Για πάντα
Soldier sailor (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-484-877-5
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Μεταμόρφωση Αττικής, 2/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 26/8/2025
€ 17.98 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 320 γρ., 240 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Στο πολυαναμενόμενο μυθιστόρημά της, Για Πάντα, η Claire Kilroy μας βάζει βαθιά στο μυαλό της πολύπλοκης, συναρπαστικής ηρωίδας της. Το βιβλίο μιλάει για τη μητρότητα με τρόπο έντονο και ειλικρινή. Η ηρωίδα βιώνει τη σύγκρουση ανάμεσα στη σαρωτική αγάπη για το νεογέννητο γιο της και στις σεισμικές αλλαγές στην ταυτότητά της. Καθώς ο γάμος της παραπαίει, εκείνη παλεύει με τα προαιώνια ερωτήματα που αφορούν την αγάπη, την αυτονομία, τη δημιουργικότητα και τον ίδιο τον χρόνο. Γραμμένο με περισσή ευαισθησία, αμεσότητα, μαύρο χιούμορ και ρεαλισμό, στις σελίδες του Για Πάντα κάθε γυναίκα -με ή χωρίς παιδιά- θα δει να αντικατοπτρίζεται ο εαυτός της.
Περιγραφή
Μακριά από τον κόσμο των ενηλίκων και μπερδεμένη, μια νέα μητέρα περνάει τις μέρες της μαζί με το μωρό της στο σπίτι. Επαναλαμβάνει την ίδια ρουτίνα καθημερινά: ξενυχτάει, ανησυχεί – αισθάνεται εξάντληση, θυμό, μνησικακία. Στο μεταξύ, ο άντρας της ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, με τους ενήλικες. ∆ουλεύει ολοένα και περισσότερο, δεν συμμερίζεται την κατάστασή της, ούτε τη βοηθάει με την ανατροφή του παιδιού. Ο θυμός που φουντώνει μέσα της απαλύνεται, όταν μια μέρα συναντάει στην παιδική χαρά έναν παλιό φίλο που μεγαλώνει τα τρία παιδιά του. Μπορεί άραγε να της δείξει τον τρόπο να μετουσιώσει αυτή την εμπειρία σε κάτι άλλο και να ξαναγυρίσει στον παλιό εαυτό της;
Ανάμεσα στη σύγκρουση της έντονης αγάπης για τη ζωή που έχει φέρει στον κόσμο, με τη σεισμική αλλαγή στην ταυτότητα αλλά και στην ίδια της την ύπαρξη, η ηρωίδα της Κιλρόι αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο τα ταραγμένα συναισθήματα μιας νέας μητέρας. Η ματιά της μάς βάζει βαθιά στο μυαλό της πολύπλοκης, συναρπαστικής ηρωίδας της με περισσή ευαισθησία, αμεσότητα, μαύρο χιούμορ και ρεαλισμό, εκεί όπου κάθε γυναίκα –με ή χωρίς παιδιά– θα δει να αντικατοπτρίζεται ο εαυτός της.

  • Γιατί η τολμηρή, αιχμηρή γεμάτη ενσυναίσθηση γραφή της Kilroy σε συνδυασμό με την ένταση και σαρκασμός που ξεχειλίζει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, καθηλώνουν τον αναγνώστη.
  • Παρότι η μητρότητα είναι διακαής επιθυμία για πολλές γυναίκες, αναμφίβολα αρκετές έχουν αισθανθεί κάποια στιγμή τα ακραία συναισθήματα της ηρωίδα του βιβλίου.
Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2024-03-11 16:46:19 - Upd: 2024-03-11 16:46:19