Σταθογιάννης, Ιωάννης, 1978-
Ο Ιωάννης Σταθογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire της Μεγάλης Βρετανίας, απ’ όπου αποφοίτησε με τιμητική διάκριση στις Καλές Τέχνες και προσανατολισμό στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (Master of Arts and Design Network) από το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton με εξειδίκευση στην κινούμενη εικόνα και Παιδαγωγική κατάρτιση από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Το 2006 δίδαξε ως μέλος διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα Πληροφορικής και Οπτικοακουστικών Μέσων στο Πρότυπο, Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Raffles Education Corporation Singapore, Raffles LaSalle Institute της Καντόνα, Κίνα.
Εργάζεται ως εκπαιδευτικός Εικαστικών στη δημόσια εκπαίδευση και παράλληλα είναι
υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Το συγγραφικό του έργο εστιάζει στην καταγραφή και διάσωση μύθων. Το δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμά του, με τίτλο «Cultural Travelling between Greece and China» εκδόθηκε στην Κίνα το 2007 και έλαβε σημαντικές διακρίσεις, ενώ το 2010 επανεκδόθηκε μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα.
Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής πορείας του έχει συνεργαστεί με εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, στη Διαφήμιση, τη Μόδα, την Επικοινωνία, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, την Ανώτερη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων, τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και με διάφορους Δήμους. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος και του Συλλόγου «Οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού».
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2021 Αφηγήσεις και Διάλογοι Συγγραφέας, Καλλιτέχνης Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας Χαρτόδετο
2010 Μύθοι και ήρωες στην αρχαία Ελλάδα και Κίνα Συγγραφέας Helm Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2021 Αφηγήσεις και Διάλογοι Μπαρτζουλιάνος Ι. Ηλίας Χαρτόδετο
2010 Μύθοι και ήρωες στην αρχαία Ελλάδα και Κίνα Helm Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα