Αδάμης, Ευθύμιος
Ο Αδάμης Ευθύμιος σπούδασε Φιλολογία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Εργάστηκε αρχικά στην Ιδιωτική και κατόπιν στη Δημόσια Εκπαίδευση (ως αναπληρωτής και μόνιμος εκπαιδευτικός). Σήμερα είναι διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Αγρινίου.
Έχει ασχοληθεί με την φιλολογική - ιστορική έρευνα, έχει υλοποιήσει ερευνητικά Πολιτιστικά και Περιβαλλοντικά Προγράμματα και έχει δημοσιεύσει δικές του μελέτες και εργασίες:
- 2004. « Ο Όμηρος και η αινιγματική μορφή του Οδυσσέα» (Εκδόσεις Μπακίς), φιλολογική μελέτη.
- 2007. « Αναζητώντας ίχνη του ομηρικού Αχιλλέα στην κοιλάδα του ποταμού Σπερχειού» (Συνεργασία), φιλολογικό και ιστορικό έργο (Λαμία).
- 2012 «Ομηρική Έρευνα» Πρόκειται για 13 εργασίες που αφορούν γνωστά ομηρικά θέματα οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην ομώνυμη ιστοσελίδα κατόπιν αναδημοσιεύτηκαν σε άλλες ιστοσελίδες με πανελλήνια απήχηση.
- 2020 Επιμέλεια των Πρακτικών του Πανελλήνιου Συνεδρίου «Ειδική Εκπαίδευση και Φιλολογικά μαθήματα. Θεωρία και πρακτικές». Το συνέδριο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας.
- 2020 Επιμέλεια Συλλογικό Τόμο « Η Επανάσταση του 1821 στο χώρο της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας», έκδοση του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτ/νίας
-2020 «Η ταραγμένη περίοδος της Επανάστασης 1823 -1825. Ο Εμφύλιος» Επιστημονική Ερευνητική Εργασία δημοσιευμένη στο Συλλογικό Τόμο « Η Επανάσταση του 1821 στο χώρο της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»

Εισηγήσεις σε Συνέδρια
- 2007. Γραπτή Εισήγηση στο 4ο Συνέδριο Φθιωτικής Ιστορίας στην Λαμία(2007) με θέμα την «Ομηρική Φθία», δημοσιεύτηκε στα πρακτικά Τόμος Δ΄ σελ.329-334.
- 2018 Εισήγηση με θέμα το κείμενο του Καρυωτάκη «Κάθαρσις» στο Πανελλήνιο Συνέδριο των Φιλολόγων στο Αγρίνιο ( «Η λογοτεχνία του Μεσοπολέμου στο χώρο της Δυτικής Ελλάδας»)
-2020 Εισήγηση στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ειδική Εκπαίδευση και Φιλολογικά μαθήματα. Θεωρία και πρακτικές» με θέμα «Γυμνάσιο χωρίς ανισότητες: Διαφοροποίηση στη διδασκαλία και στους εξεταστικούς τρόπους».
Επιμελήθηκε επίσης τη δημοσίευση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: 2008. «Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική του Δήμου Φυτειών», 2010. «Εργαλεία και Αντικείμενα που απέμειναν», 2012 « Αρχαία Ιατρική. Το Ασκληπιείο του Τριχονίου» .
Από το 2016 είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Η Αβόρανη των Κραβάρων. Ένα χωριό με ιστορία Συγγραφέας Γράμμα Χαρτόδετο
2022 Ομηρική έρευνα και προβληματισμοί : Το αινιγματικό σκηνικό της ομηρικής αφήγησης και τα ζητήματα που εγείρει Συγγραφέας Γράμμα Χαρτόδετο
2021 Ιστορική ανατομία της Ιλιάδας και ο Ομηρος : Ὅμηρον ἐξ Ὁμήρου σαφηνίζειν Συγγραφέας Γράμμα Χαρτόδετο
2020 Η επανάσταση του 1821 στο χώρο της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Επιστημονική επιμέλεια Γράμμα Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Η Αβόρανη των Κραβάρων. Ένα χωριό με ιστορία Γράμμα Χαρτόδετο
2022 Ομηρική έρευνα και προβληματισμοί : Το αινιγματικό σκηνικό της ομηρικής αφήγησης και τα ζητήματα που εγείρει Γράμμα Χαρτόδετο
2021 Ιστορική ανατομία της Ιλιάδας και ο Ομηρος : Ὅμηρον ἐξ Ὁμήρου σαφηνίζειν Γράμμα Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2020 Η επανάσταση του 1821 στο χώρο της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Γράμμα Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα