Δημάκης, Πάνος
Ο Πάνος Δημάκης γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στο Άστρος Αρκαδίας. Από το 1995 ζει στην Αθήνα, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δούλεψε για 18 μήνες ως μεταφραστής στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.
Εργάστηκε στις Εκδόσεις Καζαντζάκη ως φιλόλογος και επιμελητής στην έκδοση των ακόλουθων έργων: «Ασκητική», «Ο Φτωχούλης του Θεού», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Ο Καπετάν Μιχάλης», «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», «Ο Τελευταίος Πειρασμός». Έχει μεταφράσει για τις Εκδόσεις Καζαντζάκη τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Καπετάν Μιχάλης» σε πρώτη μετάφραση μετά την αρχική του 1957 και «Ο Ανήφορος» σε πρώτη παγκόσμια μετάφραση.
Επίσης, έχει μεταφράσει αφηγήματα από τα αγγλικά και τα ιταλικά για τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Δύο Φύλων.
To 2012 μετέφρασε και προσάρμοσε για το θέατρο το έργο της Elizabeth Knox «Η τύχη του οινοποιού», που ανέβηκε στο θέατρο Badminton τον Δεκέμβριο του 2012.
Διατηρεί μεταφραστικό γραφείο, όπου ασχολείται κυρίως με οικονομικά και νομικά κείμενα. Επίσης, διδάσκει από το 2006 επαγγελματικά αγγλικά και ισπανικά σε στελέχη πολυεθνικών εταιρειών.
Από τον Δεκέμβριο του 2021 εμφανίζεται στην εκπομπή γνώσεων του Mega Channel «The Chase» ως το Γεράκι.
Επιπρόσθετα, από τον Οκτώβριο του 2022 είναι δημιουργός του podcast «Χίλιες και μια λέξεις» για την ελληνική γλώσσα και την ετυμολογία.
Έχει γράψει τα εξής βιβλία: το «Ποτάμι των χιλίων τυφλών», το λεξικό «Βερβενιώτικο ιδίωμα», το αγγλικό ετυμολογικό λεξικό «Etymoléxicon» και το μυθιστόρημα «Δεκαεπτά κλωστές». Oι «Δεκαεπτά κλωστές», σε σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου και Κάτιας Κισσονέργη, θα μεταφερθούν το 2024 στη μικρή οθόνη από την Cosmote TV, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια, με το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων να πραγματοποιήθηκε στα Κύθηρα την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023.
Μιλάει 8 γλώσσες. 
τίτλοι
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Το ποτάμι των χιλίων τυφλών Συγγραφέας Διόπτρα Ebook, EPUB
2023 Το ποτάμι των χιλίων τυφλών Συγγραφέας Διόπτρα Χαρτόδετο
2021 Ο αντίκτυπος της πανδημίας στις μικρές επιχειρήσεις Επιμέλεια κειμένου Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.). Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Ε.) Χαρτόδετο
2020 Etymolexicon : Αγγλικό ετυμολογικό λεξικό Συγγραφέας 24 γράμματα Χαρτόδετο
2020 Δεκαεπτά κλωστές Συγγραφέας Κάπα Εκδόσεις Χαρτόδετο
2018 ΤΟ ΒΕΡΒΕΝΙΩΤΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ : Λέξεις και φράσεις των Βερβένων Αρκαδίας που χάνονται ή χάθηκαν Συγγραφέας Κάπα Εκδόσεις Χαρτόδετο
2012 6 φωνές, 6 γυναίκες : Διηγήματα Μετάφραση Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2023 Το ποτάμι των χιλίων τυφλών Διόπτρα Ebook, EPUB
2023 Το ποτάμι των χιλίων τυφλών Διόπτρα Χαρτόδετο
2020 Etymolexicon : Αγγλικό ετυμολογικό λεξικό 24 γράμματα Χαρτόδετο
2020 Δεκαεπτά κλωστές Κάπα Εκδόσεις Χαρτόδετο
2018 ΤΟ ΒΕΡΒΕΝΙΩΤΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ : Λέξεις και φράσεις των Βερβένων Αρκαδίας που χάνονται ή χάθηκαν Κάπα Εκδόσεις Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2012 6 φωνές, 6 γυναίκες : Διηγήματα Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
2021 Ο αντίκτυπος της πανδημίας στις μικρές επιχειρήσεις Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.). Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Ε.) Χαρτόδετο
Έτος Τίτλος Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα
Έτος Τίτλος Ιδιότητα Εκδοτικός Οίκος Δέσιμο
Δεν βρέθηκαν έργα