Καπουσίζη, Αννίτα
Η Αννίτα Καπουσίζη (Άννα Καπουσίζη) είναι εκπαιδεύτρια συμπεριληπτικών προγραμμάτων θεάτρου για ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία. Έχει σπουδάσει ελληνική φιλολογία, είναι κάτοχος διπλώματος δραματικής σχολής και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη θεωρία θεάτρου.
Έχει δουλέψει ως ηθοποιός σε παραστάσεις σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ, ανάμεσά τους και το Φεστιβάλ Αθηνών.
Υπήρξε δασκάλα θεάτρου και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραματολογίου σε θέατρα και πολυ-πολιτισμικούς χώρους.
Το 2011 συνεργάστηκε με το MDA HELLAS (Σωματείο για τη φροντίδα ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις) ως υπεύθυνη του Θεατρικού Εργαστηρίου.
Από τότε έχει αφοσιώσει την έρευνά της στη δημιουργία του κατάλληλου καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού περιβάλλοντος στο χώρο του θεάτρου μέσω μιας μεθοδολογίας για ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία.
Η σύλληψη αυτής της μεθοδολογίας βασίζεται στο εκπαιδευτικό μοντέλο της ενσωμάτωσης διαφορετικών επιστημών, προκειμένου να επιτευχθεί μια ολιστική εκπαιδευτική και καλλιτεχνική προσέγγιση.
Ανέπτυξε την έρευνά της στις Η.Π.Α ως Υπότροφος καλλιτέχνης 2016-2017 του Αμερικανικού Ιδρύματος Fulbright, συνεργαζόμενη με το Carolinas Healthcare System Neurosciences Institute και το American Center for Alexander Technique, New York.
Παρουσίασε τη δουλειά της πάνω στο θέατρο με ανθρώπους με νευρομυϊκές παθήσεις στο Oregon Science and Health University (OSHU), στο 4th World Parkinson Congress όπου πραγματοποίησε σεμινάριο πρακτικής της έρευνας καθώς και στο ACAT NY με ένα σεμινάριο πάνω στις βασικές αρχές της υποκριτικής μέσα από την νευρολογία και μία παράσταση-παρουσίαση της εφαρμογής της έρευνας.
Η έρευνα καταγράφηκε και εκδόθηκε το 2023 από τις εκδόσεις ΊΩΝ με τίτλο: «Το θεατρικό εκπαιδευτικό μοντέλο μέσα από την νευρολογική προσέγγιση της υποκριτικής: Δουλεύοντας με ανθρώπους με νευρομυϊκές παθήσεις.»
Η Αννίτα Καπουσίζη είναι η καλλιτεχνική υπεύθυνη και σκηνοθέτης της συμπεριληπτικής θεατρικής ομάδας ARTimeleia (www.artimeleia.com).
Eίναι μέλος του Lincoln Center Theater Directors Lab, του Hellenic Theater Studies Association and European Network of Research and Documentation of Performance of Ancient Greek Drama (Arc-Net) και του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. 
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Το Θεατρικό Εκπαιδευτικό Μοντέλο μέσα από τη Νευρολογική προσέγγιση της Υποκριτικής Συγγραφέας Εκδοτικός Όμιλος Ίων Χαρτόδετο
2003 Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες Διασκευή Βολονάκη Σκληρόδετο
2003 Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας Διασκευή Βολονάκη Σκληρόδετο
2003 Οι παιδικές μου ιστορίες Διασκευή Βολονάκη Σκληρόδετο
2003 Οι παιδικές μου ιστορίες Διασκευή Βολονάκη Σκληρόδετο
2003 Τζέιν Έυρ Διασκευή Βολονάκη Σκληρόδετο
2002 Αγαπημένα παραμύθια Διασκευή Βολονάκη Σκληρόδετο
2002 Η Τοσοδούλα Διασκευή Βολονάκη Σκληρόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Το Θεατρικό Εκπαιδευτικό Μοντέλο μέσα από τη Νευρολογική προσέγγιση της Υποκριτικής Εκδοτικός Όμιλος Ίων Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2003 Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες Βολονάκη Σκληρόδετο
2003 Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας Βολονάκη Σκληρόδετο
2003 Οι παιδικές μου ιστορίες Βολονάκη Σκληρόδετο
2003 Οι παιδικές μου ιστορίες Βολονάκη Σκληρόδετο
2003 Τζέιν Έυρ Βολονάκη Σκληρόδετο
2002 Αγαπημένα παραμύθια Βολονάκη Σκληρόδετο
2002 Η Τοσοδούλα Βολονάκη Σκληρόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα