Σκανδάλου - Κορδολαίμη, Κωνσταντία

Κωδικός osdelnet: 1090202
Χώρα: Ελλάδα
Έτος γέννησης: 1959
Η Κωνσταντία Σκανδάλου - Κορδολαίμη γεννήθηκε το 1959 στα Αμπέλια Αγρινίου και μεγάλωσε στο Αγρίνιο, όπου τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές. Είναι πτυχιούχος της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού και επί σειρά ετών διετέλεσε διευθύντρια Γυμνασίου και Λυκείου.
Το 2007 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Γυμνάσιο Αγίου Βλασίου Αιτωλοακαρνανίας, 1963 -2007. Λεύκωμα- Αναμνήσεις», αυτοέκδοση.
Το 2023 εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Της αλός νεύμα» από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Ευαισθητοποιημένη σε θέματα παιδαγωγικής φύσης αλλά και στα κοινωνικά προβλήματα συμμετέχει ενεργά σε δραστηριότητες πολιτιστικού, κυρίως, περιεχομένου. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Αρχαιολογικής- Ιστορικής -Λαογραφικής Εταιρείας Θεστιέων. Συμμετείχε σε επιστημονικές επιτροπές για τη διοργάνωση συνεδρίων και σε επιστημονικές ομάδες για την επιμέλεια των πρακτικών τους. Με ενδιαφέρον και αγάπη για το βιβλίο, πολλάκις, παρουσίασε στο κοινό λογοτεχνικά έργα γνωστών δημιουργών αλλά και πρακτικά συνεδρίων στα οποία συμμετείχε με εισηγήσεις επιστημονικού περιεχομένου.
εγγραφές
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Της αλός νεύμα Συγγραφέας Εκδόσεις Βακχικόν Χαρτόδετο
2021 Η Χώρα των Θεστιέων στον Ιστορικό Χώρο και Χρόνο : Τόμος Β' Επιστημονική επιμέλεια Γράμμα Χαρτόδετο
2021 Η Χώρα των Θεστιέων στον Ιστορικό Χώρο και Χρόνο : Τόμος Α' Επιστημονική επιμέλεια Γράμμα Χαρτόδετο
2011 Αχελώος και τα χωριά "περί τον καλούμενον Καμπύλον ποταμόν" : Πρακτικά συνεδρίου: 19-20 Ιουνίου 2010, Άγιος Βλάσιος, Φράγμα Κρεμαστών, Ποταμούλα Συγγραφέας Δήμος Παρακαμπυλίων Αγρινίου Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Της αλός νεύμα Εκδόσεις Βακχικόν Χαρτόδετο
2011 Αχελώος και τα χωριά "περί τον καλούμενον Καμπύλον ποταμόν" : Πρακτικά συνεδρίου: 19-20 Ιουνίου 2010, Άγιος Βλάσιος, Φράγμα Κρεμαστών, Ποταμούλα Δήμος Παρακαμπυλίων Αγρινίου Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2021 Η Χώρα των Θεστιέων στον Ιστορικό Χώρο και Χρόνο : Τόμος Β' Γράμμα Χαρτόδετο
2021 Η Χώρα των Θεστιέων στον Ιστορικό Χώρο και Χρόνο : Τόμος Α' Γράμμα Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα