The status game
Πως η κοινωνική αποδοχή καθορίζει τη ζωή και την ευτυχία μας
The status game : On social position and how we use it (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-484-986-4
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Μεταμόρφωση Αττικής, 2/2024
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 12/8/2025
€ 22.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
16 x 23 εκ., 502 γρ., 368 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Η ζωή δεν είναι ένα ταξίδι προς κάποιον ιδανικό προορισμό. Είναι ένα ατέλειωτο παιχνίδι. Παίζουμε για να κερδίσουμε status, ακόμα και ασυνείδητα, με κάθε κοινωνική συναναστροφή μας, με κάθε συμβολή μας στη δουλειά, στις σχέσεις ή στην οικογενειακή μας ζωή και με κάθε ανάρτησή μας στο διαδίκτυο. Παίζουμε με τον τρόπο που ντυνόμαστε, που μιλάμε και με αυτά που πιστεύουμε. Παίζουμε με τις ζωές μας, με τις ιστορίες που λέμε για το παρελθόν μας και με τα όνειρά μας για το μέλλον. Κάθε στιγμή της ύπαρξής μας συνοδεύεται από μια ακατάπαυστη ροή συναισθημάτων: νιώθουμε αποτροπιασμό όταν πέφτουμε έστω και λίγο στην ιεραρχία, και έκσταση όταν ανεβαίνουμε. Πάνω κάτω, πάνω κάτω, πάνω κάτω, λεπτό το λεπτό, ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα, από την παιδική μας ηλικία ως τον τάφο.
Περιγραφή
Γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη να κερδίσουμε την έγκριση των άλλων; Με ποιον τρόπο η αναζήτηση του status καθοδηγεί τις πράξεις μας, τις σχέσεις μας, ακόμα και τη δομή των κοινωνιών; Ο Storr απαντά σε αυτά τα ερωτήματα εξερευνώντας τους περίπλοκους μηχανισμούς με τους οποίους η επιδίωξη για κοινωνική αναγνώριση και κύρος επηρεάζει τη συμπεριφορά μας.
Αντλώντας παραδείγματα από την ιστορία, τα τρέχοντα γεγονότα και τον τομέα της ψυχολογίας, ο Storr αποδεικνύει πως η επιθυμία για υψηλότερη κοινωνική θέση και καταξίωση δεν είναι απλώς ένα παράγωγο του σύγχρονου πολιτισμού αλλά ένα θεμελιώδες κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Ο Storr εξετάζει το πώς αυτή η ενστικτώδης και πρωταρχική επιθυμία έχει εκδηλωθεί κατά καιρούς σε διάφορους πολιτισμούς και εποχές, και τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζει να διαμορφώνει τις κοινωνίες .
«Ο Will Storr είναι ένας από τους πιο πρωτότυπους συγγραφείς που διαθέτουμε…Το The Status Game είναι ίσως το καλύτερο βιβλίο του μέχρι σήμερα».
James Marriot, Βιβλία της χρονιάς, The Times
  • Γιατί δεν θα είχαμε ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα ζώα χωρίς τον παράξενο και ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο παίζουμε το παιχνίδι της ζωής. Οι στρατηγικές που χρησιμοποιούμε για να κερδίσουμε status είναι πολλές. Αγωνιζόμαστε με σκοπό να πετύχουμε στη ζωή.
  • Γιατί το βιβλίο αυτό είναι ένα μάθημα ζωής. Μέσα στις σελίδες του βρίσκουμε τα κίνητρα και τις αιτίες του γιατί κάνουμε ό,τι κάνουμε μέσα στην κοινωνία και γιατί η συμπεριφορά μας καθορίζεται από το προσωπικό μας αφήγημα που ορίζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πραγματικότητα.
  • Εξακολουθούμε να κάνουμε τα ίδια λάθη και να εμπλεκόμαστε στις ίδιες ομαδικές διαμάχες εν μέρει λόγω του ότι αντιμετωπίζουμε τη ζωή σαν να ήταν ένα παιχνίδι status. Ο εγκέφαλός μας, αδιάκοπα και με αμέτρητους τρόπους, συγκρίνει το πού βρισκόμαστε εμείς σε σχέση με τους άλλους. Ταξινομεί αυτόματα εκείνους και τις ομάδες στις οποίες ανήκουν σε ιεραρχημένες κατηγορίες.
Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2024-03-01 16:46:16 - Upd: 2024-03-01 16:46:16