Χριστοπούλου, Μαρτσελιάννα
Η Μαρτσελλιάννα Χριστοπούλου γεννήθηκε το 1979 στο Τρίερ Γερμανίας. Παρακολούθησε το γερμανικό σχολείο μέχρι τη Β’ δημοτικού και τελείωσε το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο στον Πύργο Ηλείας, απ’ όπου και κατάγεται.
Σπούδασε στο Βόλο και είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Από τον Ιανουάριο του 2010 εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός και ανήκει στο Δυναμικό της Διεπιστημονικής Ομάδας του Παιδοψυχιατρικού  Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Προσφέρει υπηρεσίες στα εξωτερικά ιατρεία στα πλαίσια διάγνωσης κυρίως της Διαταραχής του Αυτιστικού Φάσματος κ των μαθησιακών δυσκολιών , στην ενδονοσοκομειακή  νοσηλεία παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα, σε περιστατικά διασυνδετικής με τις κλινικές του νοσοκομείου, καθώς και στην αποκατάσταση με παιδιά που χρήζουν εξειδικευμένο πρόγραμμα ειδικής διαπαιδαγώγησης.
 Έχει μακροχρόνια εμπειρία και σε ότι αφορά την εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία, καθώς έχει εργαστεί και σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) από τον Σεπτέμβριο του 2003 ως τον Ιανουάριο του 2010. (Ειδικό Νηπιαγωγείο με παιδιά με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και  Νοητική Καθυστέρηση, σε Δημοτικό σε Α’ και Β’ τάξη Παράλληλη Στήριξη σε παιδί με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος,  Τμήμα Ένταξης Νηπιαγωγείου κ Ειδικό Δημοτικό.)
Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια που αφορούν το χώρο της Ειδικής Αγωγής και τα Άτομα με Αναπηρία ως εισηγήτρια και ως σύνεδρος,  σε Παιδοψυχιατρικά  συνέδρια με παρουσιάσεις poster, σε σεμινάριο Ψυχολογίας παιδικού ιχνογραφήματος. Έχει πιστοποιηθεί στη χορήγηση του Αθήνα τέστ (διάγνωσης δυσκολιών μάθησης), στο Α-test (τέστ σχολικής ετοιμότητας), στο Raven’s Educational test, καθώς και στο ΔΑΔΑ-τέστ (δοκιμασία αξιολόγησης δεξιοτήτων ανάγνωσης). 
Από το 2020 είναι  τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγύης, Φορέα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
Είναι έγγαμη, μητέρα τριών παιδιών και από  το 2010 εγκεκριμένη ανάδοχη μητέρα της Μονάδας Προστασίας Παιδιών Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α).


τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 Η Μελίνα Εκπαιδεύεται 1, Νέα Έκδοση Συγγραφέας Εκδόσεις Ροτόντα Χαρτόδετο
2017 Η Μελίνα εκπαιδεύεται 2 : 56+1 οπτικά δομημένες δραστηριότητες με τις αρχές του προγράμματος Teacch για παιδιά δημοτικού Συγγραφέας Εκδόσεις Ροτόντα Απροσδιόριστο δέσιμο
2012 Η Μελίνα εκπαιδεύεται : 57+1 Οπτικά δομιμένες δραστηριότητες με τις αρχές του προγράμματος Teach Συγγραφέας Εκδόσεις Ροτόντα Απροσδιόριστο δέσιμο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2022 Η Μελίνα Εκπαιδεύεται 1, Νέα Έκδοση Εκδόσεις Ροτόντα Χαρτόδετο
2017 Η Μελίνα εκπαιδεύεται 2 : 56+1 οπτικά δομημένες δραστηριότητες με τις αρχές του προγράμματος Teacch για παιδιά δημοτικού Εκδόσεις Ροτόντα Απροσδιόριστο δέσιμο
2012 Η Μελίνα εκπαιδεύεται : 57+1 Οπτικά δομιμένες δραστηριότητες με τις αρχές του προγράμματος Teach Εκδόσεις Ροτόντα Απροσδιόριστο δέσιμο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα