Το κορίτσι από το πουθενά...
Σχεδιαστής: Αποστολίδου, Ξένια
Εξώφυλλο/εικαστικό: Αποστολίδου, Ξένια
Επιμέλεια κειμένου: Τριανταφύλλου, Σοφία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5607-32-6
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 7/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 26/1/2026
€ 13.34 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 370 γρ., 248 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ένα μυθιστόρημα για τη σημασία της φιλίας, τη δύναμη της αγάπης, τα παιχνίδια που μπορεί να μας παίξει η μοίρα και τη βαρύτητα που έχει το παρελθόν στο παρόν μας.
Περιγραφή
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Φλώρας Τζελέπη με τίτλο «Το κορίτσι από το πουθενά…». Η Νάντια, μια νέα και γεμάτη όρεξη για ζωή κοπέλα, αποφασίζει να δουλέψει σεζόν στην Πάτμο παρά τις αντιρρήσεις των γονέων της. Εκεί συναντά τη Στέλλα, η οποία είναι λίγο μεγαλύτερή της, και αμέσως γεννάται μια φιλία ανάμεσά τους παρόλο που προέρχονται από δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους. Νιώθοντας πως κάτι βαθύτερο τις ενώνει, περνούν τις ημέρες τους στο νησί και η μία αρχίζει να ανοίγεται στην άλλη. Ποια όμως είναι εκείνη που θέλει να ξεφύγει από το παρελθόν της; Ποια από τις δύο κρύβει τρομερά μυστικά; Ποια είναι το κορίτσι από το πουθενά;
Ένα μυθιστόρημα για τη σημασία της φιλίας, τη δύναμη της αγάπης, τα παιχνίδια που μπορεί να μας παίξει η μοίρα και τη βαρύτητα που έχει το παρελθόν στο παρόν μας. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Από το οπισθόφυλλο:
Με τόσα που πέρασε τι είχε να φοβηθεί; Το σκοτάδι; Τη σκέπαζε… Την ερημιά; Την προστάτευε… Τους ξένους ανθρώπους; Γι’ αυτούς ήταν άγνωστη… Τους δικούς της φοβόταν κι έτρεμε… Την κατέστρεψαν…
Άκουγε κι έβλεπε τα πουλιά να πετούν, να γυρεύουν τροφή, να ζητούν καταφύγιο, να τρομάζουν με τη βροχή και τους κεραυνούς και να στεγνώνουν τις φτερούγες τους στον ήλιο, και ήταν σαν να κοιτούσε τον εαυτό της που μόνη κι έρημη έψαχνε καταφύγιο και τροφή πασχίζοντας να επιβιώσει. Από κάπου κρυμμένος κάποιος θεός θα τα φρόντιζε, θα είχε την έννοια τους. Μονάχα εκείνη δεν είχε κανέναν, την έπαιρνε το παράπονο. Κι όταν εικόνες γυρνούσαν στη μνήμη της, αυτές απ’ την κόλαση που την τραβούσαν στο σκοτεινό παρελθόν της, την έπιαναν κλάματα.
Όπου κι αν κρυβόταν, όπου κι αν πήγαινε, ό,τι κι αν έκανε, θα τη στοίχειωναν μια ζωή, θα την κυνηγούσαν. Κι ας μην έφταιγε, ας μην ήταν δική της επιλογή, κι ας ήταν κουρέλι και έρμαιο, καραβάκι που πριν ταξιδέψει ναυάγησε στ’ αγριότερα βράχια.

Βιογραφικό Συγγραφέα
Η Φλώρα Τζελέπη γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία, Marketing και Δημόσιες Σχέσεις. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, αγαπάει την ιστορία, τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική και λατρεύει τη θάλασσα. Με καταξιωμένη καριέρα και διακρίσεις σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, υπήρξε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, ιδρυτικό στέλεχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής του Πόρτο Χελίου και υπεύθυνη θεμάτων Πολιτιστικής Ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας των Εκδόσεων «Μπίρης». Είναι παντρεμένη με τον μαθηματικό και συγγραφέα Αντώνη Τζελέπη και χάρη στην κοινή τους αγάπη για τα ταξίδια έχουν αποκομίσει πολλές γνώσεις και εμπειρίες από τις πιο μακρινές χώρες του πλανήτη. Έχει δυο παιδιά, τον Δημήτρη, επιτυχημένο χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό σύμβουλο και τη Μαριλίνα, διακεκριμένη πιανίστα και καθηγήτρια μουσικής. Είναι συγγραφέας των μυθιστορημάτων: «Οι γραμμές της ζωής» (2020, αυτοέκδοση), «Μυστικά στην άνυδρη γη» (2021, εκδ. Αποστακτήριο) και «Ο Δικηγόρος» (2023, εκδ. Θερμαϊκός).

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2024-07-26 14:55:25 - Upd: 2024-07-26 14:55:25