Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
Κοινωνικός & Οικονομικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός (2η Έκδοση Επαυξημένη)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-531-502-3
Δίαυλος, Αθήνα, 3/2024
2η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 27/9/2025
€ 21.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 376 σελ.
Περιγραφή
Οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν ριζικά τον τρόπο ενημέρωσης, επικοινωνίας, εκπαίδευσης, εργασίας και διασκέδασης. Προσφέρουν πλατφόρμες συνδημιουργίας, παράγουν προηγμένες θέσεις εργασίας, ενισχύουν την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα και γενικά συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ωθούμενος από νευραλγικές τεχνολογίες, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, η υπερυπολογιστική και η υπολογιστική νέφους, εξελίσσεται ραγδαία στην κοινωνία και την οικονομία ενώ τις επηρεάζει καθολικά με ποικίλους και αλληλένδετους τρόπους.
Η ΕΕ αποδίδει ιδιαίτερο βάρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό των κρατών μελών και στην ενοποίησή τους σε ενιαία ψηφιακή αγορά. Στρατηγικός στόχος των θεσμικών οργάνων της είναι να εξασφαλιστεί ότι η κοινωνία και η οικονομία θα αξιοποιήσουν επαρκώς τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής, και ότι η ΕΕ θα πρωταγωνιστήσει με κοινωνικές ευαισθησίες στην ψηφιακή οικονομία.
Οι Δημόσιες Διοικήσεις καλούνται να εφαρμόσουν μια ανθρωποκεντρική ηλ-Διακυβέρνηση βασισμένη σε ψηφιακά δικαιώματα και αρχές που αντικατοπτρίζουν τις αξίες της ΕΕ, και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τον σεβασμό των κοινωνικών και οικονομικών διαφορών, την αλληλεγγύη, την ένταξη, τη συμμετοχή, την ελευθερία επιλογής, την ασφάλεια, την προστασία της ιδιωτικότητας, την προάσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, τη βιωσιμότητα και την πράσινη μετάβαση.
Η επαυξημένη 2η έκδοση του βιβλίου απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων που έχουν εντάξει την ηλ-Διακυβέρνηση και τον συντελούμενο ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας και της οικονομίας στο πρόγραμμα των σπουδών τους, καθώς και σε όσους ασχολούνται, επιθυμούν να ασχοληθούν ή απλά να ενημερωθούν για τις ψηφιακές εξελίξεις στο ελληνικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές γίγνεσθαι.



Add: 2024-03-28 12:45:44 - Upd: 2024-03-28 12:45:44