Γαγανέλη, Κατερίνα
Η Κατερίνα Γαγανέλη γεννήθηκε στις Σέρρες και έζησε στη γενέτειρά της μέχρι την προσχολική ηλικία. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Αθήνα. Μεγάλωσε σ’ ένα σπίτι με πέντε ενοίκους και πολλή αγάπη.
Από μικρή ένιωθε να την πλημμυρίζουν συναισθήματα για κάθε τι σημαντικό που συνέβαινε γύρω της και στο περιβάλλον της και θυμάται να θέλει να τα κρατήσει ζωντανά. Έγραφε παντού, σε χαρτοπετσέτα, στο χέρι της, στο μενού ενός εστιατορίου, κυριολεκτικά παντού.
Στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με το ιντερνετικό ραδιόφωνο ως παραγωγός και πραγματοποίησε συνεντεύξεις με πολλούς καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Παντελής Παντελίδης, ο Λευτέρης Πανταζής, η Κατερίνα Στανίση και πολλοί ακόμα που δέχτηκαν την πρόσκληση της.
Σήμερα ζει στα Χανιά και προσφέρει τις υπηρεσίες της στην πατρίδα ως εν ενεργεία Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.
Τον ελεύθερο της χρόνο «κλέβει» ότι καλύτερο έχουν να της δώσουν οι φίλοι της και τα κάνει λέξεις αποτυπωμένες στο χαρτί. Με αυτό τον τρόπο, όπως της αρέσει να λέει “περνούν όσα ζήσαμε –όπως και οι λατρεμένοι φίλοι μου– στην αιωνιότητα”.
Η πρώτη της εμφάνιση στο χώρο της συγγραφής έγινε με το παιδικό μυθιστόρημα “Με λενε Πάτρα”. Εκδόθηκε το 2021 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ. Ακολούθησε μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Ουαί Υμίν» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Suenobooks. Aκολούθησε το silent book (σιωπηλό βιβλίο, βιβλίο χωρίς λόγια) ΤΣΙΜΠΑΕΙ; από τις ίδιες εκδόσεις. Εντός του 2023 θα κυκλοφορήσει η Νουβέλα της με τίτλο «ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ» από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Το θεατρικό της έργο με τίτλο «Ο Μιμίκος και η φτέρη» ανέβηκε τον Μαϊο του 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από τη θεατρική ομάδα «ΑΟΠΛΟΙ ΕΝ ΠΛΩ» σε σκηνοθεσία της ιδίας. Τον Δεκέμβριο του 2023 θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Βλησίδης το παιδικό θεατρικό της με τίτλο «Τα γένια του Αη Βασίλη» από την ίδια θεατρική ομάδα.
Μια στιγμή που ξεχωρίζει στην συγγραφική πορεία της είναι η φιλοξενία του παραμυθιού της με τίτλο «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ» στο περιοδικό του Πολεμικού Ναυτικού «Ναυτική Επιθεώρηση».
Αρθρογραφεί για δύο ηλεκτρονικά περιοδικά, το familives και το BESTMAGAZINE CRETE ενώ κείμενα της έχουν δημοσιευτεί και το περιοδικό Fractal.
Εντός του 2024 ξεκινάει νέα συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο “The book project” με ένα βιβλίο γνώσεων για παιδιά.   
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Μπρα ντε φερ Συγγραφέας Suenobooks Χαρτόδετο
2022 Ουαί υμίν Συγγραφέας Συμμετρία Χαρτόδετο
2022 Ουαί υμίν : συλλογή διηγημάτων Συγγραφέας Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
2022 Τσιμπάει; Συγγραφέας Suenobooks Χαρτόδετο
2021 Με λένε Πάτρα... Συγγραφέας Εκδόσεις Κομνηνός Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Μπρα ντε φερ Suenobooks Χαρτόδετο
2022 Ουαί υμίν Συμμετρία Χαρτόδετο
2022 Ουαί υμίν : συλλογή διηγημάτων Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
2022 Τσιμπάει; Suenobooks Χαρτόδετο
2021 Με λένε Πάτρα... Εκδόσεις Κομνηνός Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα