηροπούλου, Κ. Κυριακού κ.ά.. Το 2015 ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, για τον ρόλο της στην παράσταση “Έξοδος” και το 2018 ήταν υποψήφια για το Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου, για την ερμηνεία της στην παράσταση “Γαμήλιο εμβατήριο”.
Από το 2014 είναι συνεκπρόσωπος της Θεατρικής Ομάδας “Anima” με σημαντικές διακρίσεις όπως η βράβευση της Ομάδας με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, για την παράσταση “Ο ζητιάνος”, το 2019, η υποψηφιότητα της Ομάδας, για το βραβείο «Κάρολος Κουν», για την παράσταση “Έξοδος”, το 2016, και η υποψηφιότητα, για την καλύτερη παράσταση, για το έργο “Γαμήλιο εμβατήριο”, το 2018.
Από το 2020 είναι συνιδρύτρια της θεατρικής εταιρείας THEARTES, η οποία επιχορηγείται από το ΥΠ.ΠΟ.Α.
Στην τηλεόραση έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός σε αρκετά σίριαλ με σκηνοθέτες όπως ο Α. Τέμπος, Κ. Κιμούλης, Γ. Πετρινιώτης, Ν. Κουτελιδάκης, Μ. Μανουσάκης, Β. Θωμόπουλος, Β. Κεχαγιάς, Β. Καρφής αλλά και ως παρουσιάστρια σε τηλεπαιχνίδι του Ant-1.
Έχει μεταφράσει το θεατρικό έργο Ντόκτορ Τσέχωφ του Νηλ Σάιμον, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ηριδανός, ενώ επιστημονικά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα θεατρολογικά περιοδικά.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Η Εκατομμυριούχος Μετάφραση, Εισαγωγή Ηριδανός Χαρτόδετο
2023 Η δυναμική του ελληνικού λόγου στο θέατρο - 4ος χρόνος : Επετειακή έκδοση Συγγραφέας Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νεολαίας Δήμος Πειραιά Χαρτόδετο
2023 Πόθοι κάτω από τις λεύκες Μετάφραση Ηριδανός Χαρτόδετο
2022 Η Μήδεια στο καθαρτήριο Μετάφραση, Εισαγωγή Ηριδανός Χαρτόδετο
2022 Πολλή φασαρία για το τίποτα Εισαγωγή Δρόμων Χαρτόδετο
2021 Ντόκτορ Τσέχωφ Μετάφραση, Εισαγωγή Ηριδανός Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Η δυναμική του ελληνικού λόγου στο θέατρο - 4ος χρόνος : Επετειακή έκδοση Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νεολαίας Δήμος Πειραιά Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Η Εκατομμυριούχος Ηριδανός Χαρτόδετο
2023 Πόθοι κάτω από τις λεύκες Ηριδανός Χαρτόδετο
2022 Η Μήδεια στο καθαρτήριο Ηριδανός Χαρτόδετο
2021 Ντόκτορ Τσέχωφ Ηριδανός Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 Πολλή φασαρία για το τίποτα Εισαγωγή Δρόμων Χαρτόδετο