Πυρηνική εποχή
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-484-983-3
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Μεταμόρφωση Αττικής, 1/2024
1η έκδ. || Νέα || Εισαγωγές
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Ενιαία τιμή έως 29/7/2025
€ 11.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
13 x 21 εκ., 168 γρ., 112 σελ.
τ. 1
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο Πυρηνική Εποχή του Θάνου Π. Ντόκου, συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας της κυβέρνησης, είναι αποτέλεσμα πολυετούς ερευνητικής ενασχόλησης του συγγραφέα με την ιστορία της πυρηνικής εποχής, την εξέλιξη της πυρηνικής στρατηγικής, τη διασπορά των πυρηνικών όπλων και τις προσπάθειες αφοπλισμού και ελέγχου των πυρηνικών εξοπλισμών. Βοηθά στην καλύτερη κατανόηση της πυρηνικής στρατηγικής, των κινδύνων και διλημμάτων. Καταγράφει τα βασικά διδάγματα από την επί οκτώ σχεδόν δεκαετίες συμβίωση της ανθρωπότητας με την απειλή της πυρηνικής καταστροφής.
Περιγραφή
H κατασκευή και εξέλιξη εργαλείων θανάτου και καταστροφής, όπως είναι τα πυρηνικά όπλα, είναι εντυπωσιακή όσο και τρομακτική. Βεβαίως, τα οπλικά συστήματα ακολουθούν την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Στην πυρηνική εποχή όμως διαθέτουμε όπλα ασύγκριτα πιο καταστρεπτικά από οποιοδήποτε όπλο έχει κατασκευαστεί ως σήμερα. Η μαζική, ακόμη όμως και κάποια «περιορισμένη», χρήση τους μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση του ανθρώπινου πολιτισμού, μέχρι και την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους σε περίπτωση «πυρηνικού χειμώνα».
  • Στις σελίδες του επιχειρείται η καταγραφή των σημαντικότερων σταθμών/γεγονότων της πυρηνικής εποχής.
  • Στο βιβλίο εξετάζεται η οριζόντια διασπορά των πυρηνικών όπλων και οι συνέπειές της, οι ειρηνικές χρήσεις της πυρηνικής ενέργειας, οι προσπάθειες αφοπλισμού και ελέγχου των εξοπλισμών.
  • Αναλύεται επίσης, ο ρόλος των πυρηνικών όπλων στον 21ο αιώνα και οι πιθανές απειλές για τη διεθνή σταθερότητα και ειρήνη.
Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2023-07-27 15:20:19 - Upd: 2024-02-12 09:50:04