Παπατρέχα, Βιργινία

Η Βιργινία Παπατρέχα γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού από το 2000. Από το Μάρτιο του 2020 ως σήμερα ως προϊσταμένη λογιστηρίου.

Σπούδασε Μηχανολογία στο ΤΕΙ Πειραιά. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του Πανεπιστημίου Οpen University of United Kingdom με αντικείμενο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Πολύ σύντομα την κέρδισε η γερμανική γλώσσα. Έτσι μετά από κατατακτήριες εξετάσεις εισήχθη στη Γερμανική Φιλολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποφοίτησε με άριστα. Απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στις ελληνο-γερμανικές σχέσεις, τη γλώσσα και το πολιτισμό. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε συνέδρια τόσο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο και για τη γερμανική γλώσσα.
Εδώ και πέντε χρόνια ασχολείται με τη δημιουργική γραφή. Το 2020 εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Συρτάρι» μια μικρή συλλογή διηγημάτων της με τίτλο «Ταυτοπροσωπίες».
Από τον Οκτώβριο του 2020 ως το Μάϊο του 2022 παρακολούθησε τη σχολή πυροδότησης θεατρικής γραφής του θεάτρου Πορεία. Μέχρι σήμερα έχει γράψει επτά θεατρικά έργα με τίτλο: «Rüya», «Αποτυπώματα», «Το δέντρο μας ξέρει», «Δεν έπρεπε», «Το πείραμα», «Πουέντ στη μνήμη», «Θεϊκή Πορνογραφία».
Tα τέσσερα πρώτα βρίσκονται στη σελίδα του θεάτρου Πορεία, ενώ το σύνολο είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Ανοικτή Βιβλιοθήκη».
Από το 2022 διδάσκει ελληνικά στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών εθελοντικά.
Το 2023 συμμετείχε σε μια συλλογή μικροδιήγηματος με τίτλο “Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι : 100 ιστορίες μικρομυθοπλασίας εμπνευσμένες από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη” υπό την εποπτεία του Μουσείου Καζαντζάκη.
Τον ελεύθερο χρόνο της παραδίδει μαθήματα γερμανικών και ασχολείται με τη γραφή και τη μετάφραση. Είναι μέλος του Σωματείου μεταπτυχιακών της Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και συμμετέχει στην μεταφραστική ομάδα του Σωματείου. Επίσης είναι εξετάστρια στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στη Γερμανική Γλώσσα.
Μιλά τρεις ξένες γλώσσες, αγγλικά, γερμανικά και τουρκικά. Τέλος είναι εθελόντρια αιμοδότης.

εγγραφές
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι : 100 ιστορίες μικρομυθοπλασίας εμπνευσμένες από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη Συγγραφέας Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη Ebook, PDF
2020 Ταυτοπροσωπίες Συγγραφέας Το συρτάρι Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι : 100 ιστορίες μικρομυθοπλασίας εμπνευσμένες από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη Ebook, PDF
2020 Ταυτοπροσωπίες Το συρτάρι Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα