Θεμελιώδεις Αρχές Αναλυτικής Χημείας
Fundamentals of Analytical Chemistry (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5295-07-3
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Ενιαία τιμή έως 1/7/2024
€ 160.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 3,200 γρ., 998 σελ.
Περιγραφή

Το σύγγραμμα απευθύνεται σε ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό, που περιλαμβάνει σπουδαστές Χημείας, Βιολογίας, Γεωπονικής, Γεωλογίας, Φαρμακευτικής, Επιστήμης Υλικών (προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου).

Όλα τα μέλη της μεταφραστικής ομάδας προέρχονται από τα αντίστοιχα εργαστήρια των Πανεπιστημίων Αθηνών και Ιωαννίνων, είναι αναλυτικοί χημικοί και έμπειροι στην έρευνα και την εκπαίδευση σε επιμέρους πεδία της Αναλυτικής Χημείας. Μεταξύ

άλλων, το σύγγραμμα περιλαμβάνει:
  1. Μεγάλο αριθμό αρχών των βασικών μεθόδων χημικής ανάλυσης και θέματα από την τεχνολογική εξέλιξη των σχετικών συστημάτων και διατάξεων που διευκολύνουν τις αναλύσεις και βελτιστοποιούν τα αποτελέσματα.
  2. Παραδείγματα αναλυτικών εφαρμογών σε πραγματικά δείγματα με ακριβή περιγραφή των πρωτόκολλων εκτέλεσής τους, αναφορά σε πιθανές πηγές σφαλμάτων και αναλυτικές οδηγίες για την ορθή επεξεργασία των δεδομένων, την αξιολόγηση και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Ο υπολογισμός των σφαλμάτων πραγματοποιείται με βάση τις θεμελιώδεις στατιστικές αρχές και συνδέεται με τη θεωρία των χημικών ισορροπιών των εμπλεκόμενων χημικών αντιδράσεων.
  3. Βασικές λειτουργίες προγράμματος λογιστικού φύλλου Microsoft Excel , το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλά παραδείγματα και υποδεικνύεται η χρήση του σε πολλά από τα προβλήματα στα πλαίσια της μαθηματικής και στατιστικής επεξεργασίας των πειραματικών δεδομένων.
  4. Χρήση των αρχών άλλων χημικών κλάδων, όπως της φυσικοχημείας και της οργανικής χημείας, αλλά και άλλων επιστημών, όπως της στατιστικής, της φυσικής και της ηλεκτρονικής.
  5. Ειδικά θέματα εφαρμογών, που καταδεικνύουν τη συνάφεια της αναλυτικής χημείας με τον πραγματικό κόσμο.
  6. Πρακτικά προβλήματα, ερωτήσεις και απαντήσεις που βοηθούν στον έλεγχο της κατανόησης των αρχών των εφαρμογών. Oρισμένα θεωρούνται ως «υψηλών απαιτήσεων» και προσδίδουν έναν ερευνητικό χαρακτήρα.
  7. Προσεκτικά σχεδιασμένα σχήματα με διευκρινιστικά χρώματα και διαγράμματα, καθώς και αριθμό έγχρωμων φωτογραφιών, των διαφόρων φασμάτων, των χρωμάτων δεικτών τιτλοδοτήσεων, αλλά και σχημάτων διαφόρων πειραμάτων.
  8. Αναφορές σε επιλεγμένα ερευνητικά άρθρα από τη χημική βιβλιογραφία.
Επιπλέον, υπάρχει διαθέσιμος ιστότοπος με πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό και πληροφορίες ερευνητικού χαρακτήρα, όπως και έτοιμα αρχεία με στατιστικές αναλύσεις δεδομένων και προσομοιώσεις αναλυτικών τεχνικών.
Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2024-01-31 14:18:06 - Upd: 2024-01-31 14:18:06