Υποκαταστήματα αλλοδαπών εταιριών
Πρακτικός οδηγός σύστασης και λειτουργίας τους
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-08-0299-3
Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα, 4/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 30/10/2025
€ 30.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
152 σελ.
Περιγραφή
Τι ακριβώς είναι το υποκατάστημα αλλοδαπής εταιρείας σαν εταιρικό μόρφωμα και ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του;
Ποια είναι η βέλτιστη επιλογή εγκατάστασης στην Ελλάδα (π.χ. μεταξύ θυγατρικής ή υποκαταστήματος) για έναν επενδυτή, ποιοι παράγοντες πρέπει να συνεκτιμηθούν και τι αξίζει αναφοράς και προσοχής;
Το παρόν σύγγραμμα επιχειρεί να παρέχει κατευθύνσεις για τις απαντήσεις τέτοιων ερωτημάτων και να αναλύσει σκέψεις και προβληματικές γύρω από αυτά τα θέματα εξετάζοντας τα κύρια χαρακτηριστικά της μορφής του υποκαταστήματος -έχοντας επιχειρήσει έναν ορισμό αυτού λαμβάνοντας υπόψιν επιμέρους, διάσπαρτες αναφορές σε κείμενα- παραθέτοντας βασικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε σύγκριση και με άλλες έννοιες, ενώ αναλύει τις προϋποθέσεις σύστασης και δημοσιότητας βάσει του κείμενου νομοθετικού πλαισίου.
Παρέχονται επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με σημαντικά θέματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη λειτουργία ενός υποκαταστήματος, όπως θέματα σχετικά με τη νόμιμη εκπροσώπηση, τη δικανική ικανότητα, θέματα λογιστικής φύσης καθώς και άλλες υποχρεώσεις που τυχόν προκύπτουν από το ημεδαπό δίκαιο. Επιπλέον εξετάζονται και σημαντικά ζητήματα φορολογικού περιεχομένου, όπως οι υποχρεώσεις που πηγάζουν από το Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τον Κώδικα ΦΠΑ και λοιπά φορολογικά νομοθετήματα.
Τέλος, παρατίθενται υποδείγματα προς χρήση από ενδιαφερομένους καθώς και χρήσιμοι πίνακες και checklists.
Νομικοί σύμβουλοι εταιρειών, ελεύθεροι επαγγελματίες δικηγόροι, λογιστές-ελεγκτές αλλά και εκπρόσωποι επενδυτών που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν εγκατάσταση στην Ελλάδα θα βρουν συγκεντρωμένες, χρήσιμες πληροφορίες και κατευθύνσεις για θέματα υποκαταστημάτων αλλοδαπής στην Ελλάδα.

Add: 2024-05-01 12:58:45 - Upd: 2024-05-02 13:55:51