Καμινάκης, Θράσος

Κωδικός osdelnet: 1134134
Χώρα: Ελλάδα
Έτος γέννησης: 1964
Ο Θράσος Καμινάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και σπούδασε Νομικά, Εγκληματολογία και Ιστορική Νοσολογία στο Παρίσι, που έζησε ως το 1992.
Με δασκάλους σημαντικούς θεωρητικούς και κινηματογραφιστές όπως ο Marc Ferro, ο Eric Romer και άλλους, ολοκλήρωσε σπουδές για το Κινηματογραφικό Σενάριο και την Σκηνοθεσία. Συνεργάστηκε παράλληλα με ελληνικά περιοδικά ως συντάκτης - ανταποκριτής σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Με την επιστροφή του στην Αθήνα εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης και έγινε μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών.
Στην Γραφή εμφανίζεται το 1984 με το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» για το διήγημά του «Λεμονανθοί στις Καγκελόπορτες». Με αυτό το διήγημα που διασκευάστηκε για το θέατρο, μπαίνει στην θεατρική σκηνοθεσία το 1998 στο θέατρο Φούρνος. Έγραψε κυρίως για το θέατρο: την τριλογία «12 Μήνες με 13 Φεγγάρια», «Φεγγαροβδομάδα», «Το Φεγγάρι στον Υπερσυντέλικο» τις συλλογές μονόπρακτων «Οι Γυναίκες που οι Άντρες τους Λείπουν», «Αποσπάσματα Βουλιμικού Λόγου», το μιούζικαλ «Dreamstreet», το σπονδυλωτό έργο «Το Επταήμερο», το δράμα «Blitz» (σε συνεργασία με την Γωγώ Τσούρου) και δύο θεατρικά παραμύθια: «Το Τσίρκο Πετάει» (σε συνεργασία με την Ελένη Κονιδάρη) και «Lost Love Stories» για το συγκρότημα LSD το 2009. Έγραψε τραγούδια για θεατρικές Παραστάσεις σε μουσική Δήμητρας Γαλάνη, Mode Plagal, Anemos.
Ίδρυσε το Pocket Theatre και διοργάνωσε το ομώνυμο φεστιβάλ και το Story Telling Festival (2005- 2014). Από το 2003 ίδρυσε και διευθύνει το Μικρό Πολυτεχνείο στο Θησείο. Διδάσκει στιχουργική και δημιουργική γραφή και σε συνδιδασκαλία έδρασε με τους: Ερρίκο Μπελιέ, Δήμητρα Γαλάνη, Λίνα Νικολακοπούλου, Νίκο Ζούδιαρη, Νίκο Αντύπα, Παύλο Παυλίδη, Γιώργο Ανδρέου, Μελίνα Τανάγρη, Όλια Λαζαρίδου, Λένο Χρηστίδη, Σοφία Φιλιππίδου, Σοφία Σεϊρλή και άλλους.
Το 2018 μεταφράστηκε από τα γαλλικά και εκδόθηκε η διδακτορική του διατριβή «Το Λαζαρέτο της Σύρου και η μαρτυρία του γιατρού Segur Dupeyron». Το 2022 εκδόθηκε από τις "Εκδόσεις Καστανιώτη" η συλλογή διηγημάτων του "Τρία Δεκαοκτώ". Μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να εκδοθεί το μουσικό και αφηγηματικό του έργο "Υπνοβάτες". Ζει τους χειμώνες στο Γκάζι και τα καλοκαίρια στην Ερμούπολη.

εγγραφές
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Υπνοβάτες : Μουσικό Ονειρόδραμα σε 12 Εικόνες Συγγραφέας Φίλντισι Χαρτόδετο
2023 Η βαλίτσα Σου Μου Του Συγγραφέας Φίλντισι Χαρτόδετο
2022 Κι όμως θυμάμαι… : 100 χρόνια από τον ξεριζωμό Συγγραφέας Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) Χαρτόδετο
2022 Τρία δεκαοκτώ Συγγραφέας Εκδόσεις Καστανιώτη Σκληρόδετο
2019 Το Λαζαρέτο της Σύρου Συγγραφέας Φίλντισι Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Υπνοβάτες : Μουσικό Ονειρόδραμα σε 12 Εικόνες Φίλντισι Χαρτόδετο
2023 Η βαλίτσα Σου Μου Του Φίλντισι Χαρτόδετο
2022 Κι όμως θυμάμαι… : 100 χρόνια από τον ξεριζωμό Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) Χαρτόδετο
2022 Τρία δεκαοκτώ Εκδόσεις Καστανιώτη Σκληρόδετο
2019 Το Λαζαρέτο της Σύρου Φίλντισι Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα