Ανδρέου, Ελένη, διατροφολόγος
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφλόγος, LD, RDN, DProf

Είναι Κλινική Διαιτολόγος (RD) και κατέχει διδακτορικό στην Kλινική Διαιτολoγία, Διατροφή και Αγωγή Υγείας. Επίσης, κατέχει Β.Sc. (με τη διάκριση Summa Gum Laude) του Youngstown State University, Αμερικής, στη Διαιτολογία (Food and Nutrition/Dietetics). Συνέχισε με διετή μεταπτυχιακή ακαδημαϊκή και πρακτική εξάσκηση στην Κλινική Διαιτολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο και το Southside & Northside Memorial Hospital στο Οχάιο, όπου της απονεμήθηκε ο τίτλος RD από το Commission on Dietetic Registration των ΗΠΑ.
Στην Κύπρο εργάζεται ως ιδιώτης Κλινική Διαιτολόγος. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και είναι υπεύθυνη των προγραμμάτων της Διαιτολογίας/Διατροφής και της Κλινικής Διαιτολογίας. Είναι επιστημονική σύμβουλος και μέλος Συνδέσμων Υγείας (Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων & Παγκύπριου Διαβητικού Συνδέσμου), Βιομηχανιών Τροφίμων, Εθνικών Επιτροπών Διατροφής και Υγείας, καθώς και ερευνήτρια σε πέντε ερευνητικά προγράμματα, εκ των οποίων συντονίζει τα δύο. Είναι συνεργάτις σε τηλεοπτική εκπομπή, αρθρογραφεί και δίνει διαλέξεις σε επιστημονικά συνέδρια και στο κοινό.
Είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Υγιεινές συνταγές και αρχές για μια υγιεινή διατροφή» (1996), «Διαβητικές ανταλλαγές», Υπουργείου Υγείας Κύπρου (1999), «Σωστή και υγιεινή διατροφή» (2002, παιδικό βιβλίο). Επίσης, είναι μία εκ των συγγραφέων του βιβλίου «Καρκίνος και διατροφή, Συμβουλευτικός οδηγός» (1η έκδοση 2006 & 2η έκδοση 2012), καθώς και των «Εθνικών οδηγιών διατροφής και άσκησης για ενήλικους» (2008), «Εθνικών οδηγιών διατροφής και άσκησης για παιδιά» (2009), «Εθνικών οδηγιών διατροφής και άσκησης για έφηβους» (2012), «Εθνικών οδηγιών διατροφής για άτομα τρίτης ηλικίας (2013), «Υγιεινή Διατροφή για Άσκηση και Αθλητισμό» (2008), «Παιχνογνώση διατροφής για μικρά και μεγάλα παιδιά» (2009), «Διατροφικές Διαταραχές της εποχής μας» (2010), «Αποτοξίνωση τώρα» (2012), «Νοσογόνος Παχυσαρκία – Χειρουργική και Διατροφική Παρέμβαση» (2013).
Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου (από το 1999 έως σήμερα) και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Επιστημόνων/Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου (από το 1996 έως σήμερα). Διετέλεσε Πρόεδρος του American Overseas Dietetic Association (AODA) για τα έτη 2005-2008 και είναι η εκπρόσωπος της Κύπρου στους διεθνείς συνδέσμους International Confederation of Dietetic Association (ICDA) και European Federation of Associations of Dietitians (EFAD). Είναι μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Διαιτολογίας και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παχυσαρκίας.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2013 Πρακτικός οδηγός για ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο Συγγραφέας medNutrition Publications Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2013 Πρακτικός οδηγός για ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο medNutrition Publications Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα