Το Καφέ της οδού Σκουφά
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5563-56-1
Εκδόσεις ΟΤΑΝ, Αθήνα, 6/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 6/12/2025
€ 16.80 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 444 σελ.
Περιγραφή
Η  Άρτεμη, η  Μάρω και η  Ρένα  είναι τρεις νεαρές φίλες που συναντώνται κάθε Σάββατο σε ένα καφέ στην οδό Σκουφά και σχολιάζουν  με χιούμορ και ανεμελιά  τις ερωτικές και επαγγελματικές τους εμπειρίες.
Η κεντρική ηρωίδα, Άρτεμη, είναι αμοιβαία ερωτευμένη  με τον Κρητικό γιατρό,  Μάνο,  και κάνουν όνειρα για το γάμο τους, παρά τις αντιρρήσεις της  οικογένειάς του. Έχοντας κερδίσει μια υποτροφία,   εκπονεί διδακτορική διατριβή με αντικείμενο το  «Νεανικό Κόσμο», ένα περιοδικό  που κυκλοφορούσε τη ζοφερή  εποχή του  Εμφυλίου. Μέσα από τις σελίδες του  θα έρθει στο φως η ερωτική ιστορία του Στρατή και της Ελίζας, η οποία άρχισε στα άγρια χρόνια του  εμφύλιου σπαραγμού και σημάδεψε τη ζωή τους, αλλά τώρα πλέον σημαδεύει και τη ζωή της ηρωίδας.
Η ξαφνική εισβολή στη ζωή της  Άρτεμης του Αλέξανδρου Περαντινού, θα ανατρέψει τις βεβαιότητές της. Τι σχέση έχει ο Αλέξανδρος με το εμβληματικό ζευγάρι του «Νεανικού Κόσμου»;  Ποιο είναι το κρυμμένο μυστικό που θα συνδέσει το τότε με το τώρα;
Η ακαδημαϊκή  έρευνα, οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις   και η σύγκρουση με στερεοτυπικές αντιλήψεις,   αποβαίνουν για την Άρτεμη - και τις δυο φίλες  της - μια λυτρωτική διαδικασία αυτογνωσίας, στο τέλος της οποίας υπάρχει η ωρίμανση και ο αληθινός έρωτας.

Ένα σύγχρονο, εξελικτικό, ακαδημαϊκό μυθιστόρημα (campus novel) με κυρίαρχα στοιχεία τον έρωτα, τη φιλία, την απώλεια, τη γνώση, την αναζήτηση της ταυτότητας.


Add: 2024-06-06 13:44:53 - Upd: 2024-06-12 15:56:58