Αρετογλίδου - Φωληά, Ευαγγελία
Η Ευαγγελία Αρετογλίδου – Φωληά γεννήθηκε στην Καβάλα, από την παιδική της ηλικία έχει μεγαλώσει στις παρυφές της και έως τώρα ζει μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον , γεμάτο από δέντρα, πουλιά, λουλούδια.
Είναι παντρεμένη, έχει τρία παιδιά και τρία εγγονάκια
Από μικρή της άρεσε στον ελεύθερο της χρόνο να διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία ενώ στην εφηβική της ηλικία άρχισε να γράφει τα πρώτα της ποιήματα.
Μεγαλώνοντας, ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τον καλλιτεχνικό χώρο, και συγκεκριμένα με το θέατρο, το τραγούδι και τη ζωγραφική.
Έγραψε τα πρώτα της παραμυθάκια αφού παντρεύτηκε και έγινε μητέρα, όταν εξάντλησε κάθε παραμυθάκι ή ιστοριούλα και ήθελε να διηγηθεί κάτι καινούριο στα δικά της παιδιά.
Στο μεταξύ, ήρθε στη ζωή της και το τρίτο παιδί και εκείνη αφοσιώθηκε στην ανατροφή των παιδιών της, εφόσον ο σύζυγός της έλειπε πολλές ώρες εκτός σπιτιού για την εργασία του. Παράλληλα, αποφάσισε να εργαστεί από το σπίτι για να συμβάλλει στο οικογενειακό εισόδημα, αναλαμβάνοντας καλλιτεχνικές εργασίες. Όταν πλέον τα παιδιά της μεγάλωσαν και ήρθαν στη ζωή τα εγγόνια της, είχε πλέον περισσότερο χρόνο στη διάθεση της και ασχολήθηκε συστηματικά με τη συγγραφή παραμυθιών και στίχων.
Πριν ένα χρόνο αποφάσισε να μοιραστεί το έργο της με άλλους γονείς, εκπαιδευτικούς και μικρά παιδιά, προκειμένου να συμβάλει με το δικό της τρόπο στο χώρο του παιδικού παραμυθιού.
Στα παραμύθια της, οι ήρωες είναι πλάσματα της φύσης, με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και εκφράζουν πτυχές του ανθρώπινου χαρακτήρα, προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά ερεθίσματα και να τους μεταφέρουν πληροφορίες και μηνύματα που εντυπώνονται στο μυαλό τους. Κάθε παραμυθάκι έχει χαρούμενο τέλος, γεμάτο αισιοδοξία καθώς θεωρεί πως αυτή αποτελεί αναγκαίο και πολύτιμο εφόδιο στη σύγχρονη εποχή για τα παιδιά που τώρα μεγαλώνουν.
Τα ποιήματα της αποτυπώνουν παραστάσεις της φύσης και της καθημερινότητας και τα συναισθήματα που αυτές προκαλούν στην ίδια. Αν και οι παραστάσεις επαναλαμβάνονται, άλλοτε τον πρώτο ρόλο έχουν τα σύννεφα, η βροχή, το χιόνι, άλλοτε τα αγριολούλουδα, τα δέντρα, τα πουλιά κι άλλοτε πάλι τα μικρά ζωάκια που ζουν κοντά της.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Λογοτεχνών αντάμωμα Συγγραφέας Όστρια Βιβλίο Χαρτόδετο
2022 O κάμπος της ψυχής μου Συγγραφέας, Επιμέλεια κειμένου Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
2022 Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2023 Συγγραφέας Εκδόσεις Κέφαλος Χαρτόδετο
2022 Το βελουδένιο μαξιλαράκι Συγγραφέας Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
2021 Η Κυρία Γρίπη και τα Παιδιά της Συγγραφέας Εκδόσεις iWrite.gr Χαρτόδετο
2021 Το φτερό της κουκουβάγιας Συγγραφέας Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Λογοτεχνών αντάμωμα Όστρια Βιβλίο Χαρτόδετο
2022 O κάμπος της ψυχής μου Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
2022 Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2023 Εκδόσεις Κέφαλος Χαρτόδετο
2022 Το βελουδένιο μαξιλαράκι Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
2021 Η Κυρία Γρίπη και τα Παιδιά της Εκδόσεις iWrite.gr Χαρτόδετο
2021 Το φτερό της κουκουβάγιας Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 O κάμπος της ψυχής μου Ιδιωτική Έκδοση Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα