Τρίνιτι
Η ιστορία της πρώτης ατομικής βόμβας
Trinity: a graphic history of the first atomic bomb (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-232-004-4
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Μεταμόρφωση Αττικής, 3/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 19/9/2025
€ 16.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
16 x 24 εκ., 330 γρ., 160 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Το Τρίνιτι, Η ιστορία της πρώτης ατομικής βόμβας είναι το πρώτο graphic novel του Jonathan Fetter–Vorm, που διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του Σχεδίου Μανχάταν, του τεράστιου απόρρητου προγράμματος που είχε σκοπό να τιθασεύσει την ατομική ενέργεια, ώστε να λάβει μορφή όπλου. Επικεφαλής αυτού του πρωτοποριακού σχεδίου, του πιο τολμηρού επιστημονικού βήματος από τους θεωρητικούς υπολογισμούς στην πρακτική εφαρμογή, σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, ήταν ο J.Robert Oppenheimer -ο άνθρωπος που έγινε μύθος, ο «πατέρας» της ατομικής βόμβας. Στις σελίδες του graphic novel αποτυπώνονται με εκπληκτική γλαφυρότητα το μέγεθος του έργου αυτού, το ανθρώπινο δράμα, η δύναμης της επιστήμης, οι ίντριγκες, ο τεράστιος τεχνικός θρίαμβος, καθώς και η κληρονομιά του πόνου και της καταστροφής, αλλά και της απειλής εξάλειψης του ανθρώπινου πολιτισμού, που άλλαξε τον κόσμο μας για πάντα. «Σημαντικό τόσο ως graphic novel όσο και ως φιλοσοφικός στοχασμός». -Kirkus Reviews «Μια εκπληκτικά βατή -και μια πραγματικά πολύ όμορφη- εισαγωγή στα γεγονότα που οδήγησαν στην ατομική εποχή». –Devin Powell, Science News «Συγκλονιστικό, εξαιρετικό. Το κείμενο είναι εξίσου δυνατό με την εικονογράφηση, παρουσιάζοντας με πρωτότυπο τρόπο την εξέλιξη της ατομικής βόμβας». -Ray Olson, Booklist
Περιγραφή
Το Τρίνιτι, το πρώτο graphic novel του Jonathan Fetter-Vorm, απεικονίζει τη δραματική ιστορία της πρώτης πυρηνικής δοκιμής, της κατασκευής της ατομικής βόμβας και της απόφασης να χρησιμοποιηθεί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο — με επίκεντρο τον λαμπρό, αινιγματικό επιστήμονα J. Robert Oppenheimer. Η συναρπαστική ιστορική αφήγηση μας πηγαίνει πίσω στην αρχή της εφεύρεσης αυτής. Από τα εργαστήρια της Ευρώπης του δέκατου ένατου αιώνα φτάνει στις τιτάνιες επιστημονικές προσπάθειες του Σχεδίου Μανχάταν ενώ μεταφέρει στον αναγνώστη -κυριολεκτικά- μια πυρηνική αντίδραση: παρακολουθούμε τα ίδια τα άτομα να διασπώνται. Επικεντρωμένοι από την αρχή στο εξαιρετικά δύσκολο έργο της κατασκευής ενός ατομικού όπλου, οι επιστήμονες που συμμετείχαν σ’ αυτό άρχισαν αμέσως μετά να παλεύουν με τις ηθικές συνέπειες της υλοποίησης αυτού του έργου. Όταν πυροδότησαν την πρώτη βόμβα σε ένα χώρο δοκιμών με την κωδική ονομασία Τρίνιτι, αναγνώρισαν ότι ο κόσμος είχε αμετάκλητα μπει σε μια νέα, τρομακτική εποχή.
  • Γιατί εξιστορεί με μεγάλη λεπτομέρεια και ακρίβεια τις εκτεταμένες πολιτικές, περιβαλλοντικές και ψυχολογικές επιπτώσεις αυτής της καινοτόμου εφεύρεσης.
  • Ενημερωτικό όσο και προκλητικό, το Τρίνιτι αποτελεί την ιδανική εισαγωγή σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία.
  • Γιατί είναι ένα graphic novel με εντυπωσιακή εικονογράφηση και συναρπαστική ροή στην εξιστόρηση των γεγονότων.
Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2024-04-01 16:56:17 - Upd: 2024-04-01 16:56:17