Οι νότες που σμίλευαν το μάρμαρο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-244-222-7
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 13.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
32 σελ.
Περιγραφή
Η έκδοση του παιδικού βιβλίου Οι νότες που σμίλευαν το μάρμαρο του Ιωάννη Μιχαήλ, σε εικονογράφηση-καλλιτεχνικό σχεδιασμό Σοφίας Φόρτωμα, συνδέεται με την τέχνη του μαρμάρου και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου.
Σ΄ ένα αιγαιοπελαγίτικο χωριό, ο πρωταγωνιστής μας, ο μικρός Κωνσταντής, προσπαθεί να λύσει ένα μυστήριο: Πώς οι νότες που δημιουργούνται από τα εργαλεία των μαρμαράδων σμιλεύουν το μάρμαρο; Η περιέργειά του τον οδηγεί στον «μαγικό» κόσμο της μαρμαροτεχνίας, έναν κόσμο άρρηκτα δεμένο με αυτόν της μουσικής. Έτσι, ο Κωνσταντής ανακαλύπτει και μας αποκαλύπτει πως … «μάρμαρο και μουσική πάνε πάντοτε μαζί»!
Ο συγγραφέας Ιωάννης Μιχαήλ, λόγω και της άμεσης σχέσης του με τον Πύργο της Τήνου, στήνει με αμεσότητα και τρυφεράδα το σκηνικό της ιστορίας, διαποτισμένο με τις εικόνες και τους ήχους του τόπου του. Η ζωγράφος-εικονογράφος Σοφία Φόρτωμα αποδίδει την εικαστική της αφήγηση με ακουαρέλες, συνθέτοντας με ευαισθησία στοιχεία μυθοπλαστικά και ρεαλιστικά. Διαθέτοντας βιώματα και εικόνες από την καθημερινότητα του αιγαιοπελαγίτικου χώρου, και ειδικότερα από το κέντρο της μαρμαροτεχνίας, τον Πύργο, μάς μεταφέρει την ατμόσφαιρα του κυκλαδίτικου τοπίου και των εργαστηρίων μαρμάρου, με τους μαρμαροτεχνίτες, τα εργαλεία και τα έργα τους.

Add: 2023-09-01 15:46:11 - Upd: 2023-09-01 15:46:11