Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-648-785-9
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 15/7/2025
€ 90.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
17 x 24 εκ., 818 σελ.
Περιγραφή
Το παρόν έργο αποτελεί το πληρέστερο σύγγραμμα διοικητικού δικονομικού δικαίου, ξεχωρίζοντας για την ολοκληρωμένη παρουσίαση της ύλης, την κατανοητή δομή και την πλούσια νομολογία. Προσανατολισμένο να λειτουργήσει ως ένα απαραίτητο εργαλείο για τον δικηγόρο της πράξης, όλα τα ζητήματα εξετάζονται με στόχο την κατανόηση της λειτουργίας και της αντιμετώπισής τους εντός του συστήματος δικαστικής επίλυσης των διοικητικών διαφορών, δίχως όμως να επιβαρύνεται το κείμενο του έργου από επί μέρους ογκώδεις βιβλιογραφικές παραπομπές. Η γενική παρουσίαση των βιβλιογραφικών πηγών του έργου γίνεται στο τέλος του βιβλίου.
Στο βιβλίο δίνεται μεγάλη έμφαση στην παρουσίαση της σχετικής νομολογίας των διοικητικών δικαστηρίων, ιδίως του Συμβουλίου της Επικρατείας, των Διοικητικών Εφετείων και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά κατά περίπτωση και του Δικαστηρίου της ΕΕ, του ΕΔΔΑ, και των οικείων πολιτικών δικαστηρίων (κυρίως του Αρείου Πάγου), με συνοπτική ανάπτυξη, όπου αυτό κρίθηκε απολύτως αναγκαίο για την κατανόησή της, του σκεπτικού της δικαστικής απόφασης. Με το περιεχόμενο αυτό, το παρόν βιβλίο παρακολουθεί στενά τις δοθείσες νομολογιακές λύσεις στα διάφορα επί μέρους δικονομικά ζητήματα, τις οποίες και παραθέτει είτε στο ίδιο το κείμενο είτε σε υποσημείωση, δίχως όμως να διστάζει να ασκεί και την προσήκουσα κριτική σε εκείνες που τυχόν θεωρεί εσφαλμένες ή ανεπιτυχείς.
Με αυτό το περιεχόμενο, το έργο εξασφαλίζει στον αναγνώστη την πλήρη κατανόηση και γνώση όλων των ζητημάτων, την επισκόπηση των νομολογιακών λύσεων που επικρατούν και τον τρόπο αντιμετώπισης των δυσχερειών που θα κληθούν να ξεπεράσουν στην καθημερινή πρακτική.

Add: 2024-02-01 12:09:18 - Upd: 2024-02-01 12:09:18