Ο Δικηγόρος
Σχεδιαστής: Αποστολίδου, Ξένια
Εξώφυλλο/εικαστικό: Αποστολίδου, Ξένια
Επιμέλεια κειμένου: Τριανταφύλλου, Σοφία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5607-21-0
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 7/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 13/1/2025
€ 11.10 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 330 γρ., 192 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Αθώοι άνθρωποι και νέα κορίτσια μπλέκονται στα δίχτυα ενός φιλόδοξου και αδίστακτου δικηγόρου και γίνονται έρμαια των αρρωστημένων επιθυμιών και των ύπουλων σχεδίων του με τίμημα την αξιοπρέπεια, τις ηθικές τους αξίες και τη ζωή τους. Παλεύουν να εναντιωθούν στη θέλησή του, μα μάταια. Θα μιλήσουν ή θα σιωπήσουν; Θα τον νικήσουν ή θα νικηθούν; Μια συγκλονιστική ιστορία που θίγει την κατάχρηση της εξουσίας και τις τραγικές της συνέπειες.
Περιγραφή
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Θερμαϊκός» το βιβλίο της Φλώρας Τζελέπη με τίτλο «Ο Δικηγόρος». Αθώοι άνθρωποι και νέα κορίτσια μπλέκονται στα δίχτυα ενός φιλόδοξου και αδίστακτου δικηγόρου και γίνονται έρμαια των αρρωστημένων επιθυμιών και των ύπουλων σχεδίων του με τίμημα την αξιοπρέπεια, τις ηθικές τους αξίες και τη ζωή τους. Παλεύουν να εναντιωθούν στη θέλησή του, μα μάταια. Θα μιλήσουν ή θα σιωπήσουν; Θα τον νικήσουν ή θα νικηθούν; Μια συγκλονιστική ιστορία που θίγει την κατάχρηση της εξουσίας και τις τραγικές της συνέπειες. 
Από το οπισθόφυλλο:
Ήταν δύσκολος χαρακτήρας ο δικηγόρος, σκοτεινός και δυσπρόσιτος. Η ακόρεστη δίψα του για ισχύ και επιβολή αντί να τον σώζει τον έριχνε σε απύθμενο βάλτο και τον ρουφούσε. «Σ’ αυτήν τη ζωή ή θα είσαι αρνί να σε φάνε ή γίνεσαι λύκος…» συνήθιζε να λέει καμαρώνοντας που ανήκε στους λύκους που απαιτούσαν με κάθε τρόπο το μερτικό τους. Παιχνίδι στα χέρια του ήταν οι νόμοι και εργαλείο οι γνωριμίες και οι διασυνδέσεις του, κανένας δεν γλύτωνε από την οργή του.
Και τι δεν θα έδινε η Μέλπω να είχε μπροστά της τον νεαρό δικηγόρο που πρωτογνώρισε, με τα μεγαλεπήβολα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τον ενθουσιασμό, να μπορούσε να σταματήσει την καταστροφική του πορεία, ένιωσε ένοχη σαν μεγαλύτερη που δεν τον συνέτισε, δεν τον εμπόδισε στο κυνήγι ενός ανώτερου όπως νόμιζε εαυτού του. Αλλά είναι κάποιες διαδρομές που αν τις διαλέξεις δεν υπάρχει επιστροφή…



Add: 2023-07-13 12:51:47 - Upd: 2023-08-11 13:57:46