Chang, Jung, 1952-
Τσανγκ, Γιούνγκ, -1952
Η Γιουνγκ Τσανγκ, «κόρη ηγετικού στελέχους του κόμματος», μεγάλωσε με το παράδειγμα του Λέι Φενγκ, ενός παιδικού ήρωα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, έγινε αυτονοήτως Ερυθροφρουρός, στάλθηκε για να δουλέψει στην ύπαιθρο, δέχθηκε βραχυπρόθεσμη ιατρική εκπαίδευση για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα των «ξυπόλυτων γιατρών» και έζησε όλες τις βιαιοπραγίες της Πολιτιστικής Επανάστασης.

Η μητέρα της Γιουνγκ Τσανγκ, μεγάλωσε στα χρόνια του Κούομιντανγκ (Εθνικιστικού Κόμματος) και έγινε πράκτορας του Κομμουνιστικού Κόμματος, μεταφέροντας κρυφά έγγραφα, για τον επαρκή λόγο ότι οι Κομμουνιστές ήταν το μόνο κόμμα που υποσχόταν να θέσει τέλος στην καταπίεση των γυναικών. Παντρεύτηκε έναν υψηλόβαθμο, αδιάφθορο δημόσιο υπάλληλο, τον Γουάνγκ, και μετά τη νίκη των Κομμουνιστών η οικογένειά τους βρέθηκε στα κορυφαία κλιμάκια του κόμματος. Η Γιουνγκ Τσανγκ και τα τέσσερα αδέλφια της για κάποιο διάστημα είχαν προνομιακές συνθήκες ζωής.

Αυτή όμως η κομματική ελίτ υπέστη παραδόξως, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, τις ακατανόητες διώξεις, εκστρατείες, αναμορφώσεις, δημόσιες καταγγελίες και εκκαθαρίσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας. Οπως έχει λεχθεί για τον Μάο, ποτέ άλλοτε πολιτικός ηγέτης δεν έχει εξαπολύσει τόσο μεγάλες δυνάμεις εναντίον του συστήματος που ο ίδιος δημιούργησε. Η μητέρα της Γιουνγκ Τσανγκ σε διάφορες χρονικές στιγμές θεωρήθηκε ύποπτη λόγω οικογενειακών δεσμών με το Κούομιντανγκ στο παρελθόν, υπέστη δημόσια διαπόμπευση, αργότερα καταγγέλθηκε ως προδότις του κόμματος, αναγκάστηκε να καθήσει γονατισμένη πάνω σε σπασμένα γυαλιά, φυλακίστηκε και διώχθηκε. Ο σύζυγός της, ιδεαλιστικά ακέραιος και πιστός πάντα στο κόμμα, έφθασε στο σημείο να γράψει προσωπική επιστολή διαμαρτυρίας στον Μάο, υποθέτοντας ότι δεν γνωρίζει τι συμβαίνει. Το αποτέλεσμα ήταν να κλειστεί στην απομόνωση και να επιστρέψει μετά από χρόνια στην οικογένειά του φρενοβλαβής. Οι δυο τους αποκαταστάθηκαν μόνο στο τέλος της δεκαετίας του 1970, όταν οι φάκελοι των αρχείων καταστράφηκαν.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2015 Η παλλακίδα που δημιούργησε τη σύγχρονη Κίνα Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Ebook, EPUB
2015 Η παλλακίδα που δημιούργησε τη σύγχρονη Κίνα Συγγραφέας Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2007 Μάο : Η άγνωστη ιστορία Συγγραφέας Βιβλιοπωλείον της Εστίας Χαρτόδετο
2006 Αγριόκυκνοι : Τρεις κόρες της Κίνας Συγγραφέας Βιβλιοπωλείον της Εστίας Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2015 Η παλλακίδα που δημιούργησε τη σύγχρονη Κίνα Εκδόσεις Πατάκη Ebook, EPUB
2015 Η παλλακίδα που δημιούργησε τη σύγχρονη Κίνα Εκδόσεις Πατάκη Χαρτόδετο
2007 Μάο : Η άγνωστη ιστορία Βιβλιοπωλείον της Εστίας Χαρτόδετο
2006 Αγριόκυκνοι : Τρεις κόρες της Κίνας Βιβλιοπωλείον της Εστίας Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα