Πρακτικά θέματα Δικαίου Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-08-0128-6
Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα, 9/2023
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 25/3/2025
€ 37.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
264 σελ.
Περιγραφή
Το βιβλίο εκπορεύεται από την ανάγκη συστηµατοποίησης των θεµάτων που απασχολούν τη θεωρία και κυρίως την εφαρµογή και τη διδασκαλία των δύο κλάδων δικαίου. Σαφώς το παρόν έρχεται σε γόνιµο διάλογο µε τον αναγνώστη του. Για τον λόγο αυτόν, καινοτόµες θεµατικές (όπως π.χ. το δίκαιο για την κλιµατική αλλαγή) έχουν ενταχθεί στην παρούσα έκδοση, χωρίς να απεµπολούνται και οι κλασικές (π.χ. τροποποίηση σχεδίου πόλεως, πράξη εφαρµογής, ρυµοτοµική απαλλοτρίωση, αυθαίρετη δόµηση, ΝΟΚ κλπ.).
Τα είκοσι πρώτα πρακτικά θέµατα αποσκοπούν στην κατανόηση και τη δηµιουργική παράθεση των θεωρητικών και νοµολογιακών θεµάτων για το Δίκαιο του Περιβάλλοντος και της Πολεοδοµίας και προτείνονται κυρίως για όσους δεν είναι εξοικειωµένοι µε τον κλάδο, ενώ τα υπόλοιπα είναι σύνθετα, χρησιµοποιώντας υλικό από διάφορες θεµατικές ενότητες και προτείνονται για όσους έχουν έναν βαθµό εξοικείωσης.
Απευθύνεται στο κοινό της νοµικής κοινότητας, των Νοµικών Σχολών της χώρας, σε σπουδαστές σε πάσης φύσεως φορείς του Δηµοσίου ή Ιδιωτικού Τοµέα, µε έµφαση στην ΕΣΔΙ (στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών) και στην Εθνική Σχολή Δηµόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), σε επαγγελµατίες νοµικούς και µη της πράξεως (δικηγόρους και νοµικούς που ασχολούνται µε παρεµφερή θέµατα), αλλά και στον τεχνικό κόσµο (µηχανικούς, περιβαλλοντολόγους, δασολόγους, χωροτάκτες, πολεοδόµους, χηµικούς κλπ.), σε επιστήµονες άλλων κοινωνικών επιστηµών (πολιτικούς επιστήµονες, διεθνολόγους), αλλά και κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται θεωρητικά και πρακτικά για το Δίκαιο του Περιβάλλοντος και το Χωροταξικό-Πολεοδοµικό Δίκαιο.

Add: 2023-09-25 19:39:03 - Upd: 2024-01-19 19:49:11