Κουμπίτσκι, Αλεξάνδρα
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Ξεκίνησε τις σπουδές της το 2004 στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2008. Το Σεπτέμβριο του 2009 συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση «Διατροφή και Άσκηση», ολοκληρώνοντας τον Ιούνιο του 2011.
Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση αποκτώντας εμπειρία σε κλινικές καστάσεις, στα νοσοκομεία Τζάνειο, Παίδων «Αγ. Σοφία», Γενικό Π.Ν.Α., Γ. Γεννηματάς, Σωτηρία και ΚΑΤ Γ.Π.Ν.Α (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).
Το 2007, συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Healthy Growth Study που περιλάμβανε την αξιολόγηση διατροφικών συνηθειών, φυσικής δραστηριότητας και ανθρωπομετρική εξέταση παιδιών σχολικής ηλικίας (10-12ετών). Από το 2008 έως και σήμερα εργάζεται ως έμμισθη επιστημονική συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου. Στο διάστημα αυτό υπήρξε υπεύθυνη οργάνωσης και συντονισμού κλινικών και ανθρωπομετρικών μετρήσεων, μετρήσεων φυσικής κατάστασης και συλλογής διαιτολογικών δεδομένων (ερωτηματολόγια, ανακλήσεις 24ώρου κτλ.) που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη Θεσσαλονίκη σε παιδιά δημοτικού 10-12 ετών. Επίσης, το 2009 συμμετείχε σε μελέτη επίδρασης της συμπληρωματικής χορήγησης βιταμίνης Κ στην οστική πυκνότητα σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Τέλος, από το 2010 έως και σήμερα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ENERGY για την πρόληψη της παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία όπου και της ανατέθηκε η δημιουργία ερωτηματολογίων, η ανάπτυξη υλικού παρέμβασης και η αξιολόγηση της.
Από το 2010 έως το 2011 υπήρξε υπεύθυνη διαιτολογικού τμήματος του γυμναστηρίου Alexander Fitness Club. Παράλληλα, παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας» στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ ανακοινώσεις της έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Συμμετέχει στα περισσότερα συνέδρια από το 2005. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και επιστημονικό συνεργάτης του www.mednutrition.gr όπου στελεχώνει και την ομάδα εργασίας για την παιδική διατροφή.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2015 Ιστορίες Πρωινού Συγγραφέας medNutrition Publications Χαρτόδετο
2013 Stop στην παιδική παχυσαρκία : Η γενιά του X-Large Συγγραφέας medNutrition Publications Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2015 Ιστορίες Πρωινού medNutrition Publications Χαρτόδετο
2013 Stop στην παιδική παχυσαρκία : Η γενιά του X-Large medNutrition Publications Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα