Χουλιάρα, Γιώτα
Η Γιώτα Χουλιάρα σπούδασε Ψυχολογία αλλά την κέρδισε η μεγάλη της αγάπη, η δημοσιογραφία. Ασχολήθηκε με τη συγγραφή άρθρων και αναλύσεων διεθνών γεγονότων καθώς και με την παραγωγή και αρχισυνταξία ραδιοφωνικών εκπομπών.
Συμμετείχε για τρία και πλέον έτη στη συγγραφική ομάδα του λογοτεχνικού site τρόμου και φανταστικού Necrophilia.gr
Από το 2012, είναι υπεύθυνη σύνταξης στο γεωπολιτικό portal Geopolitics and Daily News και ανταποκρίτρια στον HELLAS FM, τον μεγαλύτερο ομογενειακό σταθμό στις ΗΠΑ, ενώ διατηρεί και τη δική της στήλη στη HuffPost Greece. Από το 2017 αρθρογραφεί συστηματικά για το περιοδικό Plan Be.
To 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άλλωστε το βιβλίο της με τίτλο: «Ο βιασμός της Κοκκινοσκουφίτσας – Η σκοτεινή όψη των παραμυθιών», το οποίο είναι μια ιστορική έρευνα γύρω από τις αλληγορίες και τα κρυμμένα μηνύματα των κλασσικών παραμυθιών.
Το 2019 άρχισε να ασχολείται με την μικρομυθοπλασία και συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του 121 words και του urnovl.
Το 2020 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των εκδόσεων Παρατηρητής Θράκης «100 λέξεις σε μια 100 ώρες για την σχεδία» και η ιστορία της με τίτλο «Χωρίς Σχεδία» διακρίθηκε στον διαγωνισμό μικροδιηγήματος.
Την ίδια περίοδο συμμετείχε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό Παραμυθιού, κατηγορία παραμύθια για μεγάλους, που διοργάνωσε η Τζένη Κουκίδου και το koukidaki με το παραμύθι «Η κατάρα της Θεάς», το οποίο διακρίθηκε και έχει συμπεριληφθεί σε συλλογική έκδοση από τις Εκδόσεις Δερέ.
Το 2021 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Brainfood το συλλογικό έργο «Πεθαίνει η Ελλάδα;- Τα σημάδια της αναπόφευκτης κρίσης», στο οποίο συμμετείχε με δυο αναλυτικά κεφάλαια σχετικά με το γεωπολιτικό πόκερ των Βαλκανίων και τον εξισλαμισμό της περιοχής μας.
Την ίδια περίοδο ξεκίνησε να συνεργάζεται με συγγραφείς και εταιρείες ως ghost writer ερευνών και βιβλίων γεωπολιτικής και διεθνών θεμάτων. Το 2022 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σάμου και η ιστορία της «Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας» συμμετείχε στη συλλογική έκδοση «Σάμος, μια μέρα»




τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 65 Διηγήματα για τη Σάμο : Σάμος, μια μέρα… Συγγραφέας Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου Χαρτόδετο
2021 Πεθαίνει η Ελλάδα; : Τα Σημάδια της Αναπόφευκτης Παρακμής Συγγραφέας Οξύ Χαρτόδετο
2017 Ο Βιασμός της Κοκκινοσκουφίτσας : Η Σκοτεινή Όψη των Παραμυθιών Συγγραφέας Locus 7 Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 65 Διηγήματα για τη Σάμο : Σάμος, μια μέρα… Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου Χαρτόδετο
2021 Πεθαίνει η Ελλάδα; : Τα Σημάδια της Αναπόφευκτης Παρακμής Οξύ Χαρτόδετο
2017 Ο Βιασμός της Κοκκινοσκουφίτσας : Η Σκοτεινή Όψη των Παραμυθιών Locus 7 Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα