Υφαντής, Ηλίας (Λίνος)
Ο Ηλίας (Λίνος) Υφαντής είναι φιλόλογος, εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διδάκτωρ του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών (το οποίο μετεξελίχθηκε σε Ιστορίας και Αρχαιολογίας). Γεννήθηκε το 1979 στο Αγρίνιο. Υπηρετεί ως Διευθυντής στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου από το 2019 και εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση από το 2006, μετά την επιτυχία του στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Είναι απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Τμήματος Φ.Π.Ψ. και ολοκλήρωσε επιτυχώς το 2008 μεταπτυχιακές σπουδές στην Συστηματική Φιλοσοφία στο ίδιο Τμήμα. Επιπλέον, πραγματοποίησε δεύτερες προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών (έδρα Αγρίνιο) που μετεξελίχθηκε σε Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.
Έχει συνεργαστεί: α) με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) ως εκπαιδευτής στο πρόγραμμα «Ελληνικά ως Δεύτερη Ξένη Γλώσσα για Μετανάστες, Παλλινοστούντες» και β) με το Ι.Ε.Π. ως μετασχολιαστής ψηφιακών αντικειμένων στο Πανελλήνιο Ψηφιακό́ Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων «Φωτό́δεντρο». Συμμετείχε, επίσης, στις ομάδες εργασίας για την αναπροσαρμογή του πλαισίου της λειτουργίας των Τάξεων Υποδοχής για Πρόσφυγες στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Από το 2009 συμμετέχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια με αντίστοιχες δημοσιεύσεις στα Πρακτικά τους με θεματικές που άπτονται της τοπικής ιστορίας, της λογοτεχνίας και της χρήσης ΤΠΕ στην Εκπαίδευση. Έχει συγγράψει, ακόμη, ένα βιβλίο, τον Τουριστικό Οδηγό Αιτωλοακαρνανίας ενώ υπό έκδοση βρίσκονται τρία ακόμα βιβλία του, «Αγρίνιο, οι χώροι, ο κοινωνικός μετασχηματισμός από το 1900-1974 και οι αναπαραστάσεις τους στη λογοτεχνία»,
«Α. Δελμούζος: Η μέση οδός και ο πόλεμος των Άκρων»,
«Τα ονόματα των πλατειών και η διαχείριση της μνήμης των Ελληνικών πόλεων της Ηπειρωτικής Ελλάδας». Επίσης επιμελήθηκε τον συλλογικό τόμο
«Η επανάσταση του 1821 στο χώρο της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας»
Υπήρξε Αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής στο Πανελλήνιο Συνέδριο “Η λογοτεχνία του Μεσοπολέμου στο χώρο της Δυτικής Ελλάδας”, Αγρίνιο 2018, καθώς και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής στο Πανελλήνιο Συνέδριο “Ειδική Αγωγή και Φιλολογικά μαθήματα. Θεωρία και Πρακτικές” που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως τον Σεπτέμβρη του 2020.
Εργάζεται, επίσης, ως Επιμορφωτής Β΄ Επιπέδου Εκπαιδευτικών Δημόσιας Εκπαίδευσης, Ειδικότητας Φιλολόγων στις Τεχνολογίας Πληροφοριών Επικοινωνίας (ΤΠΕ) τόσο στο παραδοσιακό όσο και στο μεικτό εξ αποστάσεως μοντέλο. Συγκεκριμένα, από το 2013 και εξής έχει διδάξει άνω των 500 ωρών ψηφιακά εργαλεία και τρόπους αξιοποίησής τους στα θεωρητικά μαθήματα. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 διδάσκει στα ΔΙΕΚ Αγρινίου το μάθημα “Αρχές Προληπτικής Συντήρησης” για τα εκθέματα Μουσείων.
Είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας, μέλος του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου με αντικείμενο τις δράσεις του Δήμου στον Πολιτισμό. Έχει εκλεγεί δύο (2) φορές στο τοπικό συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών (Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας).
Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ονοματοθεσίας Οδών και Πλατειών του Δήμου Αγρινίου, μέλος στο ΔΣ της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και της Αστρονομικής - Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος. Είναι επίσης συνιδρυτής του blog agrinionews.gr το οποίο αργότερα μετεξελίχθηκε σε μία από τις πιο σημαντικές ενημερωτικές ιστοσελίδες της Δυτικής Ελλάδας. Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Ζει στο Αγρίνιο και είναι πατέρας ενός παιδιού.
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2021 Η Χώρα των Θεστιέων στον Ιστορικό Χώρο και Χρόνο : Τόμος Α' Επιστημονική επιμέλεια Γράμμα Χαρτόδετο
2021 Η Χώρα των Θεστιέων στον Ιστορικό Χώρο και Χρόνο : Τόμος Β' Επιστημονική επιμέλεια Γράμμα Χαρτόδετο
2021 Η μέση οδός και ο πόλεμος των άκρων… : Αλέξανδρος Π. Δελμούζος: Η ζωή και το έργο του Συγγραφέας Γράμμα Χαρτόδετο
2021 ΑΓΡΙΝΙΟ: Νέες μορφές αστικού χώρου και οι αναπαραστάσεις τους 1900-1980 Συγγραφέας Γράμμα Χαρτόδετο
2020 Η επανάσταση του 1821 στο χώρο της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Επιστημονική επιμέλεια Γράμμα Χαρτόδετο
2011 Αχελώος και τα χωριά "περί τον καλούμενον Καμπύλον ποταμόν" : Πρακτικά συνεδρίου: 19-20 Ιουνίου 2010, Άγιος Βλάσιος, Φράγμα Κρεμαστών, Ποταμούλα Συγγραφέας Δήμος Παρακαμπυλίων Αγρινίου Χαρτόδετο
2009 Τουριστικός οδηγός Αιτωλοακαρνανίας Συγγραφέας Αιτωλοακαρνανικός Τύπος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2021 Η Χώρα των Θεστιέων στον Ιστορικό Χώρο και Χρόνο : Τόμος Α' Γράμμα Χαρτόδετο
2021 Η Χώρα των Θεστιέων στον Ιστορικό Χώρο και Χρόνο : Τόμος Β' Γράμμα Χαρτόδετο
2021 Η μέση οδός και ο πόλεμος των άκρων… : Αλέξανδρος Π. Δελμούζος: Η ζωή και το έργο του Γράμμα Χαρτόδετο
2021 ΑΓΡΙΝΙΟ: Νέες μορφές αστικού χώρου και οι αναπαραστάσεις τους 1900-1980 Γράμμα Χαρτόδετο
2020 Η επανάσταση του 1821 στο χώρο της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Γράμμα Χαρτόδετο
2011 Αχελώος και τα χωριά "περί τον καλούμενον Καμπύλον ποταμόν" : Πρακτικά συνεδρίου: 19-20 Ιουνίου 2010, Άγιος Βλάσιος, Φράγμα Κρεμαστών, Ποταμούλα Δήμος Παρακαμπυλίων Αγρινίου Χαρτόδετο
2009 Τουριστικός οδηγός Αιτωλοακαρνανίας Αιτωλοακαρνανικός Τύπος Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα